Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişim, %40 raporum, 2950 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, ben 1989 yılında ilk sigorta girişim var. prim günün 2950. 17 senedir ortapeti hastası olduğum halde özürlü raporu almak daha yeni aklıma geldi. daha doğrusu kendimi özürlü olarak kabul edeceklerini sanmıyordum.
Rapor olarak müracat ettiğimde %40 özür verdiler. Şu an ne gibi işlemler yapacağımı tam bilmiyorum, emekliliğime faydası olacak mı?
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

89 yılında ilk sigortalı olduğunuzda 18 yaşını tamamlamış idiyseniz ve o tarihte yatan prim staj statüsünde değil, normal çalışan statüsünde idiyse; vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurmanız ve oradan vergi indirim hakkı elde etmeniz halinde, primlerinizi 3600'e tamamladığınız tarihte emekliliği hak etmiş olacaksınız.

Defterdarlığa elinizdeki raporla başvuru yapmayı deneyin. Kabul edilebilir, zira henüz çok yeni tarihli bir raporunuz var anladığım kadarıyla. Kabul edilmezse, sizi hastaneye sevk ederler ve yeni rapor almanızı isterler. Ama dediğim gibi, kabul edilir diye umuyorum. Elinizdeki raporu bir kurum sevkiyle mi almıştınız? Raporun kullanım amacı bölümünde ne yazıyor?

evet raporu alalı 15 gün oldu, şuan çalışmaktayım ama kendim müracat ettim. Raporun kullanım amacı bölümünde 2022 sayılı yasa- özürlü kimlik kartı-sakatlık indirimi-özürlülük oranı kısımlarına evet yazmışlar, rapor süresi içinde 2 yıl vermişler. Ben 17 yaşımda işe başladım ama staj filan değildi.

''Evet '' denilen yerlerden biri olan sakatlık indirimi,vergi indirimi olmaktadır.
Elinizdeki raporla Cağaloğlu'ndaki defterdarlığa müracaat edin kabul edilecektir.

Umut arkadaşım dün defterdarlığa gittim ve evraklarımı teslim ettim, inşallah hayırlı haberler alırım. Ama bazı arkadaşların yazılarını okudum ve biraz morelim bozuldu % 40 altında rapor vermişler bunu neye dayanarak verdiklerini anlayamadım.

2006 yılındaki başımıza bela edilen özürllüük ölçütü sınıflandırmasıymış yeni özürlü raporu ölçütü yani

Merhaba arkadaşlar, şuan morelim çok bozuk. Maliye Bakanlığında vergi indirimi raporumun sonucu geldi. %40 olan raporumu %36 ya indirmişler. Bütün emeklilik hayallerim suya düştü. Şimdi ne yapmalıyım:(

Üzülmeyin Tekrar itiraz edin başka bir hastaneye sevk isteyin hastalık durumunuzu özürlülük ölçünüzü tekrar isteyin.

Hemen itiraz hakkınızı kullanın rapor daha yeni tarihli bülent abi bazı yerlere dilekce örnegi koymuştu....

Üst Alt