Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9/2 öğretmen vergi muafiyetinden yararlanırsa maaşına ne kadar yansıyor?

Konular
55
Reaksiyonlar
14
en sonki raporum %45 idi. vergi indirimine başvurduğumu varsayarsak ve alırsam, (yine %45 varsayın)
peki ne kadarlık bir ücret kesintisinden tasarruf etmiş olacağım ?

(not: 9/2 öğretmenim)

ek soru: acaba vergi indirimi alırsam geriye dönük alınan vergilerde geri ödenir mi?
bir de en çok merak ettiklerim arasındaki bilgi: vergi indirimi alırsam , raporumu veya sağlık bilgilerimi yine başkasına kapalı tutabilecek miyim yoksa amirlerim dışında birileri de sağlık bilgilerime ulaşabilecekler mi?

kar&yağmur

O ay bulunduğunuz vergi dilimine göre 75 liradan 135 liraya kadar avantajınız olabilir, ancak ek ders almıyorsanız zaten sizden pek bir vergi kesilmeyeceği için engellilik indiriminizin de pek bir anlamı yok.

Geçmişe yönelik olarak ise, maliye geçmişe dönük indirimleri vermiyor ancak dava yoluyla rapor tarihine kadar olan indirimlerinizi (geçmişe dönük en fazla 5 yıl) faizi ile birlikte alabilirsiniz.

Hüseyin İlik

merhaba,

ek ders alıyorum. bahsettiğiniz miktar aylık mı? Yalnız eğer fark ek ders muhabbetinden kaynaklanıyorsa neden düz memurlar da vergi indirimi başvurusu yapar yada bunu burdaki konuşmalara konu eder orayı anlamadım.

Son düzenleme:
Ben %80 indirimden faydalanıyorum. Ek ders ücretinde agi veriliyordu 335 TL civarında. Tabi şimdi agi kalktı ama gelir vergisi İstisnası artan kısım verilecek galiba. Birde aylık vergi matrahıniz düşük gelir %20 lik dilime daha geç girersiniz.

Üst Alt