Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 altında rapor alan engelli değil mi?

Sefad

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Rapor oranım.%72 Ortopedi(Geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı şu an için ehliyetde vermiyorlar.Hastalığım beyin sapı pıhtı atma sonucu felç)
Rapor Açıklamada: Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir

Bir çok yerde %90 altı raporum olduğu için ve belli ibareler yazılmadığı için rapor olsa da boş.

%90 altı rapor alan kişiler hangi haklardan yararlanıyor acaba bilgilendiriseniz sevinirim.

Toplumda çok bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum.

Örn:Raporunla araba alırsın, şöyle oluyor, böyle oluyor, ama olmuyor. (kendi adıma engelli park kartını bile vermediler,sadece su faturasında %50 indirim alıyorum).İşin garibi sağlıklı insanları inandıramıyosun.
Çok zor yürüyorum sana da vermiceklerse bile diyolar.Ama gerçek bu.

Ortopedik engelliler de ÖTV den faydalanmak için rapor oranı yuzde 10 oran bile yetiyor yeterki araç için engelli b ehliyet ve el kol bacak rahatsızlığı olsun onu bunu bırakın ne dedigine

official

Bilgilendirme için teşekkürler.
Anladığım kadarı ile genel anlamda engelli sayılıyorsun bazı durumlarda kriterler var gibi
Yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum.
mehmet-41
İşin o kısmı öyleymiş ehliyet sağlık raporu alırken tüm bölümler komisyona sevk etti.Komisyon yeni felç geçirdiğim için şimdilik olmaz dedi ve ehliyet vermedi.2 yıl sonra belki olurmuş.Ehliyet olmayınca da alamamıyormuşsun.Ama raporda kullanması gerekir yazıyor, anlayamadım.

teşekkürler Allah herkesin yardımcısı olsun.

Konu hakkında pek malumatım yok hocam ama şimdi mantıklı olanı dile getirmek istiyorum %90 ve üzeri bir rapor oranı olan kişinin zaten araç kullanabilmesi ve ehliyet sahibi olması çok saçma değilmi? Engelli kişi tarafından vergi indirimi ile alınmış bir araç o kişinin refakatçisi olan şahıs veya bir kaç kişi harici kullanımı yasaklanır onu anlarım ama % 90 bedensel veya ruhsal engelle bir insanın ehliyetini verseniz bile günümüzde hele ki metropol şehirlerin trafik koşullarında sürücü olabilmesi ne kadar mantıklı?

kadirgursoy

Bende yeni öğreniyorum %90üzeri olursa herşey serbest ehliyet olsun olmasın
Ama %89 olursa, ortopedi olacak ve ehliyet olacak yoksa yok. Ehliyeti vermeyende sensin. Ama bu hakdan yararlanamıyorsun
Sorun ehliyet verip vermesende değil.Tamam ehliyet olmasın,rahatsızlığın ortopedik olmasın ama bu haktan herkes yararlansın.
Toplum içersine karışanlar için engel içinde engel bence.
Bu durum sizce ne kadar mantıklı.

https://guldum.net/post/649831053510443008

Şu resim geldi aklıma hocam kusura bakmayın ama durum aynen bu 😁

Benim bir gözüm yok bir kulağımda duymuyor. Bilmeyen varsa ki sanmam bizde ticari kullanamıyoruz yasak! Onun haricinde B sınıfı ehliyet yani 😁 hayır şimdi hususi plakalı bir traktör alsam ticari olmayan bir amaçla nasıl ve nerede kullanabilirim? Veya hafif ticari bir minibüs hususi plakalı olarak alınca sürebiliyorsam ticari olunca beni engelleyen şey ne cidden çok merak ediyorum. Aklı yok edersek, vicdan ve vicdanı yok edersek insan diye bir kavramın kalmadığını ne zaman anlayacağız oda ayrı bir merak konusu tabi. Saygılar...

kadirgursoy

%90 ve üzeri Engellileri neden bu kadar basiretsiz olarak gördüğünüzü anlayamadım! %92 engelliyim. Tekerlekli sandalye kullanıyorum. Ehliyetim var. Çok şükür otomobilimde. İstanbul gibi bir metropolde yıllardır otomobil kullanıyorum. Senelerdir İstanbul - Kayseri arası uzun yolda gidip geliyorum. Birtane bile trafik cezam yok. Siz kendinizi aşamamamış olabilirsiniz ama bizler mücadele etmekten asla vazgeçmiyoruz ve başarıyoruz.

inzibat bakın alıntı yapmışsınız ilk cümleye başlarken konu hakkında bilgim yok diye belirtmiştim. Son cümlede saygılar diye orada duruyor yazmışım. Her gün yüzlerce belki binlerce kazanın ve sorunun yaşandığı İstanbula bakarak geneli eleştirdim ben. Sizin bir istisna olmanız kaideyi bozmayacağı gibi genelinde dengesini bozabilirim?

