Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 yıldır sigortalıyım. Rahatsızlığım ilerlerse emekli olabilecek miyim?

cen66iz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba herkese

bende 2007 yılındna ber bu hastalığı çekiyorum, ve şuan kortizondna dolayı 2 kalçamda d avesküler nekroz çıktı, ne yapmam lazım, işimi baya etkiliyor, 34 yşındayım, ben çalışamaz duruma gelirsem mkli olabiirmiyim, emekli olursam ne kadar maaş alırım, sgk priim yüsekten ödeniyor(şuan 9500) bunun faydas olurmu
9 yıldır sgk lıyım ve h yüksekten yattı.
yardımınızı rica ederim

Sigorta başlangıç yılınızı, doğum tarihinizi paylaşır mısınız?

İlk sigorta tarihinde malul derecede engeli olmayıp sonradan malul derecede engeli ortaya çıkanlar,10 yıl sigorta süresi ve 1800 prim gün sayısı ile emekli olabilirler. Raporunda ağır özürlü ibaresi olanlarda 10 yıl şartı aranmaz.
Emekli maaşları yatırılan prime esas toplam kazanca,prim gün sayısına,primin yattığı döneme bağlı olarak değişiklik gösterir.
o 9500 ne oluyor onu anlamadım, şu anda aylık prime esas kazanç üst sınırı 7.810 tl dir ve bunun üzerindeki bir kazançtan prim yatırmanız mümkün değildir.

05/10/2005 o gündne bugüne boşluk yap, brüt hep yüksekten yattı.

Üst Alt