Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 oranında raporlu kardeşimin vasisi benim. Araç almak istiyoruz..?

bersu_791

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
kardesım %90 oranında raporu var vası kararı cıkarttım benımle yasıyor özurlu maaşı alıyoruz kucuk cocgumda ıkıncıde yolda hastaneye fılan gıtmek cok zor oluyor kısa bır sure sonra ıkı cocuk bırde özurluyle devlet hastanelerınde kendımı dusunemıyorum suan taksıy cagırıyorum ama yıne cook zzor oluyor eşimde araba alalım dıyo gecen gun bakmıs caddy 50500tl demısler buaracaı bız kac tlye alabılırız bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım bu fıyat anahtar teslım fıyatı esım bayıde normal sormus ve nerden baslamalıyız ışlemlere kardesımın ehlıyetı yok ben kullancam yada esım kullancak ve bır forumda okudum özurlu maasını ıptal etmısler arac kımın ustune olacak

Araç alabilirsiniz, fakat araç alırsanız aldığınız 2022 maaşı kesilir.

Fiyat için araç anahtar teslim fiyatını 1.37'ye bölerek ortalama bir tahminde bulunaiblirsiniz.

1-Evde bakım aylığımı alıyorsunuz? 2022 muhtaç aylığı mı? Eğer evde bakım aylığı alıyorsanız araç alınca maaş kesilmez araç alabilirsiniz.Ancak 2022 muhtaç aylığı alıyorsanız o kesilir zaten araç alabilme durumunuz varsa 2022 muhtaç aylığını almayın bırakın gerçekten ihtiyacı olan kişiler alsın.

2-Caddy almayın bence çünkü ötv oranı ticari araç olduğu için düşük normal bir araçta %37 ötv oranı varken hafif ticarilerde  oran vardır.

50bintl lik araç aldığınızda ticari araç ise caddy mesela 50bintl diyorsunuz bundan ilk önce kdv sini çıkarın kdv olduğu için 9bintl kdv tutarı vardır geriye kalır 41bintl bundan da ötvyi çıkarın ortalama 35bintl ediyor kdv yi tekrar ekleyin araç size 44-45bintlye gelicek yani 6bintl kar ediceksiniz çok az.

Ancak 50bintl lik binek araç alsanız 50bintl nin kdvsi 9 bintl 41bin tl nin %37 ötvsi 15bintl civarı 41-15=26bintl kdvyi ekleyince 35bintl ediyor.15bintl kar etmiş olucaksınız iyi bir rakam.

Yani 50bin tl lik binek araç alırsanız 15bintl hafif ticarı araç alırsanız 6bintl kar ediceksiniz karar sizin ben sizin yerinizde olsam bütçeyi biraz daha çıkarabilirseniz çıkarın yeni kasa 100bintl lik bir araç alın mesela 30bintl ye yakın indirim alıcaksınız size 70bintlye civarı bir paraya gelicek.Bunu 5 sene sonra satabildiğinizde belki aynı fiyata belki biraz aşağı fiyatına satıcaksınız ancak 50bintlye aldığınız arabayı aynı fiyata satmanız zor olur.Benim düşüncem alın 100bintl lik lüks bir araç 5 sene kullanın sonra aldığınız fiyata veya yakınına satın.

Benimde engelli kardeşim var biz 70bintl lik bir araç almıştık bütçe anca o kadara yetti kredi ile filan 49bintl para ödemiştik.Belki bazıları niye lüks alıyonuz ihtiyacınıza göre alın diyicek ancak burda devletin zararı yok ha 30bintl lik araç almışsın ha 100bintl lik devlete giren çıkan birşey yok.Burda önemli olan kardeşinize iyi bakmanızdır kardeşinize iyi bakmanın ödülünü bu dünyada da alırsınız zaten alıyorsunuz ahirettede alırsınız.

otomobil almak ıstemıoruz cunku akulu arabası var bırde ıkı cocugumun bebek arabaları var bagajı buyuk olmalıkı bızı toplaya bılsın 2022 maaşı alıyoruz ben evlıyım aiilem bakmıyor eşimin aiesı arada laf edıyordu daha yakında bagladın 2022 maaşı 2kez aldık sıgara içioyr kendı temel ıhtıyacları var malum eşimin maaşı ıle ıkı cocuk bezı maması evın gıderlerı ve kardesımın sıgara parası v.s v.s eklenınce kayınvalıdem laf edıyordu alacagımız aracıda zaten kredı cekerek alcaz cok az bırıkımız var bu gıdere para bırıkmıyor ıstda yasam zor. eşimin ben basını yıyorum araba alaım dıye cunku zıhınsel engeleıdew oldugu için kardesımı evde esımden baskasıyla bırakıpta ben dısarı cıkamıyorum ıkı cocugun asısı dr gıtmesı kardesımınde dr gıtmesı gerekıyor cocuklarımıda bırakacak kımsem yok yan evden cıktıgım an ıkı cocuk bır özurluyle tek basımayım ehlıyetım esıme araba alaımkı dr olsun rahat rahat gıdıp geleleım dıyorum malum yaz harıcı kardeesımıde bır yere goturemıyorum bır alısverıs mrkzıne bıle gıdemıyoruz ıkı bebek arabası bır sandalye surcek ıkı kısı lazım olan 3kısı yanı olmuyor evdede canı sıkılıyor ona hak verıyorum ama elımden bır sey gelmıyo

kendı ustume alsam arabayı ındırımden faydalana bılırmıyız bagajı cok buyuk arac bakmak lazım evden dısarı cıktıgımız an ıkıde valız oluyor yanımda tasımam greken cocucgu olanlar bılır kardesımın hem elllerınde hemde ayaklarında sorun var bırde ustune zihınsel engel eklenınce oda bır cocuktan farkı kalmıyor sureklı yedek kıyafet tasımam gerkıyor pekı tam anlamam ama nıssan juke sanırım bunda nasıl ındırım olur nasıl gecıyordur

