Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 sürekli ağır engelli raporunu 1 puan daha nasıl yükseltebilirim?

mahmutcelik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim %89 surekli agir engelli raporum var ama raporu alirken otvsiz arac alabilecegimden haberim yoktu ve raporumda o kutucuk degerlendirilmedi yaziyor raporu 2015 te aldim benim ne yapmam gerekiyor otvsiz arac almak icin nasil bir yol izlemem gerekiyor yardimci olursaniz cok tesekkur ederim

mahmutcelik öncelikle ÖTV indiriminden rarlanabilmek için 2 seçenek vardır
1) ortapedik rahatsızlık
2)%90 rapor olması gerek
Sizin var olan 89 raporunuzu 90 olabilmesi için
%5 bir orana ihtiyacınız var

ben beyin kanamasi gecirdim vucudumun sag tarafini cok az kullanabiliyorum ve sag gozum cok az goruyor ben rapor alirken otvsiz arac alabildigimden haberim yoktu raporumda vergi indirimi ve otv indirimi kutucuklarinda degerlendirilmedi yaziyor ben bu raporla malulen emekli oldum simdi ben burapora itiraz mi etsem daha dogru yoksa yeni rapor almaya basvursami daha iyi bide oranim duserse emekliligim iptal olur yada maasim dusermi

Öncelikle geçmiş olsun rapora itiraz etmeyin yeniden almayı deneyin malulen mi yoksa vergi indirimindenmi emekli oldunuz@mahmutcelik

annem adina yaziyorum ben 2 cocuk parasi odedi ve 1800 gunden malulen emekli oldu 15 tl falan sgkya cocuk parasi yatirdi ve emekli oldu 1400 tl maas aliyo simdi arac almak istiyoruz tekrardan raporami basvurmamiz gerekiyor yani orani duserse maasi kesilir falan diyorlarda dogrumu acaba bu

pardon 15 bin tl yatirdi ve emekli oldu

mahmutcelik yeni rapor başvurunuzda rapor oranınız düşerse eğer SGK bunu sistemde görür ve annenin maaşı iptal eder ki birçok kişinin maaşını bu yüzden durdurdu araştırıp ona göre riske girin

89 dan 10a dusuremezler herhalde yuzde kac olmasi lazim emekli maasi kesilmemesi icin bilginiz varmi

annemin hastaliginda iyilesme olmaz zaten ilerleme olur sadece ama simdi sistemde cogu kisinin raporu dusuruluyor duydugum okudugum kadariyla

mahmutcelik %60 altına düşmemesi gerek maluliyette bazen raporda ufak bir yanlış ibare bile emeklilik sıkıntı olabiliyor

yani biz sadece otv ve vergi indirimi icin basvurmamiz gerekiyor raporun 60 in altina dusecegini zannetmiyorum annemin durumu iylesecek bi durum degil ama sistem kotu oldugu icin risk var

Üst Alt