Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişim ve %87 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

cumali54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sigorta girişim 1989 doğum tarihim 1975 sigorta prim ödeme günüm 5286 , 20 yıllık sigortalılğım var , yeni sağlık kurumundan % 87 engelli raporu aldım malülen emekli olabiliyorum fakat ne kadar emekli aylığı bağlanır 255 bin tl toplam ödenmiş 5286 gün ortalama maaş ne çıkar

Vergi indirim hakkı alıp erken emekli olun... Maaş hesaplama tam bir muhamma ama bu kazanca 1600-1700 maaş bağlanır diyorum.

teşekkürler
fakat şuan çalışmıyorum sizce işkur üzerinden mi işe başlayayım yoksa hazırda bir kaç firma işi var
işsizken oluyormu yoksa işe başlayınca mı müracaat edeyim kafam çok karıştı herkesten ayrı bir ses var yardımcı olursanız yol gösterirseniz sevinirim.

Olmayan gelirin vergisi, olmayan verginin de indirimi olmayacağına göre vergi indirimine başvurmak için çalışıyor olmak şart.
İşe işkur ya da bireysel başvuru ile girmek bu açıdan hiç fark etmez.

Malül emekli ile Erken (engelli) emekli arasında epey fark var.

Malül emeklilik talebinde çalışma şartı yok diye biliyorum. SGK ya dilekçe verip malül emeklilik talep ediyorsunuz. SGK sizi heyete gönderiyor gelen rapor doğrultusunda işlem yapılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus çalışmaya başlamadan evvel sağlık sorunu olmaması gerekiyor. Ya da engelli olmaması gerekiyor. veya sakatlık-hastalık- oranı malülliyet derecesinde olmaması gerekiyor.

Ancak Engelli emeklilikte bir işyerinde çalışıyor görünmek gerek. (öyle biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltin)...
Ayrıca vergi indiriminden faydalanıyor olmak gerekiyor ( vergi indirimi ilk defa işe 1 Ekim 2008 den sonra başlayanları kapsamıyor)

İkisi arasında temel fark
Malül emekli iseniz tekrar işyerinde çalışamıyorsunuz. Çalışırsanız emekli maaşınız kesilir.
Engelli emekli iseniz sıkılığınızda tekrar çalışabilirsiniz, İki maaş alabilirsiniz: İkinci maaşınızdan Sosyal Güvenlik amaçlı kesinti olur.

Bu kapsam 1 ekim 2008 den sonra ilk defa çalışanlar için geçerli değil.

bugün vergi dairesine gittim aynen işe başlayın ondan sonra dilekçe ile başvuru yaparak maaş bağlanabiliyor. malülen emeklilik mantıklı değil bilgilerinize..

Vergi indirimden erken emeklilik

Nasipse vergi indirimi için işlemleri başlatıyorum.
Işyerinden belge istedim, işyeri raporun aslını istemekte oranım %87 inşallah işten çıkma sebebi olmaz
ondan sonra erken emeklilik başvurusu yapacam, bakalım hayırlısı
sigorta primlerim son beş yıl ortalama aylık 6000 tl gibi ne maaş çıkar yardımcı olabiliş misiniz.
Sgk girişim 1.12.1989 toplam da 5267 gün ödenmişim var ve son 10 yıl yüksek ödendi primlerim.
Halen de çalışıyorum. Erken emekli olup çalışmaya devam edeceğim nasipse. Teşekkürler,

işlemler bittiğinde sonuçlarını yazacağım burdan

Eyvallah usta bakalım nasip

1464 tl çıkıyor son 7 yıl yüksek olmasına rağmen düşük değil mi acaba, erken emekli olan arkadaşlar dan öğrendiğim 2 bin ve üzerinde maaş alanlar var. ben mi yanlış anlamaktayım.
hizmet dökümüm aşağıda var bi bakabilir misiniz

cumali54

Geçen her gün emekli maaşları düşüyor. emeklimaasi.com sitesindeki hesap oldukça doğru sonuç veriyor

Üst Alt