Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89'da sigortalı, 2000'de öğretmen oldum. Emeklilikte ikramiye ve maaş miktarı ne olur

ozyyy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İlk Olarak 15.12.1989 Tarihinde Sigortalı oldum.
Toplam Uzun Vade Gün Sayısı 439.

Daha Sonra 25.09.2000 de öğretmen olarak MEB de göreve başladım. 2006 yılında yaşadığım rahatsızlıktan sonra KBY hastası oldum ve 2013 yılının son ayında Böbrek Nakli oldum. %70 oranında Raporum var.

Şu anda 2 Derece 3 Kademe de görevime devam etmekteyim. Ama Malulen emekli olmak istemekteyim. Eğer emekli olursam ne kadar emekli ikramiyesi ve ne kadar emekli maaşı alabilirim.

merhaba Nihat bey;
439 gün + 15 yıl memuriyet

ozyyy, kardeş 1 Ekim 2008 tarihinden önce işe girenler
**Çalışmaya başlamadan önce en az %40 oranında engeli olanlar, 5400 gün (15 yıl),
**Çalışmaya başladıktan sonra çalışma gücündeki kayıp oranı %50 ilâ %59 arasında olanlar, 5760 gün (16 yıl),
**Çalışmaya başladıktan sonra çalışma gücündeki kayıp oranı %40 ilâ %49 arasında olanlar, 6480 gün (18 yıl)
prim ödenmiş olunması şartıyla, yaş şartı aranmadan, yaşlılık aylığı almaya hak kazanabilmektedirler.

Çok teşekkür ederim nihat
İzniniz olursa şunlarıda sormak istiyorum;
1-Malulen Emeklilik; Vazife başında meydana gelen bir olay sonrasında oluşan işgücü kaybına bağlı emeklilik,
Yaşlılık aylığı; ise Görev öncesi veya göreve başladıktan sonra başka sebeplere bağlı olarak gelişen iş gücü kaybına bağlı emeklilik mi oluyor?
2- 16 yılı tamamlayıp emekli olmak istersem ne kadar aylık, Emk. İkramiyesi alabilirim?

ozyyy Kardeş, bırak sen malüliyet emekliliğini falan, yılın dolunca engelli emekliliğine müracat et.
Malüliyet çok zor ve meşakkatli iş ayrıca emekliliğinden sonra ikinci bir iş de yapamasın yaparsan maaşın kesilir.
Bu gün emekli olacağınızı farz edersek 40.000TL İkramiye 1,727.05 TL Maaş alıyorsun.

Doğru söylüyorsunuz Nihat bey. Ben yılım dolunca emekli olayım.
çok yardımcı oldunuz. Saygılarımla...

ozyyy
%70 oranında raporunuz olduğuna göre
**Çalışmaya başladıktan sonra çalışma gücündeki kayıp oranı %50 ilâ %59 arasında olanlar, 5760 gün (16 yıl), tabisiniz.
15 yıl e.sandığı prim ödemeniz var. 439 günde ssk ödemeniz var. Hizmet birleştirmesin yapmış iseniz emekli olmak için kurumunuza müracaat edebilirsiniz.

Teşekkür ederim ilker bey. Kurumuma Engelli emekliliği için başvuru yapacağım öyle değil mi? Saygılarımla...

ozyyy

Raporunuza istinaden 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuracaksınız.

Teşekkür ederim Bülent Bey;
Dilekçemi 5510 sayılı yasanın 4. maddesine istinaden yazacağım.
saygılarımla...

ozyyy
Kanun yasalaşırken eskilerin geçiş süreci ve mevcut hakları geçici maddelerle düzenlenir, artık eski kalmayıp yasa kapsamındaki herkes aynı şartlara tabi duruma gelindiğinde o maddenin hükmü kalmaz.
Siz de 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz ve emekliliğinizi bu maddeye ithafen isteyeceksiniz.

Üst Alt