Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 ile ÖTV indiriminden yararlanırken ehliyetin iptal olması..?

Engelsiz3

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Yüzde 90 engelli raporu olan babamın üstüne(hemodiyaliz raporu) araba almak için işlemleri başlatmak istediğimizde renoult bayisi babamın ehliyetinin iptal olabileceğini söyledi. biz de bunun üzerine yaptığımız araştırmalar sonucu izmir karşıyaka trafik tescilde ehliyetlerin iptal edildiğini öğrendik. babam iç hastalıkları hastası. yani araba kullanıyor aktif olarak ve bir sorunu da yok. ehliyeti iptal olursa yaptığımız işin bir güzelliği kalmayacak. bu şekilde araba alırken ehliyeti iptal olan var mıdır acaba? ya da başına gelen?

Engelsiz3

Hayır, iptali gibi bir prosedür yok. Bugüne dek hiç karşılaşmadım. Baban araç alırken sürücü belgesi olduğunu söylemesin bile. Kimse sorgulamaz.

aslında sizin yazılarınızı cevaplarınızı okudum. çok güzel bilgi verici şeyler paylaşıyorsunuz emeğinize sağlık. tek bilgi veren de bu site gerçekten. diğer yazılarınızda da okudum sorun olmayacağını ama izmir karşıyaka tescil dün izmir mengerlerin bana verdiği bilgiye göre yüzde 95 engelli bir kişinin ehliyetini istemiş ve iptal etmiş. bu uygulama belki ordaki memurun kendisine bunu vazife görmesinden kaynaklanıyor olabilir ama biz başka ilçeden alacak olmamıza rağmen açıkçası midem bulandı ve babam arabayı aktif olarak kullanıyor. hepimizden de iyi kullanıyor. iptal ettik derse ordaki memur derdimizi nasıl anlatırız ne deriz malesef bilemedik.

Bu tür olaylar sık sık görülür, sürücü sağlık yönetmelik başımıza dert olacak!

Tam alacakken bunu duyduk ve babamın benim yüzümden ehliyetinin iptal olması benim için çok üzücü olur. adamın elinde sadece o var şu an hayatı yaşamak için. o da giderse hem psikolojik hem de sosyal çok çökecek. buna dayanamayacağım için hayırlısı deyip iptal ettik. ikinci el bi araba bakacağım artık yapacak bişey yok. çünkü bişey olmaz diye girip ehliyetin gitmesi de var işin sonunda. keşke bunlar yasalar ile kesin olsa.

[FONT=&quot]MADDE 6 – (1) İç hastalıklarından diabetes mellitusda;[/FONT][FONT=&quot]a) Ağır diabetes mellitus vakalarında; kişinin araç kullanmasını olumsuz etkileyecek ölçüde kronik komplikasyonları olan (ağır retinopati ve/veya ağır nefropati ve/veya ağır nöropati gibi) ve/veya insülin ve/veya oral antidiyabetik kullanmak zorunda olup sık hipoglisemiler nedeni ile kan şekeri regulasyonu sağlanamayan labil kan şekerine sahip olanlara, kalıcı hipoglisemi duyarsızlığı olanlara ve durumu sağlık raporu ile tespit edilenlere sürücü belgesi verilmez.[/FONT][FONT=&quot]b) Tam bir hipoglisemi bilincine ve risk anlayışına sahip, ancak (a) bendi dışında kalan diyabetlilere, birinci grup sürücüler için en fazla beş yıl, ikinci grup sürücüler için en fazla üç yıl aralıklarla muayene ve tetkik edilmek suretiyle sürücü belgesi verilebilir.[/FONT][FONT=&quot]c) Duyarsız hipogliseminin tespit edilmesi halinde; tespiti yapan tabip/kuruluş tarafından 4 üncü maddenin onbirinci fıkrası kapsamında bildirimde bulunulur.[/FONT][FONT=&quot]ç) Diyabet tanısı konulmuş kişiler ilk muayenede ve kontrollerde diyabetli olduklarını bildirmekle yükümlüdür.

g) Hipoglisemiye yol açabilecek ilaç kullanılan diabetes mellitus hastalığı,

h) Organ yetmezliği (organ nakli geçirilmiş olması, kronik böbrek yetmezliği ve diğer hayati önemi haiz organlarda dekompanse yetmezlik),[/FONT]

Çok özür dileyerek soruyorum. Bu hangi başlığın açıklaması? Kullanabilenler mi kullanamayanlar mı?

Engelsiz3

Ben özür dilerim eksiklik için g) ve h) sürücü olamaz durumları Madde 6 ise duruma göre değişir

OturanBoğa ehliyetlerin iptal edilme gerekçesi demek ki buymuş. yani ehliyeti iptal etseler yasal olarak dayanak gösterilecek bi noktamız yok. peki babam gidip özürlü ehliyeti alsa .yani mevcut ehliyetini özürlü ehliyeti ile değiştirse acaba durum farklı olur mu? ya da ehliyet iptal edildiği durumda nasıl bir çözüm yolu izlenebilir?

Trafik Kanunu Madde 45 gereği sağlık durumunda değişiklik,İstanbul tescil soru ve cevaben yazdığı cevabı:[FONT=arial]Sağlık şartlarında sonradan bir değişiklik meydana geldiğinde sürücü belgesi yenileme süreci değişmemektedir aile hekiminden ya da sevk edilen uzman hekimden alınacak yeni durumu belirtir rapor ile Trafik Tescil Bürolarına başvurulması halinde sürücü belgesi güncel duruma uygun olarak tekrar düzenlenmektedir.[/FONT]

İptal edilme işlemi bir arkadaşımda duydum mantıklı geldi,ama oturanboğa nın dediği gibi söylemeyeceksin,neden mantıklı:yüzde 90 ağır ÖZÜRLÜ NASIL ARABA SÜRER?KONTROLÜ GEREKLİ,GİBİ

ben %90 engelliyim ama bunu söylemeden kimse anlamaz ne hakla iptal ederler
bende kby
araç kullunmakla ilgili bir sorunum yok
aksine en keyif aldığım şey
çalışıyorum ben
düşününce yatalak sanıyorlar sanırım

Merhaba arkadaşlar bir farklı si bende söz konusu ehliyeti bir ay önce yenileme yaptık. ÖTV indirimli araç için doktora gittik siz araç kullanamazsınız dedi. Ehliyet istemiyoruz bu farklı kurul dedim olsun ben o ehliyeti de iptal ettireceğim dedi. Oranımız 90 değil bu arada

Benim ehliyet H raporum %90 ehliyeti yok de geç güzel kardeşim kimene ?

Üst Alt