Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 altında raporu olanlar neden ÖTV indiriminden yararlandırılmıyor!?

Syusuf

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
eet malesef ötv indirimli araç alınca zaman %90 engelli yada ortepedi h sınıfı rapor alman gerekiyor bazi şartlarda h sınıfı almak neredeyse artık cok zor oldu %84 engelli raporum var %80 kronik hemofili den gelme %40 da ortapedik fakat malesef h ehliyet alamadim ve ötv indirim alamadim fakat aklıma takilan tmm güzel her türlü otobüs kart seyahat int cat cut da indirim sağlaniyor ama neden araç alirken %10 20 bi ötv indirim hakkımız olmuyor yada olamiyor sifir ötvsiz araç demiyorum yani en azindan araç alirken en azindan bi indirim olması iyi olmazmiydi engelliler icin

Son düzenleme:
ortopedik engelinizle alınabilir diye biliyorum.

melihbe

ortepedi tek yetmiyor mesela sağ ayak bileği %20 ve kalçada hareket kısıtlı olmasına rahmen h sınıfı alamadim ve ötvden yararlanamadım yapcak bişey yok neyse diyip geçtim fakat sifir araç alirken en azindan bi indirim olsa engelliye özel her sistemde oluyor bunda nie sinir %90 sadece sıfır ötv demiyorum yani en azindan %10 20 bi indirim olsaydi bari %90 saten rapor almak artık cok zor yani baltazar geldi zor oldu :)

Ortopedik engeli olanda orana bakılmıyor diye biliyorum. Ben %45 ortopedik raporla otv indirimli araç aldım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ehliyet alamadığım için yararlanamıyorum diyor zaten. Asıl istegi, araç kullanamaz diye ehliyet verilmeyen engellinin ailesine %10-20 otv indirimi sağlanmasi.

Bende demek istiyorum ki başka yerlerden başvursun, banada alamazsın dediler farklı yerden gittim başvurdum aldım. Kolu olmayan ayağı olmayan h ehliyet alıyor, hareket kısıtlılığı olan neden alamasın.

melihbe

H Sınıfı ehliyetiniz yoksa yeterli olmuyor malesef hiç bi şekirde indirimden faydalanamiyorsun %84 raporla en azindan x firmalarin engelliye bi % indirim yapmasini istiyorum engeliler icin herkez %90 rapor yada h sınıfı ehliyet alamiyor ama örnek benim gibi biri %84 raporu olan birey hiç bi şekirde %84 raporla bi indirim alamıyor araçda (Türkçem biraz bozuk halfleri kariştiriyorum lütfen kzr bakmayin)

Syusuf

Ben ehliyet almaya çalışın demek istiyorum.

Hayat işte...Kimse Neden böyle bir hak veriliyor gereksiz kullanılıyor demiyor da %90 altı niye bu haktan yararlanmıyor diye soruluyor.

Daha da ileri gidip neden vergi veriyoruz ki de diyebilirsiniz tabi.

Bu hakkın tamamen kaldırılması ve engelli maaşında olduğu gibi ailenin gelirine ve gerçekten böyle bir araca ihtiyacın olup olmadığına bakılarak karar verilmesi gerekli. (Yorum başlığa göre yapılmıştır.)

Üst Alt