Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 doğumluyum. 2013 sigorta girişim. Ne zaman emekli olurum?

emeklilik

Meral emeklilik hesaplaması orda tam görünmüyor. Engelli emeklilik kişinin işe giriş tarihine ve sakatlık oranına göre değişiyor

peki beyefendi bu koşullar altında emekliliğim nasıl olacak

Meral daha net bilgi vermen gerekiyor. Engel oranın ne ? rapaorun sürekli mi? ilk sgk girişin 2013 demişsin çalışmaya başladığın işyerinden vergi indirimi aldın mı ? vergi indirimi almadan emekli olamazsın önce bunlara cevap ver kaç gün primin var?

slmlar orhan bey özür oranım %57 sürekli,ilk sgk girişim 01.04.2013 çalıştığım yerden de henüz vergi indirimi almadım çünkü raporumu hastaneden yeni aldım ocakta

Emekliliğinizle sakatlık indirimi arasında hiç bir ilişki yok (ilk kez 1 ekim 2008'den sonra sigortalı olanların emekliliği vergi indiriminden tamamen bağımsızdır). Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_sonrasi.PNG

ssk giriş tarihi hangisi olur

mrb arkadaşlar ben 19 yaşımda özel bi şirkette staj yaptım bana oradan sigorta numarası verildi bu sigorta başlangıcı mıdır ve şimdi ise 24 yaşımdayım 1 ay prim ödesem 2009 mu geçer sigorta girişim yoksa 2013 mü geçer..

Staj primleriniz sayılmaz, tam primden yatırılan tarih geçerlidir sigorta başlangıcı olarak.

peki kısmet şimdi ben 2013 de yatırcam primi yani girişim 2013 mü sayılcak off 5 sene gitti desene ...:(

sgk sağlık raporu

selamlar ben bu sene işe girişim %57 özürlüyüm emeklilik için yine rapor almama gerek var mı

Ben 2010 yılında müracat ettim benden yeni rapor istendi eskisi kabul edilmedi ...

meralmiz, sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008'den sonra olduğu için emekliliğinizde yeniden rapor isterler.

gül hanım 2010 da başvurdunuz ve yeni rapor istendi ama bu kanun 2008 den sonraki sigortalıları kapsıyomuş prim gününüz ne zaman dolduda başvurdunuz ki...?

kısmet hanım benim raporum sürekli %57 yine de istenecek mi rapor

Süreklide olsa emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle yeniden rapor almanız şart.

Üst Alt