Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 oranında raporum var. 2022 maaşı alabilir miyim?

efegenc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar 2022 maasıyla alakalı bır sorum olacaktı.suan ben 20 yasındayım gecen ay nakıl oldum ama %90 çalışamaz süresiz raporum var.ailemle yasıyorum suan babamdan ssklıyım.benım sormak ıstedıgım babamın gelırı 90 lıramı ne kadarsa onu gecıyor buyuk ıhtımalle fakat babamın bana bakma yükümlülüğü yok yanı bende bu toplumda bıreyım ve suan hıcbır gelırım yok evım yok arabam yok uzerıme arsa yok kısaca hıcbırseyım yok ve bu maastan ne kadarsa faydalanmak ıstıyorum cunkı suan calısabılecek durumda değilim.

çalışacak durumda oldugum zaman zaten benım devlete yuk olmak gıbı bı derdım yok.kendı kısısel ıhtıyaclarım oluyor ve calısamadıgım için karsılayamıyorum ailemde olsa yük olmak ıstemıyorum zaten bır ton borç harç var.kısacası 300 400 ne kadarsa maaş çok zahmetlı bır ıs değilse faydalanmak ıstıyorum en azından bırdahakı ömss sınavına kadar bu maaş çok ıyı olur benım ıcın.

arastırmalarım sonucunda hıcbır sosyal guvencesı olmayan denılıyor sanırım bunu sağlayabılırım ama iptal edersem onaylanmassa ortada kalırım dıye korkuyorum sıgortasız olmaz.babamın 2500 3000 lıra gelırı var ama bu rakamı ben butun bılgılerı vermıs olayım dıye tam anlamıyla ogrenmek ıcın soyluyorum yoksa borclardan vs elde kalan 1000 tl falan ve sızde takdır edersınızkı 300 400 lıra ılac gıbı gelebılecek bır rakam gercekten keyfı ıstemıyorum öyle bır nıyetımde yok ınsanlar yanlıs anlamasın ama bugun bır metrobus bıle 2.5 lıra yanı ulasımından tut ılac parası vs hersey bır dert.

kısacası ben bu parayı alırmıyım alamazmıyım bu bılgıler ısıgında bana yardımcı olun lutfen.iyi günler...

merhaba bulunduğun yerdeki malmüdürlüğüne veya defterdarlığa başvur şansını dene derim büyük ihtimalle alırsın diye düşünüyorum.ama bunu araştırıp karar vercekler daha sonra onaylanıra evraklerını ankara ya göndericekler hakkında hayırlısı neyse o olsun.he şu varki 90 lirayı geçicek geçmicek diye bişey o muhtaç aylığı için geçerli

Efe kardeşim 2022 maaşını baya sınırladılar olay şu ailenizle yaşıyorsanız ve ailenin gelirleri kişi başına asgari ücretin üçte birine eşit veya fazlaysa bu maş bağlanmıyor şart şu 18 yaş üstü ve yanlız yaşıyorsanız ve o yada bu şekilde 100tl nin altında bi geliriniz varsa özür oranınıza göre 2022 maaşı bağlanıyor Deniz arkadaşımın sölediği gibi defterdarlığa başvuruyorsnuz sağlık raporu ve gelir hesabına bakılıyor yanlız anladığım kadarıyla ailenizle birlikte yaşıyorsanız gelir hesabına şartlarınız uymuyor tavsiyem şudur 2022 sayılı yasadaki yönetmeliklere bakın ve mümkünse şartlarınızı bi tartın sonra defterdarlığa müracat edin inş hakınızda hayırlısı olur .

Sevgili Akın, maalesef 2022 aylığı alamazsın. Babanın geliri "yüksek". Babanın gelirini alırlar, temel giderleri çıkartırlar, geriye kalan miktarı babanın bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısına bölerler... Sonbucunda babanın sana 107 TL ve üzeri pay ayırabileceğine kanaat getirilirse, sana maaş bağlanmaz.
Temel bakış açısı bu.

Üst Alt