Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girşim ve %49 raporum var. Vergi indirimi alıp nasıl emekli olabilirim?

Erol 123

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

20/12/1989 yılı işe başlangıç tarihim askerlik görevime kadar.
Askerlik dönüşü 01/01/1996 yılında tekrar işe giriş ve 27/10/2012 yılında çalışır durumda iken kurban Bayramı tatilinde kaza geçirdim ve sol göz tamamı ve kısmen işitme kaybı oluştu ve çeşitli ameliyatlar geçirdim
30/03/2014 yılına kadar kimi zaman raporlu kimi zamanda aynı iş yerinde çalıştım 30/03/2014 yılında işime son verdiler ve bu zamana kadar çalışmadım ve hala çalışmıyorum
düne kadar sakatlık vergi indirimi ile emekliliği duymamıştım
tahminime göre toplam %49 olarak rapor alabilirim ve sadece yaşın dolmasını beklemekteyim pirim ve himet yılım doldu yaşın dolmasına 8 yılım var
vergi indiriminden yararlanıp nasıl emekli olabilirim? ve nasıl nerden başlamalıyım ?

Konu ile ilgi yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.

@Erol 123
Doğum tarihi ve toplam prim gün sayınızı da yazar mısınız?

@Ufukalp

Doğum tarihim 28.10.1973 pirim gün sayım ise 6959

Bu arada teşekkür etmeyi unuttum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Erol 123
Öncelikle vergi indirimine başvurabilmek için çalışıyor olmak gerekmektedir.
Bunun için kısa bir süre için bir işyerinde sigortalı görünün mesela 10 gün yeter.
Sigorta başlangıcından birkaç gün sonra vergi dairesine vergi indirimi için başvurun.
Elinizde yeni tarihli rapor varsa verin yoksa sizi hastaneye sevk ederler.
Başvurudan 3-5 gün sonra sigortayı sonlandırabilirsiniz.
Raporunuz maliye merkez sağlık kuruluna gönderilecek ve orası da %40 ve üstü olarak onaylarsa vergi indiriminiz 3.derece olarak sigortalı göründüğünüz işyerine gelecek.
Vergi indirimi yazınız gelince hemen sgk ya erken emeklilik için başvurabilirsiniz, şartlarınız çoktan oluşmuş durumda.
Kolay gelsin.

Iyi geceler aklıma bir soru takılıyor acaba ben bu kazayı geçirdikten sonra iş yerim benim adıma vergi indiriminde bulunup bulunmadığı sonuç itibarı ile kaza çalıştığım zaman oldu ve kazadan sonra 2 yıl bu iş yerinde çalıştım bunu sorgulamam lazım ayrıca size bir şey daha danışmak isterim raporu iş başlamadan önce alsam sonra işe girsem olurmu ?

Erol 123
Hayır işyeriniz sizin adınıza vergi indirimi alamaz.
Evet önceden rapor alıp onunla başvurmak daha doğru olur, o raporu çoğaltıp başka yerlerde de kullanabilirsiniz.
Bireysel başvuruyla alınmış raporlar da kabul edilmektedir.

Bu arada raporu parça parça alabilirim yani göz %32 işitme kaybı %17 olarak ayrı ayrı 2 rapor olacak sorun yaratırmı ? Teşekkürler

2 tane ayrı ayrı rapor olmaz.Tüm hakların değerlendirildiği tek bir rapor olması lazım.
%32 ve %17 balthazarda göre %44 yapar

Merhaba ;
Ilk önce sağlık kuruluna bireysel olarak başvurdum 24.04.2016 tarihinde %54 olarak raporumu aldım (sürekli yani ömür boyu) olarak ve 01.05.2016 tarihinde iş başı yaptım engelli kadrosunda olarak arkasından bu gün 23.05.2016 işyerinden çalıştığıma dair yazı ile vergi dairesine dilekçe ile başvurup evrakları teslim ettim. Vergi dairesi vergi indirimi yazımın 3 ay gibi bir sürede geleceğini söyledi size sorum şu olacak vergi indirimi dilekçesini verdikten sonra 3-5 gün sonra sigortanızı sonlandırabilirsiniz demiştiniz fakat vergi indirimi yazısı 3 ay gibi bir sürede gelecek bu bir sıkıntı yaratırmı ayrıca bundan sonra ne gibi bir süreç devam edecek ve ben emeklilik için ne zaman başvurabileceğim yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.

