Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 engelli araç sahipleri Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alamıyor mu!?

memet978

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar bende % 90 engelli babası olarak oğlum adına almış olduğum arabaya hızlı geçiş sistemi ( HGS ) karı almak istedim ve en yakın ptt şubesine telefon açtım kişinin kendisinin gelmesi gerektiğini söylediler bende araç sahibi 9 yaşında konuşamayan yatalak bir çocuk dedim, bana söylediği açıkcası sizlere verilmesi konusunda yönetmelik, veya genelgede bir açıklayıcı cevap yok size veremeyiz dendi Ankara Karayollarıyla görüştüm, Ptt Genel merkeziyle görüştüm Ulaştırma Bakanlığıyla görüştüm bir adam ben bu konuyu toplantıda dile getirecem dedi kapattı anlayacağınız saçma sapan kanunlar çıkarıp insanları yormak başka amaçları yok

çocuğunuzun adına araç alabildiğinize göre vasilik belgeniz vardır onu gösterip alabilirsiniz

Onu diyen memurun taa ... kafaya bak yaa. Ne demek size veremeyiz, yönetmelik yok

Noterde düzenlenmiş olan muvafakatname var araçla ilgili doğan ve doğacak bütün sorumluluk benimdir taahhüt ediyorsun yani böyle bir belege düzenlenmiştir bu yeterli olmazmı dedim yok olmaz dendi ( örenek : araca ceza yazılınca kim ödüyor tabiki ben bakımı, kazası vs. )bilmiyorum süreç nasıl işleyecek.

biz aldık sorun çıkmadı.gişelerdeki ptt şbesinden adı eşim arabayı teslim almaya giderken

Evet bende tekrar gittim artık alabiliyormuşuz evrakları tamamlayıp getirin alabilirsiniz dendi bugün almaya gidecem.

Merhaba arkadaşlar.Benim %40 engelli kimliğimle ben bu HGS yi indirmlimi alıyorum yoksa ücretsiz geçiş hakkımı kazanıyorum? tarifesi nasıl bilen varsa yazarsa sevinirim.Teşekkür ederim.

Mehmet bey, orayla burayla bence uğraşmaya gerek yok, şöyle diyim.. ben engelliyim ehliyetim var fakat araba henuz almadım, babamın kendisine ait bir arabası ona HGS'yi ben aldım. Nasıl aldıgımıda soyluym.. PTT gibi yerlerle ben şahsımca uğraşılmayacaıgını düşünüyorum... Vadesiz bir hesabınız var ise ve internet bankacılıgı kullanıyor iseniz.. Ordan Ruhsat numarası ve araç plaka numarası ile başvuruda bulunabilirsiniz. Geçen hafta salı günü başvurdum cuma günü elime ulaştı.. En rahat ve kolay yoludur bu, PTT yle uğraşmadan zaman ve sinir kaybına uğramadan en rahat ve kolay yoldur, diye tahmin etmekteyim.

Üst Alt