Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 yıldır çalıştığım iş yerimden 2 aydır maaş alamıyorum. Hakkımı nasıl arayabilirim?

eliffe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Yakalaşık 9 yıldır çalıştığım iş yerinde 2 aydır maaş alamıyorum. bu nedenle başvuru yapsam tazminatlarımı alabilirmiyim

İşyerinizde çalıştığınız sürelerin paraları onlarda kalmaz merak etmeyin. İsyernizdeki çalışan herkesle mi aynı sorun var? Tazminatınızı alabilmeniz için işyerinin sizi çıkartması gerek. Bu nedenle tazminat hakkınız doğmaz.

işyerimizde çalışan herkes aynı sorunla karşılaşıyor. mayıs ayının maaşını yeni aldım. şkayette bulunduğum taktirde kıdem tazminatımı, kullanmadığım yıllık izin, maaş, ve fazla mesailerimin alınabileceğini duydum. ama bir kaç kişide başvurdu sonuç ne oldu şuan belli değil

Ücretiniz bankaya yatıyor ve ıspatlıyabılıyorsanız noter kanalı ıle gun belırterek ya maasımı yatırınız yada iş aktımı fesh edınız dıye yazı yollarsanız maası vermek yada ısten cıkarmak zorunda kalacaklar tabı her turlu hakkınızı vererek ancak bunu bır avukata danısırsanız daha mantıklı olacaktır sıze iş mahkemesı avukatı onerebılırım.

verdğiniz bilgiler için teşekkür ederimm

İşçiye maaşının ödenmemesi haklı nedenle fesih için yeterlidir. Keşide edeceğiniz ihtarnamede, maaş alacağı, kıdem tazminatı, fazla çalışma ücreti, varsa yıllık izin ücreti vs. talep edin ve 3 günlük ödeme süresi tanıyın. İşveren maaş ödendiğini, fazla çalışma ve yıllık izin ücretinin ödendiğini yazılı belge ile kanıtlamak zorundadır. ihtarname ile işvereni temerrüde düşürmüş olacak; açacağınız davada da faizin bu tarihten itibaren işlemesini talep edeceksiniz

yardımlarınız için sağolun. yarın başvurcam artıkk.

eliffe;

tazmi,nat hakkınız yoq en az 1 yıldır çalışıyo olmanız gerek
önce hukuki süreçten çok iş yerinizle anlaşma yolunu seçiniz ve istifa ediniz istifa etmeniz hak edişinizi etkilemez :) sonuş çıkmıyosa iş mahkemesine baş vurunuz

bahsettiğim gibi 9 yldır çalışıyorum. kendi isteğimle istifa edince haklarm gidiyor. şikayet edilen yerle görüştüm öyle dendi. Ne bileyim kafam karıştı artıkk offf

pardon 9 ay anladım şikayet edilen yer diye bişe yoq iş mahkemesine gitmen gerek ayrıca istafa ederken sebebini yazarak.......................maaşımı zamanında alamdığımdan dolayı ..istifa ediyorum...... en alta .. tüm haklarım saklıdır. ondan sonra ba istifayı mahkemeye git..:) olay bu kafar birde 9 yıl çalışmışsın 2 ay maaş alamamışsın bu durum biraz enteresan demekki bazı sıkıntılar var .. ayrıca mahkemede avukata felan gerek yok ortalama 50 lira masraf olur. bilir kişi iş yerine gider senini dosyanı alır inceler.ona göre kara verilir.

En net ve doğru bilgiyi femmy arkadaşımız vermiş.Hakedilmiş ücretlerin ödenmemesi zaten iş akdinin tek taraflı feshi için yeterli sebeptir.Tüm haklarınızı alırsınız merak etmeyin.
Ancak burada 9 yıldır çalışıyorsunuz vce sadece 2 aylık alacağınız var.Bazı geçici maddi sıkıntıları olabilir biraz toleranslı olabilirsiniz.Burası ne olduğunu bilmediğiniz bir yer değil,9 yıldır ekmeğini yediğiniz bir işyeri.

Bılgılendırmeler ıcın tşk ler arkadaşlar

tazminat talebi

kasım 2001 yılında özel bir hastanede çalışmış olup, yine aynı kuruma bağlı ekim 2005 başka bir hastaneye geçiş yapmış bulunmaktayım. Fakat sgk giriş çıkış olarak 2009 yılının şubat ayında çıkış giriş yapılmıştır. Buna göre tazminat yılım neye göre hesaplanır. bana bu konuda yardımcı olabilirmisinz

Tazminatınız Şubat 2009 yılından itibaren hesaplanacaktır.
Malesef birçok firma bu tür asılsız çıkış giriş işlemleri ile çalışanların tazminat hakkını gaspetmektedir.
Bu uygulamada mutlaka sizin imzanız vardır,ne olduğunu bilmediğiniz,üst yazısını okumadığınız hiçbirşeyi asla imzalamayın.

Cvp verdiğiniz için tşk ederim. fakat maddi açıdan sıkıntıları yok çünkü sürekli yeni şubeler açılıoo. biz personel olarak yeterince toleranslı davrandık. özürlü olmama rağmen sabahlara kadar çalıştığım bile olduç kısaca ekmek yediğim yere sahibi benmişim gibi çalıştm

Üst Alt