Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 Böbrek yetmezliği hastasıyım. Bakım maaşı alabilir miyim?

bybaris59

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben (%90 oranında) engelliyim böbrek yetmezliğim var diyaliz hastasıyım, biz bakım maaşı için başvurduk sosyal hizmetlere fakat bize; sadece böbrek hastası olmam maaşı almamıza yetmiyomuş bizden ekstradan rapor istiyolar, yani örnek vermek gerekirse mesela diyelim böbrek hastalığım var ve bunun yanında depresyon,hiper tansiyon, şeker vs. var, bunların raporunu çıkarttırmam gerekiyor, rapor kolay benim birsürü hastalığım var götürürüm 3-4 tane rapor ama asıl mesela şu; heyet bizden rapor istiyo ama ne raporu olduğunu öğrenmedik ve aradan 5 ay geçti bizde gidip sormadık bilen var mı ne raporu istemişlerdir acaba ya lütfen bi yardım bildiğim kadarıyla 2-3 çeşit rapor var hangisinden istediler sizce şimdiden çok çok teşekkür herkese...

heyet sizden epikiriz raporlarınızı istemiştir bütüyük bir ihtimal ile hangi hastalıkalrınız varsa ohastalıkalrınızla ilgili epikiriz raporlarınızı götürün

Alacağınız raporda ağır engelli ibaresi işaretli olmalı, bakım aylığı için tek rapor açısından tek kriter bu.
Sosyal hizmetler ekiprizle falan uğraşmaz.

@Ufukalp
heyet bizden rapor istiyor diye yazmış ufuk bey sosyal hizmetler heyet raporu istiyor gittiği hastanenin heyeti rapor istiyormuş bende epikirz raporları olabilir diye düşündüm

Benim bildiğim kadarıyla böbrek yetmezliği hastaları ağır engelli sayılmıyor. Diğer hastalıklarınızı da ekletirseniz ağır engelli ibaresi alabilirsiniz. Sadece böbrek yetmezliğine vermiyorlar. Tamamen memurun anlayışına kalmış size maaş bağlanması.

Raporda (ağır özürlü) yazıyor...
Benim böbrek hastalığımdan hariç başka 3-4 tane daha daha KRONİK rahatsızlıklarım daha var...

hilal72;

Epikiriz raporunu nereden alıyoruz acaba hilal hanım

yani; sosyal hizmetler heyeti bana aynen şunu dedi; Eğer böbrek hastalığından hariç başka hastalıkların varsa ONLARINDA RAPORUNU GETİRMEN LAZIM BİZE.
Ama ne raporu olduğunu sölemediler.

@hilal72
Yazının üst kısmında da sosyal hizmetler bizden ekstradan rapor istiyor yazmış, altta heyet istiyor demiş net anlamadım ki.
Söz konusu ekipriz ise tedavi gördüğünüz hastanenin ilgili bölüm sekreterliğinden çıkartabilirsiniz.

Aha yine sosyal hizmetler demiş son mesajda.

başka hastalığınız varsa bu hastalıkalrdan tedavi gördüğünüz hastaneye giderek o hastanenin halkla ilişkiler kısmı varsa yada evrak kayıt kısmından hastanede tedavi olduğum epikiriz raporlarımı istiyorum dediğinizde sizin tüm epikiriz raporlarını hst verecektir. ama sosyal hizmetler sizden büyük bir ihtimal ile hastane heyet raporu yani engelli raporu istemiştir sizden böyle bir raporunuz yok ise bir devlet hastanesne gidrek heyete girip bu raporu alabilirsiniz

Ben şöyle anlatayım durumu; Biz bakım maaşı için sosyal hizmetlere başvurduk fakat sosyal hizmetler heyeti eve incelemeye geldiler ama geldiklerinde beni yürür durumda gördükleri için senin maaş olmaz sadece böbrek hastalığından alamazsınız siz bu maaşı dendi. Bende; Ama dedim benim başka rahatsızlıklarımda var dediğimde ÖLEYSE ONLARINDA RAPORUNU GETİRMEN LAZIM dendi aynen bu şekilde tşkkrler...

sosyal hizmetler heyeti değil kontrol birimi gelmiş onlara ne senin ayakta olman onları ne ilgilendiriyorki sen en kısa zamanda git bir hst sağlık kurulu heyetine gir engelli raporunu al götür onlara ver

hilal72
Öyle demeyin, onları pek tabi de ilgilendiriyor, her şey raporda bitmiyor.
Evde bakım aylığında rapor şartının haricinde günlük yaşantısını devam ettirebilmek için başka birinin sürekli bakımına ihtiyaç duyması esastır.
Eve gelen yetkiler engelliyi bu yönden inceler. Değerlendirmede göz önüne alınan muhtaçlık kriterlerine linkten ulaşabilirsiniz.
Anlaşılıyor ki arkadaşın sorunu rapor değil, ev ziyaretine gelen yetkililerin değerlendirmesi.
Bu durumda ev ziyaretine gelen heyet için sosyal hizmetlere itiraz edilip başka heyet istenebilir, yapılacak başka bir şey yok.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

bybaris59
evde bakım aylığı almak istiyorsun. engelli sağlık kurulu raporun var. engelli sağlık kurulu raporunda oranın % 90 ve agır özürlü kısmı " evet" olarak işaretli. raporunuz da sürekli.
bu verdiğim bilgilerde yanlışım varsa düzelt lütfen. anladıklarım doğruysa rapor tarihini de yaz lütfen.
raporun anlattıgım gibiyse aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgı için başvur. raporunda agır özürlü kısmının "evet" olarak işaretli olması kafi. senden başka rapor isteme hakları yok.
bakıma muhtaç durumdaysan ve hanede kişi başına düşen aylık gelirin de 784,97 TL altındaysa evde bakım aylıgı baglanacaktır. ama rapor, gelir ve bakıma muhtaç olma şartlarından birinde bile uygun bulunmazsan evde bakım aylıgı baglanmaz bilesin.
bakıma muhtaçlığın şu kriterlere göre belirlenecektir:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duydugun takdirde bakıma muhtaç sayılırsın. bunun degerlendirmesini linkte verdiğim genelge hükümlerine göre bakım hizmetleri değerlendirme heyeti yapacaktır. heyet olumsuz kanaat bildirirse evde bakım aylıgı baglanmaz. lakin sen bu şartlara uygun oldugunu düşünüyorsan itiraz hakkın saklıdır bil.
ağır özürlü engelli sağlık kurulu raporundan başka bir rapor da vermeyeceksin kuruma. bunu da unutma.

Üst Alt