Doğru diyorsunuz.Ancak araba alırsanız 2022 maaşı %90 kesilir.Nasıl kesilmiyebilir ..::: DFM :::.. söyle bir araç alırsınız hem size göre büyük bir araç hemde fiyatı 25.990 diyor ama pazarlıkla 25bintlye verirler %15 ötvsi var bu aracında ötv çıktıktan sonra size maliyeti 22bintl olur.Uğraşırım kdvyide alırım derseniz 18,500tlye aracı almış olursunuz.Bu kadar ucuz bir araç aldığınız için maaş kesilmiyebilir.Ancak bana sorsanız böyle bir araçta alıcağınıza 3bintl indirim için ötv hakkınızı bence kullanmayın birde bunu alırsınız belli olmaz gene 2022 maaşı keserler o zaman çok kötü olur. Nissan jukeda %37 indirim oluyor ancak oda küçük bir araba seat altea xl alabilirsiniz dize otomatik seçeneği var,ford c-max-grand c-max,citroen picasso dizel otomatik,pejo 5008-3008 dizel otomatik bu araçlar size uygun gelir heralde ortalama bu araçlar size 35-50 arası bir fiyata gelicek ötv düştükten sonra 50bintllik aracı 35bintlye 70bintllik aracı 50bintl civarı bir paraya alıyorsunuz.2022 maaşı ne kadar bilmiyorum ancak araba ihtiyacınız varsa eşinizlede konusun 15-20bintl kar ederek yani 2022 maaşınızı 60-70 ay peşin almış gibi bir indirimle pahalı bir araç alın.

kardesımın maaş alması ozaman daha önemli hayatta ne olacgaı bellı olmuyor suan bakabılıyorum arada sorunlar olsada ılerkı zamanlarda kayınvalıdemler yanıma tasınınca ne yapacam bılmıyorum eşim tek erkek mecburen bızde kalacaklar onlar kardesımı pek ıstemıyorlar ozaman bakım evıne yatırmayı dusunuyorum allah hakkımızda hayırlısını versın bırazda indirmden faydalanırsak kayınvaledemlerın agzı susar demıstım ama anlasılan yolu yok buna cok üzüldüm evde bırı hastalansa yıne suruncez demek oluyor

ındırımlı arac almamım bır yolu varsa cvp yazarsanız cok sevınırım ama maaşı kesılmeden kımılerı vasısı oldugun için kendı adına alabılırsın dıyor ozaman kardesının maaşı kesılmez dıyorlar ne kadar dogru bılmıyorum

bırde eger becerebılırsem tokıden fılan ev alsam dıyorum sadece kardesım için bıraz oncede bahsettıgım gıbı kayınvalıdemler bılmem kac sene sonra yanıma tasıncaklar ozaman kardesımı bakım evıne yatırmam lazım sadece maaşı olsa alırlarmı yoksa tokıden ev alsam dahamı kolay bakım evı bulurum sokaga bırakmak ıstemıyorum kedı yavrusu gibi sonucta benım kanımdan bana kalsa hıc bırakmam ben kayınvalıdemın evınde oturuyorum cahıl ınsanlar bazen ne konustuklarını bılmıyorlar asuk subuk konusup canımıda sıkıyorlar ama mecburen katlanmak zorundayım eşim anlayışlı sorun cıkarmıyo ama oda ailesının evınde oturdugumuz için çekımser kalıyor ıste ozaman tek kalıyorum bana bır arkadasım soyledı boyle bır arac alabılcegımı bende hersekın agzı susar dıye dusundum

ındırımlı arac almamım bır yolu varsa cvp yazarsanız cok sevınırım ama maaşı kesılmeden kımılerı vasısı oldugun için kendı adına alabılırsın dıyor ozaman kardesının maaşı kesılmez dıyorlar ne kadar dogru bılmıyorum

bırde eger becerebılırsem tokıden fılan ev alsam dıyorum sadece kardesım için bıraz oncede bahsettıgım gıbı kayınvalıdemler bılmem kac sene sonra yanıma tasıncaklar ozaman kardesımı bakım evıne yatırmam lazım sadece maaşı olsa alırlarmı yoksa tokıden ev alsam dahamı kolay bakım evı bulurum sokaga bırakmak ıstemıyorum kedı yavrusu gibi sonucta benım kanımdan bana kalsa hıc bırakmam ben kayınvalıdemın evınde oturuyorum cahıl ınsanlar bazen ne konustuklarını bılmıyorlar asuk subuk konusup canımıda sıkıyorlar ama mecburen katlanmak zorundayım eşim anlayışlı sorun cıkarmıyo ama oda ailesının evınde oturdugumuz için çekımser kalıyor ıste ozaman tek kalıyorum bana bır arkadasım soyledı boyle bır arac alabılcegımı bende hersekın agzı susar dıye dusundum

Evde bakım aylığıda alıyorsunuz heralde ondan dolayı bakamıcak bir duruma gelirseniz devlet tabiki bakar.Vasi ile alsanız bile araç gene kardeşinizin üstüne kayıtlı olucak ruhsatta onun ismi yazacak.Ben sizin yerinizde olsam araba alırdım 2022 maaşı ne kadar bilmiyorum ama 200-250tl filan heralde evde bakım aylığı 600tlyi geçkin para o kesilmez onu almaya devam ederdim.

Üst Alt