kadirgursoy

Konu hakkında bilgim yok diyorsunuz. Her gün yüzlerce kaza oluyor, haklısınız ama emniyetten bu kazalara karışan sürücülerin engelli olup olmadığı hakkında malumatınız var mı diye sormak isterim. İstisnalar istatiklerle kıyaslanmalı mı? Yoksa kişisel varsayımlarla hüküm mü verilmeli? Kazalara karoşanların %70'i bayan sürücüler nedeniyle oluyor dersem ön yargılı olmuyormuyum? Sizinki de öyle sayılır. Net istatiklerle bu savınızı kanıtlarsanız sizden özür dilerim.

ruhsal engelle bir insanın ehliyetini verseniz bile günümüzde hele ki metropol şehirlerin trafik koşullarında sürücü olabilmesi ne kadar mantıklı?

Ehliyet yeniletmek için başvurduğumda ruhsal engele takıldım, ilk 6 aylık sonra 1 yıllık rapor verdiler. Her sene psikiyatriden ehliyet için rapor alıyorum. Aynı rahatsızlıktan arkadaşa 3 yıllık araç kullanabilir raporu verdiler. Saygılar.

Estağfurullah özür dilemeyi gerektiren bir durum söz konusu değil tabi ama gerekli koşullar sağlanmadan yani bir yangın merdiveni olmadan nasıl ki bina yapılması normalde yasaksa ama kaçak yapılaşmanın ve denetimin nasıl ki çok zor olduğu iddia edilerek yangın gibi en tabii afete bile tedbir alınamıyorsa trafikte de onca magandanın, abazalıkta ordünaryus derecesi almış hayvan oğlu hayvanında kişisel görünümüne ve bakımına bizden kat be kat ehemmiyet vermek zorunda olan kadınların da daha çok kaza yapmaları o istatistik değerleri sağlayan etkenlerde bizim hemcinslerimizin oluşturduğu veya büyük katkı sağladığı inkar edilemez değilmi? Hem işin temeline ineceksek siz hiç kızına dikiş, nakış veya yemek yapmayı öğreten bir annenin araba sürmeyi kızına öğrettiğini gördünüzmü? Veya bir babanın ki yeni yeni ve pek az vardır kızına araba kullanmayı öğrettiğine şahit olduğum baba ki siz hiç şahit oldunuzmu? Özetle efendim sizin durumunuzda trafikte olan insanların sayısı belki yüzde 3 veya 5 tabiiki sizi bilmiyorum ama engellilik durumu sonradan olduysa ve öncesinde şöförlükle ilgili ciddi bir geçmişiniz varsa avantajlarınızı kullanarak trafikte engelli oluşunuzu hiç hissettirmeden var olabilirsiniz. Zaten yeni nesil araçlarda şerit takibi, hız sabitleyici ve inanılmaz fren sistemleri v.b. teknolojiler varken birazcık dikkat dışında şöförlüğü abartacak ne var ki hocam şimdi ikimizde aynı derenin kurbağasıyız samimi olalım değilmi? 😁

osmangazi
Hocam 18 yaşımdan beri ehliyetim var. Bir kez çevirip soran olmadı valla çokta şeyapma bence 😁 (şakadır lütfen ciddiye almayınız)

kadirgursoy

Elimimizde bilimsel veriler olmadan bir konuda kişisel görüş ve düşüncelerle bir yarhıya varmak yanlış. Belki çevrenizde çok denk gelmemiş olabilir lakin benim çevremde %90 ve üzeri otomobil kullanan çok arkadaşım var. Çok şükür hiç kazaya karıştıklarına da tanık olmadım. Umarım aynı şartlarda imkanı olmayıpda otomobil alıp ulaşım özgürlüğünü elde etmek isteyen tüm engelli arkadaşlarda bu imkana kavuşur. İstanbul da toplu taşımada yıllarca insan yerine konmadığımız bir gerçek. Paramızla taksiye binemiyoruz. İyi kötü bir taşıt alıp bu insanlık dışı muameleden kurtulmak her engellinin hedefidir ve en kısa sürede kavuşmalarını diliyorum.

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" bu yazı şart ama birde ehliyet komisyonunun kararı önemli ötv indirimi için belli kodlar var onlarında ehliyete yazılması şart yoksa o yazı tek başına rapor 90 altı olduğu için bir şey ifade etmiyor. İnşallah sonraki komisyonda ehliyet alırsın.

ben 18 yaşındayım ehliyet alacağım sağ kolumun humerus kemiği protez kolumda kısalıkta var bu yüzden %33 ortopedi %60 onkoloji oran verdi ben oranları düşük gördüğüm için itiraz raporu çıkardım açıklama kısmında hiçbir şey yazmıyor ilk raporda ilk sağlık kurulu raporumda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ibaresi vardı şuanki raporda yok napabilirim ötv indirimi almak için ve aynı zamanda ehliyet için komisyona sevk ettiler orda kodlar yazılıcakmış tavsiyeniz olurmu ehliyet komisyonuna girmedim daha ilk defa ehliyet alıcam Mümin Çelik

mustafanasır766

Hastaneye gideceksin heyetin sekterliğini yapan memurların olduğu alan var. İki raporu da götüreceksin diyeceksin ki açıklamaya "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresini yazmayı unutmuşsunuz. Onlarda ekleyecekler. Kolay gelsin.

