Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 oranla alınan araç kaskosu kimin üzerine yapılır? Vefat halinde araç ne olur?

yavuz28

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar %90 özür durumu olan bir akrabamız var (halam) bakımı ile babam ilgileniyor onun üstüne bir araç almak istiyoruz.Zihinsel engel durumu yok.
Burada prosedür nasıl işliyor bazı sorularım olacak yardımcı olursanız çok memnun olurum.

1)Araç alınırken kasko olayı nasıl oluyor sanırım 3 kişi belirtiliyor onlar aracı kullanıyor kasko yapılırken özür durumu olan kişi üzerine mi yapılıyor onun ehliyeti ve araç kullanma durumu yoksa aracı kullanan kişilerden biri üzerine kasko yapılabiliyor mu mesela babam.
Sadece ruhsat sahibi üzerine yapılıyorsa aracı diğer belirtilen kişilerden herhangi biri kullanırken kaza vs durumu olursa kasko şirketi hasarı karşılıyor mu?

2)Allah göstermesin gecinden versin ruhsat sahibi olan halama birşey olması durumunda aracın durumu ne oluyor ? Araç babama miras olarak bırakılırsa ötv ödeme zorunluluğu var mı ?

Normalde kasko ruhsat sahibine yapılır.Aksine ibare yoksa ehliyeti olan kişiler kullanabilir.Hasar durumunda ödenir.Sigorta ettiren olarak babanızı gösterebilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim ancak tam anlayamadım sigorta ettiren derken ? ruhsat sahibi üstüne sigorta yapılsa aracı kullanma izni olan kişilerden herhangi biri kaza yapsa kasko hasarı karşılıyor mu yani.Peki vefat durumunda aracın durumu ne oluyor araç babama miras olarak bırakılsa ötv ödenmesi gerekiyor mu ?

Aracın kaskosu ruhsat sahibine yapılıyor ve arcın değeride diğer araçlara göre daha düşük gösteriliyor. Aracı engelli adına aldığın ve ÖTV ödemediğin için kasko o değeri düştükten sonra kalan miktar üzerinden kasko yapıyor. Engelinin vefati halinde araç mirasçılarına kalır ve ödenmeyen vergiler de ÖDENMEZ.

Süleyman KIRAÇ;

Teşekkür ederim halam kendisi aracı babama miras olarak bırakırsa bir sorun kalmıyor yani.

Kasko araç sahibinin üzerine yapılır. Yasal sorumluluk raporlu kişinin değil, onun üzerinden araç alan kişinindir. Kasko konusunda güvenebileceğiniz bir firma: www.engelsizkasko.com
Aracı 3. dereceye kadar yakınlar kullanabilir. Bu konuda gerekli ibare ruhsata yazılır/yazılmalıdır. Bu kişilerin kaza yapması araç sahibi olmayan birinin kaza yapması gibi işlem görür...

Halanız vefat ettiğinde aracın alış tarihiinden sonra 5 sene geçmeden satışı mümkün değil. Verasetle intikalde varisler bir varis lehine tüm haklarından feragat etmeliler ki araç vergisiz olarak yeni sahibine devredilebilsin.
Şurada detaylı bilgi mevcut: http://www.engelliler.biz/forum/oze...cin-tum-haklari-devam-eder-mi.html#post675289

OturanBoğa;

Bülent Bey çok teşekkür ederim anlaşılan bu işler hiçte öyle kolay değil allah gecinden versin halam vefat ettiğinde aracı babama bıraksa bile bir varisi ben hakkımdan feragat etmiyorum derse aracın ötvsi ödenmek zorundaki bu da bizi zor duruma sokacaktır en iyisi hiç bulaşmamak.
Saygılar.

Son olarak bir soru soracağım Bülent Bey'in verdiği linki okudum ama orda anlamadığım bir nokta var araç babama bırakılsa ve bu yönde bir vasiyetname vs gibi bir evrak düzenlense yine de diğer varisler hak iddia edebiliyor mu ?

sevgili Bülent bey. kasım 2010 da ötv indiimli sıfır araç aldım. paraplaji hastasıyım ve araçta elden gaz fren tertibatı var. ben bu araca aldığım gün kasko yaptırdım yalnız başka bir sigorta acentesi çalışanı bana özürlü araçlarına yapılan kaskonun geçerli olmadığını söyledi. beni yanıltıklarını söyledi.
hasar durumunda kaskonun ödeme yapmayacağını öğrendim bu ne derece doğru eğer gerçekte böyleyse kaskomu iptal ettireceğim.
bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden teşekkür ederim.

Bekir, saçmalamış o sigortacı. Hiç bir araç kaskosuz olamaz.

Bu konuda uzman firmayı tercih edin: Engelsiz Kasko

tamam çok sağolun Bülent bey. yani bu durmda benim kaskom geçerli öylemi.

OturanBoğa;

"onun üzerinden araç alan derken""" bu kısmı anlayamadım

Araç sahibi akli melekeleri yeterli olmayan, vasisi olan biri ise, aracı o kişinin üzerinden satın alan kişi, aracın tüm sorumluluğunu da üstlenir. Bu konuda trafikte taahhütt imzalar.

Üst Alt