Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 diyaliz raporu sonrası ehliyetimi engelli ehliyetine çevirmem gerekir mi?

bluenight

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2018 yılında sağlam kişi olarak B sınıf ehliyetimi yenilemiştim.(yeni ehliyet 10 sene 2028e kadar geçerli) Diyalize sonradan başladım ve orta derece işitme kaybım var. Ötv ile yeni araç almayı planlıyorum. Ehliyetimi B engelli ehliyetine değiştirmeme gerek var mı ? Aracı aldığımda çevirmede falan sorun yaşarmıyım ? Bilgilerinizi rica ediyorum. OturanBoğa

Tabii ki almana gerek var. 2016 yılından sonra B sınıfının yanına engelli ibaresi ekleniyor. Bu engelli sürücü kartı olmazsa ÖTV indiriminden yararlanamazsın. Sürücü belgeni değiştirmelisin.

Valla bu konuyu kim nasıl denetler bilmiyorum. Ben olsam uğraşır mıyım, bundan da emin değilim. Ama teorik olarak bu durumu bildirmek zorundasınız:

EK-3 Beyan Formu'nda şu var:

"h) Organ yetmezliği (organ nakli geçirilmiş olması, kronik böbrek yetmezliği ve diğer hayati önemi haiz organlarda dekompanse yetmezlik) var mı?"

Sürücü belgesini aldığım tarihten itibaren yukarıda belirtilen durumlardan herhangi birinin oluşması durumunda ikametimin bulunduğu yerdeki Emniyet Yetkililerini bilgilendireceğimi taahhüt ederim.

En garanti yol yenilemek herhalde. Çevirme falan olduğunda sıkıntı yaşamayalım. Peki sağlık ocağından sevk alıp sevk kağıdı ile randevu almadan devlet hastanesine gidilebiliyor mu ehliyet için. yada özel hastaneden alabilir miyim üstad. Diyaliz ve orta işitme kaybı almama sorun olur mu ? OturanBoğa

%90 engelliyim. Normal B sınıfı ehliyetim ile aracımı kullanabilir miyim?

Diyaliz hastasıyım %90 raporum var. Ötv indirimi ile araç alacağım. B sınıfı ehliyetim var . Engelli ehliyeti değil. 2018de yenilemiştim . 2028e kadar geçerli. Aldığım ötv indirimli aracımı kullanabilirmiyim ?

araç alımı için sormadım hocam. normal b sınıfı ehliyeti ile kullanabilirmiyim diye soruyorum

Ufukalp abi bu konu ile ilgili özelden bir şey sormak istiyorum. bakabilir misin rica etsem.

Diyaliz ve işitme engelliyim. Ehliyet yenilemek için yardım istiyorum.

Merhaba, ben diyaliz ve işitme engeli olan biriyim. İşitme engelim orta derece sağır değilim. İşitme cihazsız da duyabiliyorum. Yönetmelikteki 35 db olayını biliyorum ve o kısımda sorunum yok. İşitme cihazım var ama çok kullanmıyorum gerekmedikçe. Ben 2018 yılında yeni çipli ehliyet ile ehliyetimi yenilemiştim. 2028e kadar geçerli. Normal ehliyet b engelli değil.Şimdi diyaliz olunca b engelli olarak değiştirmek istiyorum. Özel hastaneye gidip sadece diyaliz tek hekim raporu ile ehliyeti yenilesem işitmeyi karıştırmadan bir sorun teşkil eder mi ? Cevaplarınızı rica rdiyorum.

hıcbır sorun cıkmaz bence bu kadarcık kayıp kadıkızındada olur:)
zaten tam sagır olsan bıle araba ıcın bı menfaatın yokken hıc basını agrıtma doktor odyo dıye gezmeye

GRAHAM BELL

yüzde 90 diyaliz raporum var hocam. Ötvsiz araç almayı planlıyorum. O yüzden danışmak istemiştim. sadece diyaliz ile ehliyetimi yenilemek daha makul geldi. o yüzden sormak istedim.

Diyaliz hastasıyım. herhangi bir ortapedik sorunum yok. Aile hekiminden iç hastalıklarına sevk alıp medipol hastanesinde tanıdığım iç hastalıkları doktoru sürücü olur raporu verecek aile hekiminden alacağım sevk ile. B sınıfı yeni ehliyetim var B engelliye çevireceğim. Doktorun herhangi bir kod yazmasına gerek var mı ? yoksa sadece sürücü olur demesi yeterli mi ? nüfus müdürlüğü bir sorun cıkarıyor mu ? direk b engelliye çevirir mi ? OturanBoğa abi yardımını rica ediyorum.

Ehliyet değiştirmek için farklı özel hastanelerdeki doktorlardan onay almak ?

Merhaba diyaliz hastasıyım ve orta derece işitme kaybım var. Ehliyetim b sınıfı. B engelli olarak değiştireceğim.Aile hekiminden sevk alıp aldığım kağıt ile 2 branş olduğu için tanıdığım doktorlara gitmek istiyorum. Aile hekiminin verdiği sevk kağıdı ile örnek olarak özel A hastanesine gidip diyaliz için onay alıp aynı kağıtla özel B hastanesine gidip kbb doktorundan onay alabilir miyim ? OturanBoğa

Üst Alt