Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişim var. Emeklilik öncesi vergi dairesine başvurdum..?

Murat22havsa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm aranızda yeniyim

benim ilk işe girişim bağkur 01.01.1989
sigorta girişim 01.09.1995
bağkur dan 382 sigortadan şu ana dek 4656 günüm var

malulen emeklilik için vergi dairesinden vergi indirimi kağıdı aldım ve beni tam teşekküllü devlet Hastanesi'ne sevk etti sıra ile doktorlara girdim
kalpten /30 hipertansiyonda/20 rapor verdiler heyete çıktım bu raporlar ile felanca gün gel dediler
gittiğimde senin evraklar Ankara'ya gitti denildi

acaba ben /50 rapor ile malulen emekli olabilir miyim ? Kaç günde gelir yada belli olur?

Şu an çalışıyorum rapor gelmeden önce işten ayrılırsam bir sorun olirmu
araştırdığım kadarıyla benden 3962 gün ödenmiş pirim ve /40 rapor yeterli oluyormuş .
acaba benim kriterlerim ney ve ne yapmam lazım tşkler

Murat22havsa
kalpten /30 hipertansiyonda/20 aldığınıza göre balthazar hesaplamasına göre %44 oranında rapor yapar vergi indirim hakkınız gelir gelmez erken emekli olabilirsiniz.

/44 rapor sonucu ama rapor 2 yıllık diyor ben malulen emeklilik için başvuracam ssk dan 4686 bagkurum 382 sigorta girişim 05 05 1995 bağkur 1 1 1989 bu gün sayısıyla emekliliğe baş vurabilir miyim heyete girürken çalışıyordum vergi indirimine başvurdum heyete girdim 50 ile gitti /44 almışım emekli olabilirim miyim

Malülen emeklilik değilde engelliden emekli olacaksınız 2 yıllık süreli %44 raporla. Vergi indirimi de %40 üstü olursa SGK ya başvurarak emekli olabilirsiniz.Belki rapor süreli olduğu için 2 yılda bir kontrol şartı gelebilir.

Bu dediğiniz engelli emekliliği ile malulen arasında bir fark varmı? Ve ben bu raporlar yolladığı zaman çalışıyordum ama iş yerinde anlaşmazlık sonucu işten ayrıldım iliskimi kestim acaba bana bir sorun yasatirmi emekli olabilir miyim bundan sonraki işlemler nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim birde bu vergi indiriminin sonucunu nereden öğrenebilirim tşkler

Murat22havsa

Malule emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olması gerekir. Çok daha zordur. Arkadaşlarımızın Önerdiği vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği çok daha makuldür.
Hem malulen emeklilikte çalışamazsınız, oysa Yaşlılık emekliliğinde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilirsiniz

3. derece vergi indirimi 4693 primle emeklilik şartlarım nedir?

Slm bende vergi dairesine vergi indirimi almak icin bas vurdumdevlet Hastanesi'ne sevk edildim heyete girdim heyet sonucu /44 ile Ankara'ya gitti denildi acaba bu oran Ankara da düşermi ?
4 ay oldu sonuç gelmedi

sigortadan 4693 günüm bağkurdan 382 günüm var
bildiğim kadarıyla 3.derece ve 3692 gün isteniyor

40 rapor ile engellimi yoksa malul emeklimi yaparlar
1970 doğumluyum raporda birde iki yıl süre gece ve vardiyalı işlerde çalışamaz yazıyor bı 2 yıl ne anlama geliyor?

Yardım cevap yazarsanız sevinirim.tsklr

Murat22havsa...yüzde 40 sizi erken engelli emekli yapar..2 yıl raporun süresi yani süre dolmadan 3 ay önce kuruma müracat edeceksiniz rapor yenileme için,tekrardan yüzde 40 ve üzeri gelirse emekliliğiniz devam eder(yüzde 40 ve üzeri emekli olduğunuzu varsayaraksak tabii ki)..ama ankara vergi indiriminizi süresiz de onaylayabilir o zaman yenilemenize gerek kalmaz süresiz de emekli olursunuz...aynen benim gibi benim de raporum 2 yıl süreli vergi indirim ve emekliliğim süresiz...geçmiş olsun kolay gelsin..

Murat22havsa

Rapor 2 yıllık olsa bile vergi indirim hakkı süresiz olabilir. Eğer öyle olursa, çok çok büyük olasılıkla emeklilik de sürekli olarak onaylanır. Eğer sgl da kontrol isterse, kontrol zamanı gelmeden 4 ay önce kurum sevki ile raporunuzu yenilemeniz gerekir.

Üst Alt