Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli eşim sigortamdan faydalanıyor, ama 2022 maaşı da alıyor?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
eşim % 90 engelli, diyaliz hastası. benim ssk dan faydalanıyor. ancak 2022 maaşı da alıyor.
aldığım duyumlara göre bu maaşı almaması gerekiyor. ama bazı bilgili bildiğim arkadaşlarım bu maaşı almasında bir mahsur yoktur diyorlar.
bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Aslında eşinize 2022 maaşı verilmemesi gerekirdi. Zira sizden dolayı geliri ve sigprtası var.
Siz, eşinize 2022 maaşı bağlandıktan sonra mı sigortalı oldunuz?

mahmut kuray

sigorta girişim 30 07 1998 başladı
bitişi 14 08 1999
daha sonra 08 06 2006 tekrar başladı ve devam ediyor
yanlız eşimin 2022 maaşı 08 05 2005 tarihinde başlamıştı
daha önce iki defa eşimin maaşının kesilmesi için ankaraya dilekçe verdik fakat hala devam ediyor kesilmedi bazı kişilere sordum bana cevap olarak herhalde kesilmesine gerek yok diye cevap verdiler.
bende emin olmak istiyorum
dilekçemizi emekli sandığı yaşlılar dairesine gönderdik

Ne desem tatmin edici netlikte olmaz. Bence 170 numaralı telefonu arayın ve sorun

buradaki sıkıntı şu delet 2022 maaşı bağlayacağı kişinin geliri olmazsa ve özürlü ise maaşı başlıyor ama sağlıktan yararlanıp yararlanmadıgına bakmıyor yani anne babası veya eşinin sağlık hakkından faydalanıyorsa maaş bağlanıyor .....amma diyelimki maaş baglandı 2022 maaşı alan kişi sağlık hakkı ancak yeşil kart yani 2022 maaşı alan kişinin yeşil kartlı olması gerekiyor benim aynı durumda kardeşim vardı iki kuruma eski ssk ya ve emekli sandıgına dilekçe ssk da çalişan babamın sağlık ahkkından yararlanıyordu kardeşim 2022 maaşı baglattim ssk dan gelen cevap bizim açımızdan br sorun yok deildi emekli sandıgına yazdigim dilekçeye gelen cevap ta ise baglanilan 2022 maaşının acilen durdurulması için kurumumuza müracaat ediniz diye cevap geldi aksi takdirde ödenilen maaşların faizi ile yasal yollara başvurulucağını ima eden bir cevap geldi bizde bunun üzerine maaşı durdurmak için dilekçe verdik ...durum bu yani sağlık tan başkasının üzerine faydalanan birisi 2022 maaşı alması biraz riskli aldıgınız paralar birgün gaizi ile geri ödemek zorunda kalabilirsiniz...ama bu çok saçma bir uygulama maaşı almaya hakediyorsan devlet inceleyip maaşı baglıyorsa ille ben neden yeşil karta muhtaç olmalıyım çok saçma bir uygulama

yani ya sağlık güvencenizi yeşil karta çeviriceksiniz
yada maaşı durdurucaksınız
ikisinden birinden vazgeçiceksiniz
yada madem maaşı baglattiniz hem maaşı alıp hemde eşinizin sağlik hakkindan yararlanmaya devam ediceksiniz herhangi bir sorun çıkıp devlet sizden birgün ödedigi paraları istediginde mahkemede hakkınızı savunucaksınız 2022 için gerekli tüm evrakları tamamladım devlete yalan bir beyanda bulunmadım bunların karşılıgında durumuma uygun olarak devlet bana 2022 maaşını bagladı diyeceksiniz
benim fikrimi sorarsanız biz iptal ettirdik maaaşı kafamız rahat ama bence siz iptal ettirmeyin bu ülkede düzensizlik düzen kuralsızlık kural olmuş siz hakkettiginiz maaşı alıyorsunuz

Üst Alt