Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli raporunda ÖTV muafiyetine dair değerlendirme olmak zorunda mı?

suffe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ağabeyim %90 üzeri Parapleji hastası. İş kazası geçireli 1.5 yıl oldu. İlk yıl aldığımız rapor süreli idi.

İlk yıldan sonra bir çok kez Engelli Raporu aldık, SGK için ayrı (adli kati raporu), Maluliyet için ayrı (malulen emekli oldu), Engelli sosyal yardımlarından (bakıcı maaşı vb. gibi) yararlanmak için ayrı vs.

Son aldığımız rapor 1 ay önce alındı, süresiz ve %93.

Sormak istediğim şu: Bu raporla ÖTV muafiyetli araç alabilir miyiz? Yoksa muhakkak "Sürücü olabilir" ya da "ÖTV Muafiyeti" gibi ibarelerin olması gerekir mi? Yani bunun için de ayrı bir rapor mu almalıyız?

Şifaen konuştuğum bazı arkadaşlar da "Yok sen o aldığın engelli raporunu bayiye götür, gerisini hallediyorlar." minvalinde konuşuyorlar.

Bu konuda bilgi verebilirseniz müteşekkir kalırım. Saygılar.

TEBLİĞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL

TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 6)
0/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

Merhaba suffe geçmiş olsun öncelikle.Ben İzmir'de ÖTV servisini bizzat aradım oradaki memur raporda olmazsa olmazımız “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ibaresi, bunun dışındakilere bakmıyoruz bile dedi.. Tabi bu %90 üstü engelli icin farklılık gösterebilir o konuya vakıf değilim..Benim bahsettiğim konuşma 1yıl önceydi.. Kendim sol bacak polio sekeli %40 süresiz raporum mevcut ve bu şekilde muafiyetli araç almıştım... Eski ehliyetim H sınıfıydı yeni düzenleme ile B oldu ve üzerine kod yazıldı ehliyetin birkaç kısıtım var yani. Biz ortopedik engellilerde muafiyetli araç alımı icin oran gözetmiyorlar.Erken emeklilikte oran önem arz ediyor. Bayiide zaten verecegin raporu vergi dairesine sorduruyor.. Kolay gelsin..

Cevaplar ve iyi dilekler için teşekkür ederim. Çok makbule geçti.

Üst Alt