Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 yıldır asker kaçağıyım. Muaf tutulursam ceza iptal olur mu?

Şizo34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar. 9 yildir asker kacagiyim..sizofren raporumu bu sene aldim..1 defa trafikte yakalandim 15 gun icinde askeri subeye gidin demistiler 2 yil once..ve suan askerlik subesine yeni aldigim raporumu goturursem..muaf tutulurum buyuk ihtimalle ama para cezasi odemem gerekiyormu?? Şayet para cezasi olsa bile odeyemez durumdayim..yardimci olabilirmisiniz

kardeşim bende senin gibi ankara gatada çürük verdiler bana .. yapman gereken tek şey askerlik şubesine gidip durumu bildirmen muhtemelen ordaki memur senin evrakını ya işlemedi yada sisteme girmedi yani memur hatasından dolayı böyle bir şey olduğunu düşünüyorum askerlik şubesie git durumu izah et....

Şizo34 öncelikle askerlik şubesine gidip rahatsızlığınızı belirtip en yakın hastaneye sevkiniz olacak buradan muaf olursunuz bundan sonraki süreçte ev adresinize para cezası gelirse 7 gün içinde şubeye gidin durumunuzun olmadığını ve ödeyemeyeceğinizi bildirin size kaymakamlığa yönlendiecekler raporunuzu gösterin zaten psikyatri rahatızlığı olduğu için iptal ederler.

Ben de 2013 yılıda 28 yaşımda iken bakaya kalmışım ve gbt sonrası direkt askerlik şubesine götürüp 1300tl para cezası kestiler. Oradaki memur beni dinlemedi bile. Konuyla ilgili tarafıma yoklama kaçağı olduğuma dair herhangi bir bildirim yapılmadığını ve zaten rahatsızlığımdan dolayı büyük ihtimalle muaf tutulacağımı söylememe rağmen, istersen mahkemeye şikayet edersin diyerek cezayı kesti.

Ben de akabinde askeri hastaneden muaf raporu alıp, 2009 yılında ameliyat olduğum hastanedeki raporu da dilekçeme ekleyip itiraz ettim. Zaten mevcut hastalığımın 14 yaşımdan beri var olduğunu ve 24 yaşımda belirtilen hastanede ameliyat olduğumu falan belirten bir dilekçe yazdım. Sonuçta para cezası iptal edilmişti mahkeme tarafından.

umut2135 çok teşekkürler bilgilendirdiğin için
Taz ..bişey soracam mahkemeye başvurduğunda herhangi bir avukat tuttun mu herhangi bir ücret gitti mi

Hayır hiçbir avukat tutmadım ve ücret ödemedim. Şimdi tam hatırlamıyorum ama sulh ceza mahkemeleri kapatılmış mıydı yoksa beni sulh cezaya mı yönlendirmişlerdi tam emin değilim ama öyle bir karışıklık vardı o yaz. Neyse teslim ettim belgeleri, 4 ay sonra yazı geldi "mahkememiz bu konuda yetkili değildir" diye. Ben de "hangi mahkeme yetkili ise dosyamı o mahkemeye göndermenizi arz ederim" tarzı ikinci bir dilekçe daha yazdım. 2 ay sonra "idari para cezanız iptal edilmiştir" yazısı geldi. Bu süreçte bana kesilen cezayı ödemedim, mahkemenin sonuçlanmasını bekledim.

Taz .. çok teşekkürler.. rahatladım şimdi..bende o yolu izlicem

Mrb siz naptınız raporunuzla para cezasını sildilermi

Bende 9262 lira ceza yedim ve rapor aldım itiraz ettim mahkemeye acaba para cezam iptal olurmu

Üst Alt