Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelliye ait araç vefattan sonra ne olur?

mahmut38352

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hayırlı Geceler
%91 teyzemin engelli raporu mevcut. Teyzem ailemle birlikte bizimle yaşıyor. Vasisi babam.Mahkemeye araç almak için ek karar için başvurduk al sat yetkisi için. Aracı aldıgım zaman aracın mirascısı olarak noter huzurunda işlem yapmayı düşünüyorum. Allah korusun Teyzemin yada Babamın başına herhangi bi ölüm durumu geldiginde arac miras malı oldugu için benim direk üzerimemi kalıyor? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

mahmut38352
Araçta tüm mirasçılar eşit hak sahibi olur. Önceden düzenleyeceğiniz bir belge onları mirastan mahrum bırakamaz.

Ufukalp

Peki Hocam Onların Suan Hepsinin Rızası Var Arac Almam için Hiç Birinden Hayır Cevabı Gelmedi Ancak 5yıl Doldukdan Sonra Vasi Aracı İstediği Gibi Satabiliyor ? Veya Onlara Suan O Zaman Bana Sıkıntı Cıkartmamaları için Ne Yapmam Gerekir ?

mahmut38352
Üzerine araç alınacak engelli vesayetle kısıtlanmış ise hayır 5 sene değil 10 sene de geçse istediğiniz gibi satamazsınız.
Kısıtlının menkul, gayrimenkul ve yüksek miktarlı nakit hareketleri vesayeti tesis eden sulh hukuk hakimliğinin denetimindedir.
Araç satış izni çıksa bile satıştan elde edilen para kısıtlı adına açılacak bir banka hesabında bloke edilir ve hakimden izinsiz siz o paranın kuruşuna bile dokunamazsınız. Para her ne kadar benim deseniz de yasal olarak kısıtlınındır.
Ben olsam vesayetle kısıtlanmış birinin üzerine araç almaya hiç kalkışmam. O kadar karışık sorunları var ki...

Hocam babasının ölüm maası cıkmıstı 13bin lira kadar banka sorun cıkartmadan ödedi vasi kagıdında defter tutulmayacak ibaresi yer alıyor

mahmut38352
Şu anda araç almak için ek karar istendi değil mi ?
Aynı şekilde satış için de istenecek işte. Hakime bağlı, belki verecek, belki vermeyecek, ama verirse de satıştan elde edilen parayı mutlaka soracak size.
Ben sadece hatırlatıyorum, bu işe bilmeden kalkışıp da bin pişman olanları çok gördüm.
Tercih sizin tabi.

ben verdıgım dılekcede tek ıbarede hastayı hastaneye göturemedıgımı belırttım onun ıcın arac almak ıstedıgımı aldıgım aracı almak ve zamanı geldıgı zamanda satmak ıstedıgımı belırttım. tabı hakım bey ısterse belır ıstemezse vermez ama mıktar durumu kafamı karıstırdı sulh mahkemesı nekdr mıktara karısıyor nekdr mıktara karısmıyor onu tam hakım kalemınden ögrebılırmıyız?

Üst Alt