Erol 123
Bu hafta sonuna kadar bekleyip işten ayrılabilirsiniz sorun olmaz, o da başvurunun üzerinden bir kaç gün geçsin ne olur ne olmaz diye diyorum. Aslolan başvuru sırasında sigortalı bir işte çalışıyor olmanızdır.
Vergi dairesi raporunuzu maliye merkez sağlık kuruluna gönderecek, orası raporunuzu değerlendirecek ve sonucu başvurduğunuz vergi dairesine bildirecek. Vergi dairesi de vergi indiriminizi bir yazıyla işyerinize tebliğ edecek. Bu süreç ortalama 2 ay sürebilir.
Emeklilik şartlarınız oluşmuş olduğundan vergi indiriminiz sonuçlandığında hemen emeklilik için sgk ya başvurabilirsiniz.

UFUK bey şayet yaşımı normal olarak bekleyip emekli olsam tahmini hesaplama olarak 1.600 tl filan aylık bağlanıyordu vergi imdirimden yararlanarak emekli olunca herhangi bir düşüş olurmu veya vergi indirimden yararlanıp maaş hesaplama yapan bir site varmı yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ufuk bey benim aldığım rapor baltazara göre düşmüş hali %54 vergi dairesine teslim ettim onlarda Ankara'ya gönderecekler peki Ankara'da gönderdiğim rapordan da düşme yapılacakmı neyi neye göre değerlendirip vergi indiriminden yararlanır diyorlar ordaki süreç ne şekilde ilerliyor konu hakkında bir bilgimiz varsa benimle paylaşabilşrmisiniz rica etsem. Teşekkür ederim.

Erol 123
Rahat olun eğer engelli cetveline göre verildiyse oranlar Ankaradanda aynı şekilde onaylanır.

Erol 123
Raporu teslim ettiğiniz vergi dairesi raporunuzu maliye merkez sağlık kuruluna gönderecek.
Orada kurul raporunuzu inceleyecek. Rahatsızlık çeşitleri ve seviyelerine göre her duruma uygun oranların tesbit edildiği bir cetvel var, hastane bu cetvele uygun oran vermişse, oranınızı abartmamışsa buradan da aynen onaylanarak gelir. Zaten 3-5 puanlık bir düşüş oklsa da sizin açınızdan bir fark olmuyor çünkü %40 - 59 arası aynı 3.derece vergi indirimine giriyor. Yani %54 olarak onaylanması ile %40 olarak onaylanması arasında bir fark yoktur, önemli olan %40 ın altına düşmemesidir ki onu da sanmıyorum rahat olun.

Teşekkür ederim.

Vergi indirimi yazım hala gelmedi. Bu süreçi takip edebileceğim bir site varmı veya telefon numarası gibi bu arada vergi indirimi yazısı 2 ayda geliyorsa SKG emekli aylığını ne kadar bir sürede sonuçlandırır acaba bilgi olan varmı ? Saygılarımla sağlıklı günler dilerim. 😉

Erol 123

SGK emeklilik süreci 2 ayda tamamlanır. Yani, başvurduktan 2 ay sonra maaşı alırsınız.

Merhaba ;
29.07.2016 cuma günü vergi indirimi yazım %54 onaylı 3. Kademe olarak gelmiş bulunmakta emekliliğe başvurmak için hangi evrakları hazırlamam ve nereye teslim etmem gerekiyor bu arada çalışmakta olduğum iş yerim kapatıldı. Bu sebep ile emekliliğe benim baş vurmam gerekiyor değilimi ?

O zaman kimliğimi ve vergi indirimi belgem ile SGK ya gidip emekliliğimi vermek istiyorum demem yeterli olacak herhalde yardımlarınız için teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt