Öğretmenim, engeli raporu vermeye yetkili usülüne uygun raporunuzu, okulunuza dilekçe ile veriyorsunuz. dilekçenizde
5510 sayılı ilgili maddeleri uyarınca ekteki engelli raporuma istinaden erken emekli olmak istiyorum gereğinin yapılmasını diye gönderiyorsunuz.
silsile yoluyla ankara memur emeklilik dairesine gidiyor. onayın ardından emekli oluyorsunuz.
özlüklerde hele hele ilçelerdeki özlüklerde her kafadan ses çıkıyor. sakın itibar etmeyin. 1997'de ben de göreve başladım. hatta öncesindeki askerliği de birleştirdim. kasım sonunda okula dilekçeyi verdim. aralık 7 de ilden çıktı. aralık 16 sı itibariyle ankara'da olduğunu gördüm e devletten, sgk emeklilik işlemleri kısmındada aynı ekran görünüyor. 2-3 ay süren bu işlemin ardından onay gelirse , tabii raporunuza göre , emekli olabiliyorsunuz.
dilekçe verme zamanı açısından sıkıntı yok dilediğiniz zaman dilekçe verebilir olumlu dönüşün ardından da dilediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.
ben hala beklkiyorum sanırım şubat ayı içerisinde ankaradan ile cevap gelir ve emekli olurum diye düşünüyorum.
bu arada benim raporum % 58 rapor süresi 3 yıl ancak muayene kaydı vs yok. rahatsızlıklar kronik ve süreğen. vergi indirimi için vergi dairesine de başvurmuştum. vergi dairesi raporumu aynen onayladı hatta devamlı olarak raporu kendi sistemlerine işledi 3 yıllık değil. ne faydası olacak ileride görceğiz.
kendiinize ait en son durumu da bildirirseniz memnun olurum. saygılar