Bu işleri sonradan öğrenmek gerçekten zor komisyon yok deyince 2 sene bekliyormuşsun sonra tekrar deneyeceğim inşallah o zamana düzelir düzelmezse de kader ne diyelim
Ama %90 altında otopedik ve ehliyet olmazsa olmuyor.Mevzu burada ehliyet konusu değil
%90 altında rapor alanlar için; belli bir şeyden yararlanmak için, belli bir şeylerin olması lazım
%90 üzeri; genelde her şey serbest ehliyet olsun olmasın.

mustafanasır766
Haziran biraz zor yani üzerinden geçmiş baya bir zaman. İtiraz süresini de kaçırmışsın. Yinede şansını dene illaki sana bir şey derler, belki tekrar heyete girmeni isterler. Bunun için önce bir görüş onlarla. Tanıdık birisini bulabilirsen hastanede daha iyi olur

ahmedduman60 abi peki o yazıyı tekrar alabilmem zormu yani raporum 2025 ye bitiyor ilk raporda yazıyordu o yazı bunda yok şuan itiraz raporu olarak görünüyor

Komisyon önemli eğer gerekli kodları alırsan komisyondan sonrasında rapora eğer 6 ay geçmediyse tekrar itiraz et ve bu sefer mutlaka başvuruda ÖTV değerlendirmesi istediğini belirt yoksa yine değerlendirmezler

@Mümin Çelik raporum 9 haziranda çıkmış 9 aralıkta 6 ay olucak rapor çıkalı yarın sağlık kuruluna gidip danışmayı düşünüyorum abi ehliyet komisyonuna gittiğimdede ötvsiz araç almak istiyorum diye belirteyimmi komisyondanda sms gelmedi telefonuma onu bekliyorum zaten

mustafanasır766 kardeşim komisyon ile heyeti bir birine karıştırma bak

heyet = Hastanede oluyor ve sana "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibareli raporu heyet veriyor. Sen görüşmeyi heyetin kalemi ile yapacaksın

komisyon = İl Sağlık Müdürlüğünde oluyor bu komisyon senin ehliyetine kod yazıyor başka bir şey yapmazlar. Birde işte itirazları komisyona yapıyorsun.

Komisyonun mesaj atmasını bekleme git görüş komisyon ile hastanede oraya bağlı çünkü . Deki hastanedeki heyet benim rapora açıklamayı yazmadı ne yapacağım ben de bakalım

Heyet de belli olsa keşke ehliyet olup olmayacağı yazılanlar ne biliyim iki iş oluyor sanki
Yoksa heyet sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyor komisyon ehliyeti vermeyince olmuyor.
Aslında komisyon heyete yok diyor sanki, oraya onu yazmayın bari sen ehliyet alamazsın diye, bir sürü uğraş boş
Sonuçta hepsinin tek bir yerde olması mantıklı ama...

Hayır senin ilk yapman gereken EHLİYET İÇİN AİLE HEKİMİ ne randevu alıp git oda seni ilgili bölümlere sevk eder herhangi bir devlet hastanesine randevu almadan git hastane de ki danışmaya uğra ehliyet için geldiğini söyle elinde ki evrak yada sistemde de olabilir onlar görür sevk edildiğin bölümlere ücretli muayene olacaksın İlgili bölümlerin seni mutlaka komisyona sevk etmesi gerekir sevk ederse ilin deki il sağlık müdürlüğüne gidip komisyon için gün alacaksın komisyon sana ilgili kodları verirse engelli raporuna itiraz edersin vermezse itirazın bir anlamı olmaz izlemen gereken yol bu

Mümin Çelik hocam zaten ben bu dediğin işlemleri aynen yaptım komisyona sevk edildim bekliyorum onlar seni çağırırlar dediler sevk eden ortopedi il sağlığa gidip komisyon için gün almayı bilmiyordum öyle bir şey demediler numaramı aldılar mesaj gelicek dediler birde ben istanbulda yaşıyorum komisyon belirli yerdemi oluyor direkt görüşmeye gitsem

Komisyon seni asla aramaz sen kendin gidip randevu alacaksın sevk evrakların ile birlikte gitmen gerek. internete yaz İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ diye yaz profilinde İstanbul yazdığı için İstanbul dedim gidip gün alacaksın

Merhaba
Komisyona başvuru yaptıktan sonra, komisyon belli günlerde toplanıyor onu haber edecekler.Ama sen ilk önce İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapacaksın.

Üst Alt