Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 bedensel engelliyim. 1600 cc araç önerisi olan var mı?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
arkadaslar merhaba % 90 bedensel engelliyim araç almak istiyorum içinde rahat oturabilecegim vito tarzı arac düsündük ama onlarda 1600 cc üstü oldukları için ötv % 10 acaba sizin fikirleriniz önemli 1600 cc içinde rahat edebilecegim ne tür araclar olabilir ötv den daha fazla faylanmak için

Araca nasıl inip biniyorsun ? Peco 5008, seat altea xl , reno scenic , ford c max, citroen c4 picasso .. bu sınıf araç düşünebilirsin ..

benim bildigim %90 ve üzeri raporda 2500 cc motora kadar alabiliyorsun onu bir gözde ngeçirirsne

arkadaş bize demişki "ÖTV'den daha fazla yararlanmak için 1600 cc hangi araçları önerirsiniz" siz ne demişsiniz % 10 ÖTV li ticari araçlar. Çok iyi bu, ya okuduğunuzu anlamadınız, yada anladığınızı yanlış anlattınız. neyse konuyu daha fazla dağıtmadan Jonjon arkadaşa ek olarak bende cevap vereyim. % 37 ötv li büyük araçlar;
Ford S max
Renault Megane Grand Tourer
Citroen C5 Grand Tourer
Kia Ceed STW
Hyundai i30 STW
VW Tiguan

ben fiat doblo aldım eşim kullanıyo %98 özürlüyüm çok rahat tekerlekli sandalyem bagaja rahat sığıyo fakat panorama modeli %37 onda var indirim ticarisi%10

ötv den fazla yararlanma mantıgı yanlış zaten yalın arabanın fiyatına ötv oranı koyuluyor. vito da alsa transporterda bilmem nede arabanın yalın haline otv optionlar eklenir öyle satılır. yani o bakış açıcıyla kendini sınırlaman anlamsız gibi geliyor bana 1600 cc motor sınırıyla istediğin rahatlıkta araba bulamayabilirsin.

saygılar

arkadaslar hepiniz sagolun ama %90 bedensel engelli oldugum için tekerleklı sandalye ile içine girebilecegim arac alabilirsiniz dediler binek arac vermiyorlar

istersen % 190 engelli ol, burada önemli olan sürücü olabilme yeteneğine sahip olman. eğer H sınıfı ehliyetin varsa ve özel tertibatlı araç kullanır raporunuda ldıysan istediğin 1600 cc arabayı alırsın.

benım sorum %90 engellılere arac kullandırmıyolarmıs %90 yukarı olanı yakını
kullanırmıs pekı bu kısı h sınıfı ehlıyet alırsa ne olucak kullanamazmı yıne

engelin ister %90 isters e%95 olsun h sınıfı ozel donanımla kulanabılır ehliyette alırsın araçta klanırsın bir sıkıntı yok.

Honda jazz otomatik vites 1,4 motor 6 ileri vites 400 lt bagaj hacmi var katlanabilir tekerlekli sandalyem çok rahat sığıyor.

joy modelinin şuanki engelliye maliyeti. aparat + park sensörü dahil. 26.000 TL

aracı ben çok beğendim sizlerede tavsiye ederim. ve sınıfının en lüks aracıdır.

Cankuş Raporun oranı söz konusu değil önemli olan doktorun verdiği raporda engelli otomobili kullanabilir ibaresinin olup olmamasıdır. Eğer ehliyet için müracaat ettiğinizde size otomobil kullanabilri diye rapor verirlerse çok %100 de olsa araç kullanabilrisiniz.

halıl ıbrahım;
vuralh;
teskkurler. vergı daıresınde bır arkadasım sorun yasamıs bu yuzden
bende sorun yasarmıyım dıye sordum tekrar tesekkurler

arkadaslar tam cevabını verecek arkadas yokmu %90 bedensel engelliyim tekerlekli sandalyemle girebilecegim ötv den daha fazla faydalanmak istedigim için araç önerecek bir arkadas arıyorum

bende %96 engelliyim ve Citroen C4 Grand Picasso aldım. Araç çok iyi, her şey otomatik, el freni bile. geniş bagajlı diye tercih etmiştim. ama şimdiki aklım olsa VW tranporter alırdım. Çünkü araca binmesi zor oluyor. rampa ile araca binebiliyorsan VW al derim.
Ama uzun yolda sandalye ile rahat olmaz sanırım. araç koltuğu daha rahat olur. birde bu açıdan düşünmekte lazım.
Fuarda Fiat Doblo yu gördüm. Engellilere göre düzenliyorlar (tavanı falan yükseltiyorlar vede binek sınıfında). Fiatla görüş bir istersen.

