Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişi ve %54 vergi indirimi ile emekli olabilir miyim?

albatros34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar.
Benim %57 - 1 yıllık engelli raporum var.
göğüs.40 - kbb.12 - kardiyoloji.10 - hemotoloji.10 toplam %72 fakat Raporu veren kurum %57 ye düşürdü.
27.03.2017 vergi indirimi müracatı yaptım.Ankara benden tekrar solunum testi istedi
15.05.2017 de yeni solunum testini gönderdik.cvb daha gelmedi.
47 yaşındayım işe giriş 1989 toplam prim:5514
bu duruma göre vergi indiriminden emekli olabilirmiyim.
bilgileriniz için sizlere çok teşekkür ederim.

vergi indiriminin onayalandığında emekli olursun

Teşekkür ederim hakan0618

Vergi indirimi onaylanmış.1 yıllık sanırım 1 yıl sonunda tekrarı var.evrak postada
elime geçincemi sigorta müd müracaat edicem emeklilik için.
tahmini nekadar maaş bağlanır bu süreç nekadar sürer.
şimdiden tüm engelli arkadaşlarıma geçmiş olsun der.inşallah hak ettiğinizi alırsınız.

vergi indirimin onaylandıysa emekli olursun ancak 1 yıl sonra emekli maaşın kesilir tekrardan aynı işlemleri yapmak zorunda kalırsın anladığım kadarıyla raporun sürekli değil

albatros34

1 yıllık vergi indirimine rağmen sgk sürekli emekli de edebilir. İstisnadır, ama mümkündür. Ama eğer sgk da 1 yıl sonraya kontrol derse, o zaman o gün gelmeden 45 gün önce sgk'ya gidip defterdarlığa, oradan da hastaneye sevk almalı ve vergi indirim hakkınızı uzatmalısınız. Sonra sgk da ona istinaden emekliliğinizi uzatır...

eksik

OturanBoğa
emekli olduktan sonra çalışmayacağım yani yinede defterdarlığa gitmem gerekiyomu?
1989 işe girişim.5514 primim var doldu nekadar maaş bağlanır.
cvb verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.sağlıcakla kalın...

Bi sorum daha var üstad.şimdi vergi indirime müracat tarihim 27.03.2017
fakat ankara onayladı raporumu %57 mektup elime geçince emekliliye müracaat tarihimi geçerli
emekli maaşı için.yani aradaki süre hangisidir tşkr ederim@oturanboğa

Son düzenleme:
albatros34

Emeklilikte kontrol muayenesi varsa, çalışıp çalışmamanıza bakılmaksızın, sgk sevki ile defterdarlığa, onların sevkiyle de hastaneye gidip rapor almalı ve vergi indirim hakkınızı ve ona istinaden de emeklilik hakkınızı uzatmalısınız.

Maaş:
1- Hesaplama
2- Mukayese

Emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurduğunuz tarihi takip eden ay başı itibarı ile maaşınız başlar

slm Bülent bey. bugün işyerime postacı getirdi.%57 onaylamış ankara.
peki emeklilik için hangi yolları izlemem lazım.konuyla ilgisi olan lutfen beni bilgilendirebilirmi
şimdiden çok teşekkür ederim.işlemler 3 ay sürdü bu arada...

1 yıl onaylanmış bunuda belirtiyim.fakat 3 ayı zaten gitti emekli olursam 9 aylıkmı maaş alıcam?

albatros34

Emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız:

- Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi
- Sigortalı İşten Ayrılış Belgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)
- Vergi indirimi hak edilmişse buna dair belge

Emeklilik başvurusunda bulunduğunuz tarihi takip eden ay başı itibarı ile maaş bağlanır.
Eğer sgk da kontrol muayenesi koyarsa, bunun anlamı: emeklilik de raporun bitiş süresi ile kısıtlı olur. O süre gelmeden 45 gün önce sgk'ya gidip kontrol için defterdarlığa, oradan da hastaneye sevk almalı, raporu yenilemeli ve emekliliğinizi devam ettirmelisiniz.

cvb için tşk edrim bülent bey fakat bugün sgk ya gittim.benden emeklilik için gün toplama dilekcesi istediler.
sonra ev adresine postayla gönderecez dediler.benim sigorta yılım günüm doldu.
sanırım primleri hesaplayacaklar.tekrar mı emeklilik için başvuracam galiba öyle.
işden çıkma dediler.sigortam devam ediyo...tekrar cvb verirsenz tşkr ederim hoşcakalın...

Slm arkadaşlar Emeklilik müracaatı yaptım 20.07.2017 tarihinde hayırlısıyla beklemedeyim.
yaş 47.
sgk işe giriş: 1.1.1989
top prim:5696
üç aşağı beş yukarı nekadar maaş bağlanır?
sgk sitesinde hesaplama 1430.00 civarı görünüyo bilgisi olan mesaj yazarsa memnun olurum.
şimdiden herkese teşekkürler.
BU ARADA 4 AY OLDU SÜREÇ...ALLAH'A EMANET OLUN...

merhaba @OturanBoğa
1.1.1989 işe giriş yaş: 47
20.7.2017 emeklilik dilekcesi
1.8.2017 aylık bağlama tarih
e devletten görünen ek ödeme 79.88
bu nedemek ve benim maaş ne olur tşkrler hayırlı akşamlar.

Merhaba bülent bey.28.3.2018 de 1 yıl rapor tarihi bitti fakat 2 ay önce müracaat ettim kontrolu muayene için devlet hastanesine gittim.aynı zamanda fakülte de hemotoloji tedavisi görüyorum. süreç bitmeden %52 oran çıkmıştı ama sevk yazısı veremedikleri için araştırma hastanesine sen oranın hastasısın deyip oranlarımı raporu iptal etti devlet hastanesi.sgk ya yazı yazıp fakülte araştırma hastanesine sevk etti. bu süreç de 3 ay sürdü.burdan sürekli %69 raporum çıktı sgk ya göndermişler sgk Ankara ya maliye ye göndermiş şuan kuruldaymış fakat 28.3.2018 de maaş kesildi. sonuç olumlu olursa geriye dönük maaşımı alabilirmiyim. durumu an be an size bildiririm.uzun oldu kusura bakmayın şimdiden çok teşekkür ederim.sağlıcakla kalın.

Benim bildiğim eğer raporunu %69 sürekli onaylarsa Maliye, geriye dönük birkaç aylık maaşını alırsın ama maaşında bir artış olmaz herkese gelen zamlar dışında. Bu arada en son kaç tl alıyordun?

albatros34

Evet, emekliliğin devamı kararı çıkarsa maaşın durdurulduğu tarihten bu yana biriken tüm maaşları alırsınız.

Bu arada artık kontrol muayenesi tarihinden en az 3.5 ay önce sgk'ya gidip sevk alınması gerek.

OturanBoğa merhaba
Evet nihayet ankarada %69 u onaylamış sürekli ömür boyu.sgk ya evrağım gelmiş ve maaş bağlanmış.
çok şükür Rabbime hamd olsun.kontrollu muayene zaten 2 ay önceden basvurdum sevk etmişlerdi başka hastaneye 4 ay sonunda sonuca ulaştık.Rabbim bizim gibi bekliyenlere sabır versin inşallah.
Bu arada maaş daha yatmadı sanırım Kurban bayram öncesi yatar.
sizleride bilgilendirmek istedim. maaş yattığında geriye dönük 4 aylık maaşımı alırsam da burda bilgi veririm Hoşcakalın.

Üst Alt