Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 db işitme kaybı için işitme cihazı önerir misiniz?

redted

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 23 yaşındayım yeni işitme cihazı denemek ve almak istiyorum, uzman veya kullanan kişilerden tavsiyelerini almak istiyorum

İşitme kaybım sol kulak yüzde 85 db sağ kulak yüzde 88 db kısaca yüzde 90 yakın işitme kaybım var

2006-2018 12 yıldır ear net(si ser)cihazları kulanıyorum . son 5 sene nano hp+ cihazı kullanıyorum
piyasada çok fazla işitme cihazı var bir kaç cihazı deneme şansım oldu

re sound enzo
interton gain 290
siemens orion / signia motion
phonak naida

hatırladıklarım bunlar kanal bant çeşitleri falan vardı onları tam hatırlamıyorum bunların içinden beğendiğim interton gain 290 nedense basit bir cihaz buldum diğerleri ise kafa karıştırıcı ekstra özellikler olmasına rağmen sesleri rahat algılayamıyorum sanki sesler filtreden geçerken kulağıma az geliyormuş gibi hissediyorum birde sessiz ortamda deniyoruz sokak gürültüsü ,insanların gürültüsü tv gürültüsü gibi yerlerde bakmak lazım avantajlı mı devantajlı mı 1 haftalığına deneme şanssımız olsa belki öyle fark edeceğim diğer cihazların etkili olup olmadığını

İşitme kaybı yüzde 90 yakın olanlar hangi cihazı kullandığınızı öğrenebilir miyim ? ve tavsiye ettiğiniz denemem gereken bir cihaz var mı ?

ekstra bir şey yapıyor musunuz mesela işitme cihaza bağlı aksesuarlar ve uygulamaları var telefondan ayarlanabilir gibi ve fark ediyor mu ?

interton gain 290 cok dayanıklı bir cihaz olduğunu söyleyebilirim ses eşiği de yüksek tüm işitme kayblarına uygundur tabi en kaliteli en iyi cihaz demedim işitme kaybınız cok yüksek maddi durumunuz iyi değilse interton gain 290 sımens tavsiye edebilirim

mesela işitme cihaza bağlı aksesuarlar ve uygulamaları var telefondan ayarlanabilir gibi bunlar sadece süs ben katılmıyorum bir ayrıcalığı yoktur sadece fiyatı artırıyor yetkili kişiden bilgi aldım işitmeye bir artıları yoktur

95 db tek kulak duyuyorum. obur kulak koklear implant magduru total.
5 yildir oticon chili kullaniyorum. iyi ama bundan onceki resond um kadar memnun etmesede phonak naidanin otomatik ayarli olup beni delirtmesi gibi bi sorun yasamadim.
simdi artik yeni almam lazim. resond magnayi favorim ilan etmek arefesindeyim.

interton gain cihazı denemeden önce re sound cihazı deniyorduk baya bir cihazın ayarlarıyla oynadık uğraştık yetersiz buldum sonra interton gain 290 bir taktı hiç uğraşmadı ayarlarıyla acayip güçlü ve yüksek ses geliyor kelimeleri rahat anlıyorum ve 1-2-3-4 ses seviyesi var nedense şuan kullandığın cihazla aynı buldum (nano hp+). ama cihaz aklımda hala

maddi durumuz hangi cihaz ile rahat duyabilceksem onu almak için bir şekilde zorlarım, tabi ki aşırı pahallı olmamalı kur durumu belli en kötüsü 5bin-6bin yeni çıkan telefon nasıl pahallı satılıyorsa işitme cihazlarda o oranda satılıyor her şey kurdan dolayı uçuyor işitme cihazların ucuzlayacağını sanmıyorum

internet bazı video var aksesuarların mesela mikrofonu masaya bırakıyor ne konuştuklarını direk işitme cihaza aktarıyor ve gönderiyor veri aktarma gibi denemediğim için tam bir şey söyleyemiyorum

once duymak lazim:)aksesuarlari bu isitme kaybinla kullanabileceksen bile iyi duyup konusmalari rahat anlamak olmali isitme cihazindaki gaye.
aksesuar isi isitme kaybi 60 70 db den yukarilar icin faydali olacagini dusunmuyorum.

shukufe

şu ana kadar en çok zorladığım ve en çok sıkıntı çektiğim telefon,cep telefondan konuşmak bir şeyler denemek zorundayım bir çözümü olmalı sadece işitme cihazı takmak yeterli değil mesela Oyun Kulaklığı ile arkadaşlarla oyun oynarken rahat iletişim kurabiliyorum ama cep telefonla konuşamıyorum bazende ne dediğini anlıyorum bu sefer cevap vermekte takılıyorum veya geçikiyorum

interton gain 920. 1000 bin tl aldı arkadaş cok memnun piyasada en dayanıklı cihaz diyebılırım darbelere karşı ses iyi
ama şunu unutmayalım ses geliyorsa anlama sorunuz varsa hiç bir işitme cihazında tam verim alamayız çünkü işitmeyi sağlayan tüyler görevini yapamıyor sesi beyne iletmede başarısızlar

4 ay oldu 2600 tl idi 1000 tl yaptı almak isterseniz bin eğer yönlendirme yapabilirim yalnız cihaz hakkında epeyce bilgi sahıbı olun alan şahıs işitme kaybı sağ 87 sol 89 desibel kayıp 600 tl de devlet karşıladı SGK

4 ay önce ki kur şimdi kur aynı değil aynı fiyatı vereceğini sanmıyorum anlamadığım şey 2600 den 1000 nasıl iniyor

1000 liraya isitme cihazi:rolleyes:ama 4 ay once dolar fiati bu kadar cikmamisti. genede dolar artisli olupta bilemedin 1500 2000 liraya bile dijital olabilecegini hafsalam almiyor.

nerdeyse hemsehri gibisiniz. ben ankarada faydalanamam ama yonlendirsin sizi HOSCAKAL. BURDAN BANA HABER VERIN:eek:

1000 lira cihaz olmaz büyük ihtimalle ya 2.el ya da korsan cihaz satıyor
1000 lira olsaydı şuan satışda rekor kırardı herkes hücum ederdi bu cihaza piyasayı alt üst ederdi 1000 lira sıfır cihaz aldığından emin misin kullanılmış cihaz olmasın eğer bu doğruysa kimden aldıysa bizzat konuşmak isterim

cihaz giris sinifi gibi olsada danimarka.600 lira sgk kurumu odemesi, hadi 1500 de cihaz diyelim dolar artisli pekte yabana atilir gibi degil.
bi aralar burda red isitme diye bi hanim odyometrist vardi aydindayim demisti. siz icin bi ugrayin oraya. bize cok faydali bilgiler vermisti o hanim.

işitme cihazı bayisini tanıyorum tanıdık olduğumuz için bu fiyata alacaktınız dolardaki artış etkili olmuş mu bilemıyorum sorup bilgi vereceğim

Üst Alt