Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 Kasım'da emeklilik başvurusu yaptım. Hala bağlanmadı. Sorun mu var?

aynali

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 9 kasımda emeklilik başvurusu yaptım ve tahsis no alıp aynı işyerinde emekli olarak çalışmaya devam ediyorum. 9 kasımdan bugüne kadar 1 aydan fazla zaman geçti. Fakat emekli maaşım henüz baglanmadı. E-devletten baktıgımda emeklilik kaydınız yok çıkıyor. Provizyon sorgulamasında bile emekli olarak degil 4-a zorunlu sigortalı olarak gözüküyorum. Sorun ne olabilir? Emekli maaşım ne zaman bağlanır? Kasım ayında emeklilik başvurusu yapıp 1 aralıkta emekli maaşı bağlanan arkadaşlar var. Yardımcı olur musunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

31/11/2016 başvurdum 20/12/2016 maaş alıyorum sen ayın 9 da başvurmuşsun ayın 1den sonra değerlendiriliyor yanlış bilmiyorsam ocak ayın da maaş alırsın edevlette de oak gibi cıkar bence yanlış bilgi vermiş olmak istemem ama benim bildiğim bu

Anlıyorum fakat ben 9 kasım da başvurdum siz 30 kasım da başvurmuş olmalısınız. Çünkü kasım 30 çeker. Orasını geçtim. İkimizde kasım ayında başvurduk. Bu durumda sizin ki baglanırken benim ki niye baglanmadı?

aynali

Hangi ilden başvuru yaptığınız görünmüyor? İstanbul gibi yerlerden başvurularda yoğunluk dolayısıyla gecikmeler oluyordur.

Bahsettiğiniz tarihlere bakıyorum ama ciddi bir gecikme görmedim.Ben 18.08.16'da SGK'ya emeklilik başvurusunda bulundum.İlk maaşımı 24.11.16'da aldım:) e-devlette ilk data 05.10.16'da görünmüştü ve e-devlette rakamların görünmesi ise kasımın ilk haftasını buldu.

Sizin durumda emeklilik başvurusunu yaptığınıza göre bir şekilde işlem sonuçlanıp e-devlete bilgilerde düşer.Çalışmaya emekli olarak başladığınıza göre sorun olacağını sanmam.

SGK evrak takipte ne görünüyor? E-devlet tek takip yeri değil.Sigortalılığın ilk aşamalarında ilerlemeler sadece SGK evrak takipte görünüyor.

Masterzek teşekkür ederim sizinle özelden yazışmıştık :) ben antalyadan başvuru yaptım. Tüm sigorta primlerim antalyadan yattı. Farklı bir ilde hiç çalışmadım. E-devlette evrak takipten zaten herhangi bir kayıt çıkmıyor. Sgk sitesinden çıkıyor fakat sadece elden sevk edilmek üzere işlendi yazısından başka birşey yok. Olsada ne durumda oldugunu takip edebilsek.

aynali

:) Aynen doğru diyorsunuz.hatırladım.Ama sonuçta bahsettiğim şekilde, yani birşeylerin netleşmesi için bence ciddi bir gecikme yok.Ve bunu hızlandırmak için devreye sokulabilecek bir mercii yok.Ama tabii umarım kısa sürede durumunuz netleşir.

Aklıma gelen tek deneme BİMER'e durumu anlatıp şikayet edip ilerleme ne durumda oradan gelecek cevapla durumu anlamaya çalışmak olabilir.

Merhaba Aynalı;
Vergi muaf kağıdınız var ise ve bağlı olduğunuz il vergi dairesi değilde başka şehirden verildiyse sgk üst yazıyla vergi dairesine yazı yazıp cevap bekliyor. Vergi dairesi sgk ya bu yazıyı gönderdikten sonra emeklilik işlemi tamamlanmış olup tarafınıza ptt ile bildiri yolluyor. Bu süreç biraz uzuyor. Kurumlar bu yazıları adi mektup sistemiyle yaptıkları için bir evrağın bir yere ulaşması 10 - 15 günü buluyor. SGK dan takip numarasını alıp SGK EVRAK TAKİP bölümünden hangi aşamada olduğunu görebilirsiniz.

Teşekkürler bağlı oldugum il vergi dairesinden almıştım zaten. Sgk evrak takibine bakıyorum hergün. Elden sevk edilmek üzere işlendi yazısından başka birşey yazmıyor.

masterzek

SGK sitesinden bilgi edinme başvurusu yaptım. SGK evrak takip sitesinde sorgulama yaptıgımda herhangi bir ilerleme olmadıgını belirttim ve şikayetimi ilettim. Gelişmeleri buradan paylaşırım.

Bulunduğunuz yerde ki vergi dairesi yoğunluktan dolayı evrak biriktirip üst kısma imza için bekletmiş olabilir. Bunun en doğrusunu belgenin olduğu vergi dairesini arayıp evrakınızın durumunu sora bilirsiniz.

ilac76 evet dedikleriniz gayet mantıklı olabilir. Yıl sonuna yaklaşıyoruz işler yogunlaşmıştır. Bir önce ki mesajımda bilgi edinme kanunu kapsamında başvuru yaptıgımı yazdım. Sgk den gelecek cevaba göre durum netleşir.

