Hayir..
Surec su sekilde isleyecek.
Siz 1993 yili sigorta bslagici ile 17 yil 3760 gune tabisiniz.
Sizin Sigortalilik sureniz ve Prim gun sayiniz yeterli.
Siz emeklilik icin SGK ya muracaat ediceksiniz. Oradaki rutin islemler 2 ay kadar surebilir (Vergi indirimi icin SGK gelir idaresine yazi yazacak bu surec 1 ayi gecebiliyor), sorun degil dilekce tarihiniz esas alinacagi icin hak kaybiniz yok.
Ama, Emekli olmaniz 2 veya 2.5 ayi bulabilecegi icin , is yerinizden ya gecici izin alicaksiniz yada bu surec icinde calismayacaksiniz.
Sonra emeklilik islemleri kesinlesince size emekli oldugunuzda daire evrak verilecek.
Siz calistiginiz is yerine gidip (hala sizi calistirmak niyetleri varsa) bakin ben emekli oldum , ama calismak istiyorum.
Calistirirlarsa sorun yok , oyle yan yatip camura batmasinlar. Yok ilk calismaya baslayinca sakat olacaksin gibi laflar oyalamakdan baska anlam tasimaz , yada isi bilmiyorlar.
Siz direk soyle sorun : Kardesim ben emekli olursam sen beni calistirirmisin.. Evet derlerse. tamam sen karisma ben emekli olacam ve beni tekrar ise al.. Emekli isci calistirmanin kurallari acik Bulent yukarda kanunun linkini verdi. Sizi bu sartlarda calistiracaklar..