Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 altı engelliler için ÖTV indirimli araç alımında gerekli belgeler nelerdir?

merve yalçın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba herkese öncelikle,
şu an b sınıfı engelli ehliyetim için sınav süreçlerini beklemekteyim, yakın bir zamanda kısmet olursa aracımı alıcam fakat aklıma takılan bir konu var,
benim sağlık kurulundan özel tertibatlı araç kullanabilir raporum var zaten ehliyete bununla başvurdum, devlet hastanesinden alınmış bir engelli raporum da mevcut fakat o dönem araba niyetiyle almadığım için bunu sağlık kuruluna bildirmemiştim haliyle rapor üzerinde ÖTV indirimden faydalanır gibi bir ibare bulunmuyor. Bir kaç yerde araç alırken bu raporun kullanıldığını ve ÖTV indirimden yararlanabilir yazması gerektiğini okudum. rapor üzerinde zaten böyle bir seçenek, şık, işaretlenebilecek bir yerde bulunmuyor. Bu ibare gerekli mi? benim raporumda bulunmadığı için araç almak için yeni rapor çıkarttırmak zorunda mı kalacağım?
şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar

ÖTV istisnasından faydalanmak için ihtiyacınız olan sadece 2 şey var;

1- Kodlu ehliyet
2- Oran belirtir ve üzerinde tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresi olan ve Devlet hastanesinden alınmış engelli sağlık kurulu raporu.

Üst Alt