Aynalı;
arkadaşım öncelikle hayırlı olsun, acele etmeni anlıyorum fakat işleyiş hakkında dilimin döndüğünce anlatayım, emekli başvurunu 9 un dayapmanla 30 unda yapman arasında fark yok, nedeni ise başvurduğun tarihi takip eden ay ın 1 itibariyle emekli maaşına bağlanıyorsun fakat işyerleri bir önceki ay içerisinde çalışan elemanların bildirgelerini bir sonraki ayın 21. gününe kadar sgk ya bildirmek zorunda yani ister 10. günbildirir isterse son gün 21. gün bildirir bildirgede emekli olacak kişinin son aya ait kümülatif vergisini de emekli maaşında hesaba katacağından sen aralığın 21. gününü beklemek zorundasın bu durumda nasip se ocak 2017 de ilk maaşını aldığının haberini de buradan yazarsın.

aynali
Bende 23,08,2016 da emeklilik için başvurdum,nerdeyse 3 ay hiç bir değişiklik olmadı Aralık itibari ile e devlette bir şeyler görmeye başladım.Henüz maaşımı çekmedim 22.12.2016 çekicem 4 ay gibi bir süre hatta bir kerede bimere şikayette bulundum o rağmen durum bu bence seninki normal.1 ayda 10 günde bağlanan arkadaşlar var ama 4-6 ayda bağlananlarda var

karizmatikmen tarboy verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim. Bu durumda beklemekten başka çare yok.

[FONT=arial][/FONT]Ben 31/08/2016 bağkur özurlu emekliliği için başvurdum ve hala bekliyorum.ne yapmam lazım

karpas sizin ki neredeyse 4 ay oluyor bu gibi durumlarda emeklilik başvurusu yaptıgınız yere gidip sormanızda fayda olur diye düşünüyorum.

[FONT=arial][/FONT][FONT=arial black][/FONT][FONT=arial black][/FONT][FONT=arial][/FONT][FONT=arial black][/FONT]oGidip sordum ve ankarada olduğunu soylediller. Ankarayı aradım şehiTve gazilere öncelik [FONT=arial][/FONT]var dediler

karpas E devlet üzerinden bimere yazabilirsin ben oyle yaptım,cevapladılar işim sonlandı ama onlar sayesinde mi oldu yoksa olcağı mı vardı bilmiyorum.Zararı olmaz bence yaz

Bir önce ki mesajımda Bilgi edinme kanunu kapsamında sgk'na emeklilik başvurumun ne durumda oldugunu sordum. Gelen cevapta emeklilik hizmetleri genel müdürlügüne sorumun intikal ettirildigi belirtilmiş olup minimum 15 gün içinde cevaplanacagını söylediler. Gelişmeleri buradan paylaşacagım.

Bilgi edinme kanunu kapsamında sgk'dan gelen cevapta vergi dairesinden cevap beklenmekte oldugu belirtildi. Neredeyse 2 ay oluyor. Bu kadar uzun sürmemesi gerekirdi.

OturanBoğa

Maalesef bir gelişme yok abi. [emoji853]

aynali var bi terslik bence ssk ile bi görüş tekrardan 30 Aralık da başvuranlar bile bağlandı

manel

Bu hafta içi gidip görüşmeyi düşünüyorum gelişmeleri burdan yazarım.

manel OturanBoğa

Sgk gittim görüştüm maliyeden halen vergi indirimi konusunda cevap beklendigini söylediler. Uzun sürmesinin sebebini sordum bizi ilgilendiren konu degil maliyeyi ilgilendiriyor dediler. Maliye neden cevap vermeyip bu kadar uzatmış olabilir?

aynali kardeş maliye değil o yazışma vergi dairesi olmasi lazim bence acil bugünden tezi yok bağlı olduğun vergi dairesine git çünkü evrak atlamak kayda geç almak bunların en iyi yaptığı şeydir

manel eger dedikleriniz doğruysa burada hakkım gasp edilmiş oluyor evrak atlamak ve kayda geç aldıkları için. Bu durumda vergi dairesine gidecegime bimere yazar şikayet ederim.

aynali kardeş önce bi işini gör bakalım orda evrak ne haldedir hakkını illaki arada önce işini hallet hem emekl başvurusunu kasımda yapmadınmı aralıktan itibaren maaş birikir toplu bi para geçer eline işin bide iyi tarafından bak kolay gelsin

aynali
sorun vergi dairesinde ise bimere vergi dairesini şikayet et,hatta sgk dan gelen cevabı da gonder

manel tarboy OturanBoğa

Şu an itibariyle emekli maaşım baglanmış olup e devlette emekli aylık bilgisi çıkmaktadır. Birkaç güne net tutar belli olur.

Bu süreçte hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi borç bilirim. Darısı emekliligini bekleyenlerin başına.

Üst Alt