Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 yıldır sigortasız çalışıyorum. Hakkımı aramak için ne yapmalıyım?

erkan80

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar bir devlet kurumunda sigortasız çalışıyorum güleceksiniz ama 9 yıldan beri aynı şekil ben hakkımı nasıl ararım hak kazana bilirmiyim benim yatırılmayan primleri geriye dönük yatırırlarmı mahkeme yoluyla bilenlerden cvp alırsam sevinirim

Devlet kurumunda sigortasız nasıl çalışıyorsunuz anlayamadım. Devlet dairesinde hangi statüde çalışıyorsunuz.Maaşınızı nereden nasıl alıyorsunuz elinizde belge var mı ?

benim maaşımı el altından veriyorlar maaş aldığıma dair belge yok ama şahitlerim var 2000 kişi biliyor benim çalıştığımı

nerde calışıyorsun neresi burası bimere yazı yaz onlar gerısını halledıyorlar.

devlet kurumlarında neler oluyor atanınca öğrendim oy oy...

yahu 9 senedir neden hakkını aramadında şimdi aramaya başladın, 9 senedir hiçmi hasta olmadın.

çalışma bakanlığına veya bimere yaz konuyu müfettiş görevlendirirler

alo 170 hattını arayıp,şikayatinizi belirtiniz.

iş bulamayınnca birde engelisinde işte bulamıyorsun sesin çıkmaz şimdi iş bitiyor ondan böyle biryola gidiyorum

bır avukat bulup dava acacaksın..orada calıstıgına daır en az 3 sahıt bulacaksın...kazanırsanda 9 senenın karsılıgı kazanılmıs hak olarak senın olacak.

Kıdem tazmnatınız için Hizmet tespit davası açmanız gerekiyor. Ayrıca sgk ya şikayette edebilirsiniz.

Sanıyorum siz devlete iş yapan taşaron firmalardan birinde çalışıyorsunuz. Örneğin hastanelerin temizlik işlerini yapan firmalar gibi...

Bu durumda muhatabınız devlet değil, sizi çalıştıran firmadır. Devlet el altından maaş vererek adam çalıştıramaz. Hiç bir memur böyle bir riske girmez. Adama sorarlar sen bu parayı nasıl ödedin diye.

Çalıştığınız özel firma ise, sigortasız çalıştığınız dönem için tespit davası açmanız lazım. Şahidiniz varsa kazanırsınız. Kazandığınızda da büyük olasılıkla o firma batar. :) Çünkü geriye dönük 9 senelik sigorta primleri ve cezaları, ayrıca idari cezalar altından kalkılamayacak kadar yüksek olur. (Her ay için 3 asgari ücret ceza alabilir. Bu paranın size faydası yok ama sigortaya ödenmesi gerekecek) Bu tür sıkıntılar nedeniyle taşaron firmaların çoğunun yeri yurdu belli değildir. Malı mülkü yoktur. Sahibinin üstünde hiç para pul gözükmez.

Yani işiniz hem kolay, hem zor. Eğer doğru dürüst bir kuruluşun çalışanıysanız işiniz kolay... Uyduruktan bir firma ise işiniz zor.

Üst Alt