Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

896 gün prim varken vefat eden babadan dolayı yetim maaşı bağlanabilir mi?

newrotix39

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadşlar. sorunumu kısaca anlatmaya çalışacağım: 40 yaşındayım 7 yıldır 2022 den maaş almaktayım .hastalığım kronik psikoz. özür derecem %80
babam 1986 da vefat etti. tesadüf eseri babamın ölmeden önce sigortalılık günlerini araştırdık, 896 günü görünüyor. babam 1933 doğumlu. ilk sigortalılık tarihi 1951. ben de araştırdım manisa sgk ye başvurdum beni sağlık kuruluna sevk ettiler. muayenem yapıldı kr.psikoz %80 + hepatit-c %20 + diabet tip II %20 RAPORUM HAZIRLANDI ve ankaraya maluliyet ve sağlık kuruluna yollandı
bir ay oldu sanırm benim sorum internet sitelerine baktığımda ssk 900 gün gerekiyo diye bazı yazılara baktım babamın 896 gün çıkıyor yani dört gün eksik bu durumda malül yetim maaşı bana bağlanır mı ne yapmalıyım

değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla..........

Lanet olsun, ne berbat bi durum. Maalesef bildiğim kadarıyla 900 gün şart. Ama şimdi mesajınızı okuyunca, yanılıyor olabilirim diye düşündüm. Zira kurum başvurunuzu kabul etmiş ve Ankara'ya göndrmiş. Demek ki olumlu bir durum söz konusu

Bağ-kur veya emekli sandığı mensupları için askerlik borçlanması söz konusu olabilir belki de..?

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim şöyle bir durum var babamın 3 tane sicil nosu var bir numarada sadece 896 gün var diğer bir numarasında ise 48 günü var 48 gün olan numarada başka bir isim cıkıyor yani numara babamın ama prim gün ödeme cetvelinde başka bir kişinin ismide var acaba gün sorgulamada bir hatamı var

Bu güzel haber işte :)
O alde sonucu bekleyin. Eğer olumsuz olursa, o zaman o 48 gün için birleştirme talebinde bulunun. Ve eğer yine olumsuz bir sonuççıkarsa, o zaman da hukuki süreç başlatın.

bekleyeceğim saolun aydınlattınız beni çok teşekkür ederim sonucuda bildireceğim

son bir sorum olacak ankaradaki işlem kaç günsürer

2 ayda biter normalde. Ama o kadar saçma nedenlerle iş uzayabilir ki, ne desem boş. 6 ay bekleyen bile var...

Bu konudaki gelişmeleri bizimle paylaşır mısınız?

ölüm aylığı

bir sorum var bilenler lütfen cevaplasınben %90 özürlüyüm ölmüş babamdan dolayı ölüm aylığı için ssk ya başvurdum 14 ay oldu bugün sgk sitesinde aylığımın bağlandığını ve tahsis numaramı gördüm yalnız ödemeyle ilgili bir bilgi yok acaba aylık almaya ne zaman başlarım.

ssss

ssenin yapman gereken: ilk önce babanın baglı bulundugu askerlık subesıne gıdıp babanın yapmıs oldugu askerlık gun sayısnı alıp sgk bas vurup babanın askerlık borclanmasını belli bir para karsılıgında ödeyıp 896 olan gun sayısını askerlık borclanmasıyla beraber artırıp maasa baglanabılırsın.
bunları yapman yeterli.

ercan papuşcu

896 gün olan pirimi askerlik gününden 10 gününü borçlanarak 900 güne tamamlarsan annene emekli maaşı baglanır.bu günlerde yaptıran var benim yakınlarımdan kesin oluyor.ve 600 tl ila 700 tl arası maaş bağlanıyor

Üst Alt