Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 altında raporla alınan aracı kimler kullanabilir?

selo46

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
17
%90 altı raporla alınan aracı engellinin dışındaki biri kullanabilir mi?
Veya belli kişiler kullanabilir mi şartları nedir? Akraba olma şartı var mı?
Soy ismi tutmayan biri aracı kullanabilir mi
cezası nedir?

ÇEVİRME FELAN OLURSA NE İŞLEM YAPILIYOR

Ruhsatta yazilacak olan ibareye bagli. Donanim olmayip sadece otomatik vites oldugunda herkes kullaniyor ama donanim varsa ruhsatta farkliliklar olabiliyor. Bazen isimler yazdırıyorlar sadece, bazen kısıtlılık olmuyor. Ya da 3. dereceye kadar olabiliyor. @selo46

örnek atıyorum arabayı aldım. Ben kullanmıyorum dayıma verdim arabayı. O başka şehirde ben başka şehirde. Polis çevirdi ne yapar? Ceza yazmaz muı? Araba hususi ve tertibatlı

selo46

kısmet kardeşimin dediği gibi aracın ruhsatında yeralan bilgilere bağlı. şehir içi şehir dışı farketmiyor.

KKELEBEKK selamlar %54 raporumla ortopedik engelimden dolayı araç aldım. Ruhsatımda engelli aracı hususi yazıyor ve tertibat yok otomatik vites. Fakat bazıları senden başkası kullanamaz diyor bazıları da kullanabilir diyor. Benim için büyük bir muamma şuan. Bu konudan ceza yazılmasını istemiyorum. Yardımlarıızı rica ediyorum. Yada en net bilgiyi nasıl alabilirim. Teşekkürler

İstanbullu.

Üzerinde hiç bir donanım olmayan, salt otomatik vites olan aracı istisnasız herkes kullanabilir. Eskiden bu konuda kısıtlama vardı ama sonra yapılan değişiklikle bu kısıtlama tümden kaldırıldı: bkz

Engelli aracini kimler kullanabilir yada kimlerde bulunur

Sydv otv bir araca mudahale edebilir mi yada islem yapabilir mi
Babam vefat edince arac dayimda dayim kullaniyor
Haklari varmi yok nsl kullanir arac artik onun gibi bir islem acabiliyor larmi

Son düzenleme:
Merakli.6565

%90 üzeri ile alındıysa ve ismi verildiyse dayının bir problem olmaz. %90 altı alındıysa ve salt otomatik vitesse yine bir sıkıntı olmaz ancak %90 altında ve tertibatlı bir araç ise problem yaratabilir.

Mirasçıları olarak sizler bu aracı kendi üzerinize geçirdiğinizde ÖTV'den Muaflılık devam ediyor. fakat yok bana parası lazım derseniz ve bu aracı alalı 5 yıl geçmemişse ÖTV ve MTV'sini ödemeniz gerekmektedir. vefat eden engelli birey adına araç olamaz araç değil hiç bir şey olamaz dayınızın kullandığı araç kimin adına ?

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununu Uygulaması Yönünden

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (15/2-a) maddesinde, (II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tabi mallardan, veraset yoluyla intikaller hariç ilk iktisabında istisna uygulananların istisnadan yararlananlar dışındakilerce iktisabında, ilk iktisabındaki matrah esas alınarak adına kayıt ve tescil işlemi yapılandan, kayıt ve tescili tarihinde geçerli olan oran üzerinden, bu tarihte ÖTV alınacağı; ancak Kanunun 7 nci maddesinin (2) ve (8) numaralı bentleri çerçevesinde istisnadan yararlananların bu istisnadan yararlanarak iktisap ettikleri kayıt ve tescile tabi malları 5 yıldan fazla kullanarak elden çıkarmaları durumunda bu hükmün uygulanmayacağı belirlenmiş olup uygulama usul ve esaslarına yönelik açıklamalara Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin (IV/G) bölümünde yer verilmiştir.

Bu kapsamda, ilk iktisabında istisna uygulanan kayıt ve tescile tabi bir taşıtın, veraset yoluyla intikalinde ÖTV aranmamaktadır. Dolayısıyla, birden fazla mirasçının bulunması halinde, taşıtın veraset yoluyla intikaline bağlı olarak müştereken bütün mirasçılar adına kayıt ve tescil edilmesi kaydıyla, bu intikal işlemi nedeniyle ÖTV uygulanmamaktadır.

Simdi eski kanuna yeni taahhutname adi atinda yasaklama mi getirdiler nedir

Üst Alt