Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 aydır 2022 maaşım kesildi. Yeniden başvurdum. 9 ayın maaşını verirler mi?

ORKİNOS

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Slm aleyküm ikamet değişikliginden dolayı 2022 maaşım iptal oldu..9 aydır alamıyorum...tekrar baş vurdum kabul edilirse alamadığım maaşları toplu bir şekilde alabilir miyim ????

9 ay öncesi değil de tekrar başvuru yaptığınız günden itibaren olan maaşı alırsınız.

Eşref orkin
ikamet değişikliğinden dolayı 2022 aylığınız durdurulduysa ilçe dışına taşındınız demek.
ikamet değişiliği yaptıktan sonra yeni ikamet adresinizin bağlı olduğu vakfa ne zaman başvurdunuz? hangi tarihte?
9 aydır maaş alamıyorum demişsiniz, aylık durdurulduktan sonra hemen başvuru yapmadınız mı vakfa?
bu gecikmenin sebebi nedir?
detayları bileyim ki ona göre cevap vereyim size.
bu arada hanede kaç kişiniz ve hanedeki herkesin toplam aylık geliri ne kadar?

ikamet değişikliginden 9 ay sonra yeni baş vurdum.kısacası ugrasacak kimsem yoktu tedavi için 9 ay ikametimi istanbula götürdüm..şimdi ise memletime geri geldim tekrar yani yeni 2022 için baş vurdum...

4 kişiyiz Aylık 700 lira gelirim var...

Eşref orkin
tedavi için İstanbul'a sadece kendinizin ikametini taşıdınız. peki orada nerede kaldınız? siz İstanbul'da iken aylık kesilmiştir ve bunu öğrenmişsinizdir. aylık kesildikten sonra İstanbul'da ikametinizin baglı bulundugu vakfa niçin başvurmadınız?
bunu niçin soruyorum.
İstanbul'dan tekrar ikametinizi önceki adresinize -Bitlis'e- aldırmışsınız. ve orada 4 kişisiniz ve hane geliriniz sadece 700 TL ise gelir açısından uygunsunuz. bu durumda 2022 aylıgı baglanacaktır size. tabi başka gelir yoksa.
ama sizin sorununuz 9 aydır alamadıgınız aylıkların akibeti.
işte o alamadığınız aylıkları alabilmeniz için ikamet değişikliğinden sonra da muhtaçlığınızın devam edip etmediği kararına baglı. eger adres değişikliğinden sonra -Bitlis'ten taşındıktan sonra- muhtaçlıgınızın devam ettiği yönünde karar çıkarsa aylıgınız durduruldugu tarih itibariyle açılacak ve alamadıgınız aylıkları alabileceksiniz.
ama aksi olursa, yani adres değişikliğinden sonra muhtaçlık şartlarınızın devam etmediği anlaşılırsa başvurunuz yeni başvuru sayılacak ve başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren ödeme yapılacak size.

İstanbul'da nerede kaldınız ve ikamet ettiğiniz adresin baglı oldugu vakfa niçin başvurmadınız? oradaki şartlarınız 2022 aylıgı kriterlerine uyuyor muydu? bunun degerlendirilmesi gerekecek. alamadıgınız aylıkların ödenmesi adres değişikliğinden sonra muhtaçlıktan çıkıp çıkmadıgınız yönünde alınacak karara baglı.
ama İstanbul'da iken baglı olduğunuz vakfa başvurmadıgınız için de size İstanbul'da bulundugunuz dönemin ödemeleri yapılmayabilir. Bu yönde de karar alabilirler. vakıf mütevelli heyetinin nasıl bir karar alacagını bilemem buradan.

Kağıthane'de kaliyordum tlf ile dosyami s.y dan istedtirdim Kağıthane ye geldi ben başladığını zannettim...keşfe gelecekler diye heyet bekliyordum nede olsa hepsini üst üste verecekler diye beklerken aradan epey zaman geçti ..sosyal yardimlasmayi aradım bana dosyamin orda olduğunu söyledi meğer benim bağlı olduğum semtin Kaymakamlığı na baş vurmak gerekirdi...geç olunca tedavim bitmesine az kaldığı için orda ugrasamadim memleketime geldim yeni baş vurdum...gelir konusunda bir değişiklik olmadı...peki bu durumda alabilirmiyim ????

Eşref orkin bütün burada anlattıklarınızı vakfa anlatın. adres değişikliğinden sonra muhtaçlığınızda değişme olmadıgını, tedavi için İstanbul'a gittiğinizi, oradayken dosyanızı istediğinizi ama ikamet ettiğiniz adresin bağlı olduğu vakfa başvurmanız gerektiğini bilmediğinizi, tedaviniz bittikten sonra da döndüğünüzü söyleyin. geriye dönük aylıklarınızı alıp alamayacagınızı, bunun için ne yapmanız gerektiğini öğrenmeye çalışın. aylık başvurunuz kabul edildikten sonra aylıgınızın hangi tarih itibariyle açılacagını öğrenmeye çalışın. aylık baglandıktan sonra da muhakkak haberim olsun.

tüm gelişmelerden haberdar edin beni.

Kalem hanim 1 yılın tüm maaşını aldım ALLAH devletimizè zeval vermesin...bilginize

Üst Alt