Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89'da sigortalı oldum. 92'deki askerliğimi borçlansam emekliliğime nasıl etki eder?

askerbaba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben

15.10.1989 işe giriş tarihi ancak 4a kolu 01.05.1995 sigorta girişi olan birisiyim(vade günü tamamlandı 5750 gün olması yeterli benim vade günüm 7181 sadece yaşa takıldım) ,
askerlik borçlanması ödemek istiyorum ancak askerlik başlangıç 28.11.1992 bitiş 28.06.1994 yani 570 gün
15 gün önce başvuruda bulundum ve 12500 tl ye yakın 570 gün askerlik borçlanması ödenmesi gerektiği görünüyor
ben bunu ödesem 19 ay emekliliği geri çeker mi yoksa sadece prim mi yatar benim zaten primim dolu sadece yaşa takılıyorum ödemem mantıklı mı ?

askerbaba

İlk sigortalılığınız askerlikten önce olduğu için askerlik borçlanması emeklilik hesabında sigorta başlangıcı. tarihinizi öne almaz. Olası bir borçlanma sadece prim gün sayınızı arttırır.
Ama ben olsam borçlanmayı yaparım. Maaşa olumlu etki eder zira.

OturanBoğa ilk sigortalılığım 01.05.1995 işe giriş 89 yani askerden sonra ilk sigortalılığım , 19 ay ödesem 19 ay geri çeker mi?

Asker işe başlama 1989, ilk sigorta başlangıcı 1995 nasıl oluyor, net cevap istiyorsanız açık yazın. Bir de sorunum yaş demişsiniz, sanırım engelli değilsiniz.
Daha açık olun.

Üst Alt