Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 ay önce böbrek nakli oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

Lone

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Aynı durum bendede mevcut 9 ay önce böbrek nakli oldum %40 raporla kaç yılda emekli olunuyor bilgi verebilirmisiniz birde benim bir gözde sorun var bi faydası olurmu

ilk ssk lı oluş tarihi doğum tarihi bilgileri gün ay yıl olarak verebilirseniz emeklilik hesabımız daha net olur.

Not: Artık nakil sonrasında %70 rapor veriliyor.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim . doğum tarihim 10.08.1987 sigorta başlangıcım 22.06.2005

Emekli olma şansım var anladığım kadarı ile ,%70 veriyolarsa ,dediğim gibi bir gözümde görme kaybı var yüksek derecede bunun bir etkisi olurmu .

1.İlk ssklı olduğunuz tarihte 18 yaşından küçük olduğunuz için 19 yaşından gün aldığınız tarih itibari ile ssk lısınız...
%70 rapor ile 2.derece vergi ind.hakkı alırsanız..
18 yıl 4400 güne tabi olursunuz
11.08.2005+18 : 12.08.2023 yılında emekli olabilirsiniz...

2.Malulen de emkli olma şansınız var malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün prim şartı vardır...
11.08.2005+10 : 12.08.2015 yılındada malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz..
Bakıma muhtaçlık söz konusu ise süre şartı aranmaz..

Hangi tarihte diyalize girmeye başladınız?

Hemşireyim 4 yıl önce böbrek nakli oldum.

2004 ocak işe başladım. 2009 agustos a kadar emekli sandığına bağlı çalıştım, sonra istifa ettim. 2010 ocak dan beridir de ssk lı çalışıyorum.
ilk işe başladığımda böbrek hastalığım yoktu. acaba ben de malulen emekli olabilir miyim. 1981 doğumluyum.

birşey daha sormak istiyorum: istifa edip ikinci kere başladığım nakilden sonraydı bu malulen emeklilik için sorun olur mu yoksa ilk işe başladığım mı önemli?
Bugüne kadar hastalığımı belirten bir rapor almadım ilk işe başlerken sağlam raporum var.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

OturanBoğa;

gün olarak bilmiyorum ama 2009 temmuz veya ağustos ayında periton diyalize başladım 2010 şubat 25 te nakil oldum .

Bu durumda 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.
Bugüne kadar nakil olanlara %40 rapor veriliyordu ve bu nedenle bu kişiler malulen emekli olamıyordu. Ama artık %70 oran verilmeye başlandı. Bu yeni bir durum... Bu orana karşılık malulen emekli olmak bence mümkün. Ama uygulamada sgk ne yapar, hukuki süreç olmadan malulen emekli eder m i, bilmiyorum. En olmadı, dava edilir sgk ve hak bu şekilde elde edilir.

Selda, bu yazdıklarım sizin için de geçerli. Siz de (Ocak 2004 ilk sigortalılık tarihi olmak üzere9 10 yıl süre ve 1800 gün primle emekli olabilirsiniz.

Oturan boğa ilgilendiğin için teşşekkür ederim ben raporu adlım toplamda %80 deiğiniz gibi 1800 gün primle 10 yıl beklersem emekli oluyorum galiba

Yapmam gereken birşey varmı bu sureçte vergi indirimi gibi bu şartmı ?

Şuan için yapmanız gereken bir şey yok yılınızın dolmasını bekleyecek ve 11.08.2005+10 : 12.08.2015 yılındada malulen emekli olmak için kuruma müracaat edeceksiniz..

lone merhaba bende böbrek nakilliyim anladığım kadarıyla nakiillilere artık kesin %70 veriyorlar herhalde., bülent bey gene bellide olmaz demişti bir yerde sorun çıkartabilirler gibi konuşmuştu, sizde sorun çıkmadı anlaşılan bilgi verirseniz sevinirim

ramazan bende bi sorun çıkmadı arkadaşımızın demek istediği her an kanun çıkıp değişebileceğidir galiba haklıda .

Bende bir sıkıntı olmadı nakil olduğumdan dolayı %70 verdiler gözdende %32 aldım toplamda %80 çıkarttılar

İlker hocam sizede teşekkür ederim Çok karışık meseleler sizler olmasanız hiç bişey den haberimiz olmayacak gidipte kime soracağımızı bile bilmiyoruz .

ilker bey banada çok yardımcı oldu saolsun .,, benimde gözümde uzağı görememe gibi bir sorun oldu sol 1.80 sağ 1.00 numaralı gözlük aldım 2 hafta önce bundan dolayı benim yüzde oranındada bir artış olurmu acaba ve birde ilker bey bana rapor için bireysel başvurma sgk seni yönlendirecek dedi siz bireysel olarakmı başvurdunuz rapor için ve hangi hastaneye başvurdunuz

Malulen emekli olmak isteyen kişiler bireysel olarak alınan raporlarınız hiç bir işe yaramaz malulen emeklilikte kurum sizi sevk edecek ve rapor alacaksınız..

Ben bireysel oalrak aldım genel durum bildirimi ilker beyinde üstte belirtiği şekilde olacak emekli olmak için sgk sevk edecek .

Gözünüzde olan problemi tam olarak bilmediğimden bir şey söylemek mümkün değil eğer gözlük tedevisi uygulandıysa rapor oranı düşer diyee biliyorum .

1 VE 2. seçenekler arasında ne gibi fark var açıklayabilirmisiniz.

En erken ne zaman emekli olunabiliyorsa o statüde mümkün olan en erken zamanda emekli olmak en iyisidir...

Emekli maaşı açısından aralarında anlamlı bir fark olmaz. Sadece, kişi Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık derecesinde malülse, malulen emeklilik daha iyidir; emekli maaşı %10 arttırılır.

Kişi emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek istiyorsa, Yaşlılık emekliliğinden emekli olması şart (Malulen emeklilik iptal edilmeden çalışmak mümkün değil zira). Yaşlılık emekliliğinden yararlanan kişiler emekli maaşını alırken aynı zamanda çalışabilirler. Çalışırken sosyal güvenlik destek primi ödenir onlar için.

sayın oturanboğa bole bır durumda maluleen emekli hakkı elde ettıgınde en nekdr bır maaş elde eder bende aynı durumdayım cunku hem nakıllı yım 1 yıl old u hemde solm polıo sekelımyımn

Üst Alt