Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 oranındaki raporum %5'e düşürüldü!?

Absrm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle aranızda olmaktan mutlu olduğumu belirtir,soruma geçmek istiyorum.
Geçirdiğim iş kazasında,görme işlevimin büyük kısmını ve kafatasımda ön frontal bölgede,12,5x12,5 cm ebatlarında kemik yokluğu,sağ göz 1 mps,sol göz 0.2,her iki gözde görme alanında bilateral homonim hemianopsi mevcut.Her iki gözde latenslerin uzadığı tespit edilmiş ve egzotropya mevcuttur,bilateral forsiyonel nistagmus var.Bu raporu, 2005 yılında işkur tarafından gönderildiğim,devlet hastanesi düzenledi ve % 90 oran verdiler. Ama ne yazikki,işkur bana iş sağlayamadı ve ilkokul mezunu olduğum içinde her hangi bir kamu kuruluşunda iş imkanı olamıyacağını söyledi.Daha sonra,yapılan bir öneri üzerine ssk kurumuna yaptığım başvuru sonucu,beni gönderdikleri tıp fakültesi hastanesi de aynı bulgularla bir rapor hazırlayıp Ankara'ya gönderdiler.Aradan geçen sıkıntılı 6 ay sonrası,80 üzerinden iş görememezlik maaşına bağlandığım sonucu geldi.Maaşa bağlandım ve bir süre hayat böyle devam etti.

Esas komedi geçenlerde yaşandı, ihtiyaç üzerine rapor sürem geçtiği için sevk edildiğim aynı devlet hastanesi bana,% 5 gibi komik bir sonuç verdi. Hastanenin sağlık kuruluna görevlisine,''bu nasıl komedi'' dediğimde ise bana,''artık yasa değişti verilen miktarlar düşürüldü'' dedi. Değerli hocalarım,şuan şaşkın durumdayım lütfen beni aydınlatırmısınız bu durum normalmi? anormalse ben ne yapmalıyım.

Teşekkürler..

raporunuza itiraz edebilirsiniz.il sağlık müdürlüğününe itiraz için dilekçe veriniz ve onlarda sizi hakem hasteneye göndereceklerdir. hakem hastanenin verdiği rapor kesindir.

Cevap için teşşekür ederim,bütün konuları inceleyemiyorum belki bilgiler mevcuttur ama ben fazla monitöre bakamıyorum bu yüzden acaba hakem hastaneler benim bu duruma nasıl bir sonuç verir?

yani ilginç bir durum sizinki.herhalde iyileşme sağlandı engeliniz de.tamam oranlar düşürüldü ama bu kadar da düşürülmedi.% 90 nerde, % 5 nerde.iki rapordan birisinde hata var.%90 lık raporunuzda sürekli ibaresi mevcut muydu.rapor sürem geçtiği için dediğiniz için herhalde sürekli değildi raporunuz.
hakem hastaneler nasıl sonuç verir bilemeyiz ama umarız engelinize göre bir oran verirler.

nasıl bir sistem anlamış değilim allah yardımcımız olsun.

İlginize ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşşekür ederim.Bende anlamış değilim ve ayrıca benim durumumda bir iyileşme olamaz çünkü,hasar kalıcı bir hasar.

Devam eden Nörolojik hastalığınız yoksa kafatasınızda bulunan sorundan dolayı işe yarar bir oranda rapor verileceğini zannetmiyorum...Yeni sakatlık oranı cetveli'n de her iki gözün körlüğüne bile verilen oran % 85'dir..

kazazede arkadaşın dediği gibi, itirazınızı yapın, aradaki fark çok büyük.. Tekrar % 90 alabileceğinizi zannetmiyorum ama şans, raporunuza itiraz ettikten sonra hakem hastaneden çıkacak olan sonucu bizimle paylaşır mısınız?

Değerli Bacıbey,
Öncelikle ilginize teşekkür ederim,ben zaten %90 istemiyorum komedinin bitmesini istiyorum :) Benim hakkım neyse onu versinler eğer hakem hastanelik durum olacak olursa tabiiki paylaşırım sonucu.

