Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 aydır V.H.K.İ'de çalışan kişi şeker hastalığından dolayı tayin isteyebilir mi?

sagopa66

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım Sağlık bakanlığında V.H.K.İ. olarak çalışıyor. Ataması Kasım ayında oldu ve 9 aydır taşrada çalışıyor. Kendisinde Tip1 Diyabet (İnsüline Bağımlı Şeker hastalığı) var. 2 ayda hatta şekerler kötü giderse ayda 1 Endokrin bölümü olan bir hastaneye yani ANKARA'ya gelerek tedavi görüyor. Kaç aydır sürekli git gel git gel çok sıkıntı olduğunu söylüyor. Bana sordu acaba sağlık sebebi ile tayin isteyebilir miyim diye ? Çünkü çalıştığı yerde endokrin bölümü ve uzman doktor yok. Ömrüde yollarda geçiyor. Çalıştığı yer hastane Ankaradaki bir devlet hastanesine geçiş yapabilir mi ? Tecrübeleri olan arkadaşlardan yardım istiyoruz.

Heyet Raporu çıkartabilir,

"Hastanın endokrin bölümü uzman doktoru bulunan tam teşekküllü bir hastane bulunan merkezde çalışması gerekir." gibi raporda bir ibare yazması gerekir. Bu raporla birlikte varsa özürlü raporunu da eklesin dilekçesini yazsın.

Sağlık bakanlığında çalıştığı içn; SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA VE NAKİL YÖNETMELİĞİ Sağlık Mazereti Nedeniyle Atama MADDE 19-(Değişik birinci fıkra:RG-24/06/2006–26208) Kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu eş, anne, baba veya çocuklarından birinin sağlık durumunun bulunduğu yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi halinde tehlikeye gireceğini, eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirenler; tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına öncelikli olarak atanırlar. Bu maddede açıkca belirtilmiştir. Buna göre şartları oluşturursa ataması yapılır.

eshat;

peki bu illeri nasıl belirteceğiz dilekçe ile beraber mi ?örneğin adanada yaşıyor ve orda tedavi goruyordum hatay veya mersin gibi yakın iller sıkıntı olmaz benim için nasıl olacak bu iş?

Tarım il müdürlüğünde çalışıyorum artvinde adanadan aldığım raporda da tam teşekküllü kalp pili tedavisinin yapılabileceği illere yakın ikmesi uygundur diye not var.

Zaten senin sağlık kurulu raporunda tedavisinin bulunduğunuz yerdeki hastanede olmayacağı belirtilecektir. Bunun akabinde bulunduğun yere en yakın tedavi göreeğin hastanenin olduğu yere tayin işlemin yapılacaktır.

Trabzon en yakın yer.dilekçe öreneği var mı?

.............................. MÜDÜRLÜĞÜNE X Hastanesinden almış olduğum ...........Tarihli ve .........Sayılı Sağlık kurulu raporu sonucunda X tanısı konulmuş ve bu hastalığın tedavisi bulunduğumuz şehirde mümkün olmadığından dolayı tedavimin yapılabileceği en yakın yer olan X şehrine naklimin yapılması hususunu arz ederim. Adı Soyadı Ek: ......... Tarihli ve ........ Sayılı Sağlık kurulu raporu

Raporları ekte sunacağım çünkü adanadan rapor aldım artvindende yarın başvurumu yapcgm dediğim dilekçe de tedavimi devam ettireceğimi yazmam sıralama yapsam adana mersin hatay g.antep vs diye olur mu acanba?

Yok dilekçende sıralama yapmana gerek yok. Önce sen raporunu al daha sonra müdürünle bir görüş o seni yönlendirecektir zaten.

Müdürüm çok sevdi her halde ne işin var gidecen diyo:)
bakalım yarın rapor alıp sonra dilekçe mi yazarım hayırlısı...

Teşekkür ettim.

Klasik türk idareci cevabı :) Ne işin var, ne yapacan :) Müdürü boş verip dilekçeyi verin. İnşallah tayin çıkar.

aynen çamlıca artvin devlet hastanesi de rapor vermedi kalp pili ameliyatım için trabzona sevk ederim gidersin diyo.ayrıca adanadan aldığım sağlık kurulu raporu 3imza imiş 5imza istiyormuş bkanlık.

Evett ilk iş demekki Sağlık kurulu raporu almak sonrasıda süreç nasıl işlerse artık..

Bu konuları oradaki tkhk genel sekreterliği ile konuşup halledebilirsin.Onlar yardımcı olacaklardır.

Üst Alt