Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 aydır çekmediğim için 2022 maaşım kesintiye uğramış..?

kardelen.

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 9 aydır 2022 ayligimi PTT kartından cekmedim normalde 6 bine yakın para olması gerekirken 4 bin vardı kartta 144 aradım 6 ay cekmezseniz para iade ediliyirmus 10 ay olunca da dosya kapaniyormus kesilen para içinde hak talep edemiyormusuz sizce mantıklı mi? Kesilen parami geri almak için be yapmam gerekir?

Alamazsınız o halde maaş. Devam ediyorsa ona şükredin.

Bu kadar uzun süre çekmezseniz muhtaç değil diye düşünülür. Çok adil bir uygulama bence. Benim maaş yattığı gün bitiyor.

kardelen.

Ahh be!!.. niye çekmezsin ki maaşını insanlar açlıktan kahroluyor sen PTT'de maaş bırakıyorsun..Yinede bunun bir yolu vardır araştırmaya devam et bence o paranı alabilirsin

10 ay nie cekmiyorsun şaştım kaldım maşa 2 hafta kala para mara kalmiyor bizde sen nasil geciniyon ?:(

mantıken 1 seneye yakın maaşını çekmeszen, devlet baba ihtiyacı yok galiba o halde bize kalsın der tabii!

Evet niye çekmedin. İnsanlar bu maaşı alabilmek için ak ile karayı seçiyor. Devlet sana ihtiyaçlarını gör diye veriyor bu parayı birikim yap diye değil.

Bana gelen yazıda 8 ay çekilmeyen emekli maaşı irad kaydedilir yazıyordu

Yorum yapanlara teşekkür ediyorum. Çekemememinde bir bir nedeni var elbet oda bende kalsın, ama bilseydim tabi kesilecegini birseyler yapardım neyse sağlık olsun.

kardelen.
hemen pes etme be ablam:)

dua et ki 10 ay dolmamış. eger 10 ay boyunca aralıksız olarak aylıkları çekmeseydin 2022 aylığın feshedilirdi ve bir kuruş alamazdın.
ama sen 9 aydır çekmemişsin.
bu durumda PTT'nin genel müdürlüğe geri gönderdiği paraları alabilirsin:) bunun için vakfa gidip dilekçe yazman ve PTT'nin geri gönderdiği paraları istemen gerekir. dilekçen işleme alınır ve daha sonra alamadığın paralar tarafına ödenir merak etme.

UYARI! PTT aylıklarınızı 6 ay tutar. 6 ay boyunca çekmeyince genel müdürlüğe geri iade eder. böyle bir durumda vakfa giderek geri iade edilen paraları isteyebilirsiniz.

ancak aralıksız olarak 10 ay boyunca aylıkları çekmezseniz 2022 aylığınız feshedilir ve hiçbir şekilde bir kuruş bile talep edemezsiniz. asla ödeme yapılmaz bu durumda.

10 ay dolmadan önce PTT'den ödeme çektiyseniz feshedilmez ve pTT'nin iade ettiği paraları vakfa gidip dilekçe yazarak geri isteyebilirsiniz. ama 10 ay boyunca aralıksız olarak aylık çekmezseniz aylıkları unutun.

Kusura bakmayın ama 10 ay maaşı almıyorsanız ihtiyaç sahibi değilsinizdir. Devlet haklı o parayı kesmekle.

Nedeni nedir? İhtiyaç sahibi olsan mecbur çekerdin. Demekki birikim yapıyordun...

Son düzenleme:
ihtiyaç sahibi ya da değil şartları tutmuş maaş baglanmış.belli bir süresi var o süre içinde çekerse bişi olmaz ama süreyi geçerse maaşı öyle kesilir.çekmeme sebebini bilmedıgmız için ihtiyacın yok demememiz gerekiyor

-mka, bana öyle gelmiyor ihtiyaç sahibi sonuçta muhtaç demektir bunun diğer adı da muhtaç aylığı değilmi şartlar konusuna gelince şartlar tutmazda tutturulabilir yani,

Eserin79
bilemem kardeş o da senın görüşün.ama olmazz diye bişi yok.belkıde maaşını elınden almak ısteyenler var vermemek için çekmedı bilemeyız

Kalem çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için... diğer yorum yazanlara da teşekkür ediyorum herkesin ihtiyacı vardır da çekememenin de bir sebebi var demiştim varsın siz öyle sanın ihtiyacin yok diye neyse.

Vatandaş çekmedim diyor, çekemedim dese elinden aldırma konusu Bi ihtimal, olabilir.

Eserin79 çekmedim yada çekemedim ne fark eder ki sonuçta benim anlatmak istediğim belli ama burada yorum yapanlar hemen ön yargılı cevap veriyorlar.

Belki çekmeyince kişinin öldüğü zannedilir ve maaş bir süre sonra biter.

Eleştirilere yada farklı düşüncelere açık değilseniz o zaman soru sormayacaksınız hanımefendi....

sweet guy burası soru sorma yeri eleştiri yapmadan cevap vermek yerine neden eleştiri yapılıyor anlamış değilim hem size soracak değilim soruyu sorup sormamayi zaten gerekli kişi gerekli sorumun cevabını verdi bu bana yeter.

Eskiden 1 dönemdi ptt 3 ay bekletip geri gönderiyordu.

Üst Alt