Ben sadece şu sıralar aklımda bir soru ile dolaşıyorum,acaba herhangi bir,eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak bir rapor,bu raporun hükmünü yok edermi :confused:

Madde 13 - Bir sağlık kurulu raporuna özürlü veya velive yahut vasileri tarafından itiraz edildiği takdirde, itiraz dilekçesi raporuisteyen kurum veya o yerin en büyük mülki amirliğince ilk raporun tasdikli birörneği ile birlikte en yakın yetkili sağlık kuruluşuna gönderilir.

İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı ise rapor kesinleşir.Farklılık halinde, özürlü, yeniden muayene edilmek üzere rapor tanzim edilmesiiçin Sağlık Bakanlığı'nın belirleyeceği bir hakem hastaneye gönderilir. Hakem hastanenin sağlık kurulunca verilen karar kesindir.

Hakem hastanenin vereceği oran kesin sonuç olacak. Yine işinize yaramayacak oranda düşük verilirse dava açmanız gerekecek malesef..

bak kardesim eger verdigin dereceler duzeltilmis gorme keskinligi ise yani gozlukle ise
saggoz 1 mps puani 10 mps metreden parmak sayma demek
digergoz 0/2 ise puani 65
en iyi gorme puani yine 0/2 bu 3 le carpilir 65 carpi 3 esittir 195
195 arti 65 arti 10 esittir 270
270 bolu 5 esittir 54
100 eksi 54 esittir gozden alacagin yuzde 46 bu rakkam kesindir

90 ile 5 arasında dağlar kadar fark var...
hem de aynı hastane veriyor bu raporu, çok ilginç.. (??)
hastane bir yerde hata yapmış olmalı...
bence iki raporunuzu da alın,
önce hastanenin başhekimine gidip görüşün...

başhekimden olumsuz yanıt alırsanız hakem hastaneyi deneyin..

Sayın hasan emre;
Çok güzel puanlama yapmışsınız,bu aldığım rapordan önce başka bir hastane 47,8 vermişti (yeni yasa dahilinde) ama,ben uyanık olmayıp tek değerlendirme raporu aldım.Tabii başka bir kurum o raporu kabul etmedi ve beni bahsettiğim ilk raporu veren hastaneye gönderdi ve bu sonuç ortaya çıktı.
Sayın anti oksiden;
Gerekli hastane makamları ile görüştüm ve bana il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz yapmam gerektiğini söylediler.Ortada 3 rapor var ve birisi şaka gibi hatta niye şaka gibi olduğunuda ben kestirdim gibi.
Hastanede beni muayne eden doktor yeni göreve başlamıştı ve hiçbir detaylı muayne yapmadı hatta beni görme alanı,vep testi vs yapmadı sadece gözlük camları ile testler yapıp gönderdi.Daha önceki
verilen raporlar çok detaylı muayneler ile verilmişti hatta,sgk kurumunun maaşa bağlamak için tıp fakültesi hastanesinden istediği rapor muayneleri 2 ay sürmüştü.Görme alanı ve vep testleri belimi bükmüştü çok defa girdim o testlere mahvoldum.Ben şimdi hakem hastane talebinde bulunsam en yakın hastane Adana'da ve git,gel olayı beni mahveder,başka çıkış yolu yoksa il sağlık müdürlüğünden
hakem hastane talebinde bulunup,artık herşeyin kesinleşmesini bekleyeceğim.

Nur içinde yat Aziz Nesin. Torunların gerçekten ejdadına nur yağdırıyor.

gecmis olsun allah yardımcın olsun aynı hastane benim sürekli raporumu %45 ten %18 düsürdü anladımki ne kadar sakat olursan ol hastaneye gidince normal insandan daha cok saglıklı yapıyor doktorlar özürlüleri hastanede özürlü diye birsey yok hastane disinda özürlüsün vergi indirimine müracat edersen senden daha saglam kimse yok :confused:

Doktorlar çok gadaar.Sgk ve maliyenin dokatorları daha çok gaddar.Ben çocuğumu doktor yapacağım inşallah.ama o onların tam tersi olsun diye yapacağım Allahın izniyle...

Üst Alt