teşekkürler arkadasım benim ellerim tutmadıgı için doblo türü araçlar daha karlı görüşeyim fiat konusunda

arkadaslar %90 bedensel engelliyim ticari araclarda ötv % 18 az o yüzden hususi araç almak istiyorum tekerlekli sandalyemle girebilecegim hangi araçlar var önerebileceginiz arac varsa sizleri dinlemek isterim

tekerlekli sandalyenle direk içine girebileceğin bir arabamı aradığın. nasıl kullanacaksın o zaman anlayamadım. Tekerlekli sandalye kullanan birisi için arabanın yüksek olması çok rahatlık ve inip bindirme sırasında da konfor sağlıyor.
Sandalyeden koltuğa rahat geçiş yapmanı sağlıyor.
şayet birisi kucaklayıp seni koyuyorsa da arabanın yüksekliği bele daha az yük bindiriyor
gökhan ve uzaklar arkadaşın yazdıkları bu açıdan işe yarardır.
Bende ford c max var . Bu açıdan çok kullanşlı , koltuklar çok rahat ve konforlu. az yakıyor
otomotik değil malesef.
ama araban böyle yüksek olsun , sonradan rahat edemeyip pişman olur 5 yılın dolmasını beklersin.
tekerlekli sandalyede katlamadan içerdeki arkada üst kapağı çıkarırsın , sığıyor
Münübüs türü araçlar rampa sistemiyle direk taşınma amaçlı , vito gibi araçlar kullanımda. şehir içi kullanışı nasıl olur bilmem ki , düşünüyorum bende.
Eşim kullanabilir mi diye.
Kullananlar yazarsa , fikir açısından iyi olur

Necip Fazıl hocasına atfen derki "manasız soruya anlamsız cevap vermezlerdi". Güzel kardeşim, nasıl araba düşündüğüne bağlı. Senin ne kadarlık araç alacağına bağlı. Binek otomobillerde ötv oranı % 40, ticari ve hafif ticarilerde (doblo tipi) %10, Buna göre binek otomobil alacaksın (yani 1600 motor otomobil) ne kadar pahalı araç alırsan o kadar fazla yararlanmış olursun. Tekerlekli sandalye, akülü sandalye vb. koymak için en iyi otomobil türü, pejo 5008 ve citroen grand picasso dur. Diğerlerine akülü sığmıyor. Ben 5008 kullanıyorum çokta memnunum. Bu işler için de maliye ile alakan yok. Bayiye raporunu vereceksin. O kadar. Arabayı aldıktan sonra istediğin zaman plakanın ait olduğu ilin maliyesine gider taşıt pulu ödememek için bilgi verirsin ki, dosya açıp işlesinler. Hepsi bu kadar. Karar senin hayırlısı olsun

Sitede tanıdığım bir bayan arkadaşımız almıştı Hususi Doblo ve sandalyesi ile rahat biniyordu. Büyük bagajı olduğu halde kendi kullandığım 3008 i tavsiye etmem çünkü iniş biniş için yüksek zor olur.

ÖTV'den çok daha fazla faydalanmak için 1.6'ların içinde en yüksek fiyatlı arabalara bakarsın ki bunlar binek tarzda 3.16 -c180 - volvo s40 - s60 - suv yeni kuga - x1 - hyundai ix35. kıyaslama yap hangisi işine gelirse onu alırsın. ama bu araçların satış fiyatı 65.000 - 115.000 arası değişiyor.

Hususi doblo vb. elbetteki tekerlekli sandalye sığar ama onların bildiğim kadarıyla ötv. oranı %10 yada %15 onu iyi öğrenmek lazım.

arkadaslar pekı ben aracı kullanamam ellerim tam tutmadıgı için babam kullansa binek türü araç alabilirmiyim

şafakyıldızı
kardeş önce rapor almalısın. araç kullanabilirmisin bunu bir kesinleştir. sonra aracı sen kullanacaksan senin engeline göre dizayn edilir ve sadece sen kullanırsın. yok aracı sen kullanamaz isen normal araç alınır ve tekerlekli sandalye ile araca binmek istersen ona göre dizayn edilir. senin için önemli olan aracı senmi kullanacaksın yoksa yakınlarınmı bunu kesinleşltirmelisin.

ve sen kullanırsan senden baskası aracı kullanamaz eğer yakınların kullanacaksa da 3. dereceye kadar yakınların aravcı kullanabilirler..

Zaten %90 engelli olduğunu söylüyorsun. Bu demektir ki aracı bir yakının kullanacak. Senin kullanman için H sınıfı ehliyet alman lazım. H sınıfı ehliyet alabilir sağlık raporu vereceklerini zannetmiyorum. Dolayısıyla arabayı alacaksın ve ruhsata "3. dereceye kadar yakınları kullanabilir" ibaresi yazılacak. Buna göre kimin kullanacağı size kalmış. Araç konusuna gelince zevkine ve parana göre binek otomobil, yani ÖTV indirim oranı % 40 olanlardan seçmeni öneririm. Selamlar

hocam bizde Hyundai ix35 var 2012 model 9150 km de arac oldukca rahat ve bagajıda geniş suv tarzı olduğu için altıda yüksek aracın. Aracımızıda çoğunlukla babam kullanıyor. Forumda belirtmiştim aracı satışa çıkardığımızı Eğer ciddi düşünüyorsanız size indirim yapabilirim ve fotoğraflarınıda atabilirm mail adresinize.

Üst Alt