Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 özürlü raporu ile tertibatsız araç alıp kişi kendi kullanabilir mi?

kamilfatih

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
% 90 özürlü raporu ile tertibatsız araç alıp kişi kendi kullanabilir mi. kişinin hiçbir ortopedik özürlülüğü yokk.

kamilfatih

Ehliyeti varsa, elbette kullanabilir. %90 engelli aracı diye araç sahibi kullanamaz diye bir şey yok. Oradaki önemli olan konu %90 engelli raporu olan bir kişinin ehliyetinin olup olmaması dır. Genelde benim bildiğim ehliyet verilmiyor ama tabi ki istisnai durumlar vardır.

normal b sınıfı ehliyetim var şu anda da her türlü aracı kullanabiliyorum. ehliyetimi mi değiştirmem gerekiyor
StratoS normal b sınıfı ehliyetim var şu anda da her türlü aracı kullanabiliyorum. ehliyetimi mi değiştirmem gerekiyor

normal ehliyetin varsa hiç değiştirme istediğin arabayı kullan. Özür oranından dolayı da araba almak için ehliyet istemiyorlar sanırım. Fakat araç alınırken vasi durumu vs nasıl oluyor bilmiyorum

kamilfatih

Bakın, almak istediğiniz aracı seçin. Sadece %90 üzeri engelli raporunuz ile bayi işlemi yapar.

Sonrasında normal ehliyetiniz ile aracı kullanın. Bu kadar...

AMA, ehliyetiniz eski ise, 2020 sonuna kadar geçerli. 2020 sonuna kadar ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Değiştirme işinde, Hekime engelli raporunuz ile ilgili bilgi vermezseniz, ehliyet evrak tesliminde size doldurulup imzalatılan sağlık formunda rahatsızlığınız yok gibi değerlendirme yapılır. Buda ilerde hukuki sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.

Bu yüzden ehliyetinizi değiştireceğiniz zaman, engelli raporunuz ile ilgili hekimlere bilgi verin. Ve bu şekilde değerlendirmeye alsınlar. Engelli durumunuzu bilmiyorum ama ola ki araba kullanamaz kararı çıkarsa ehliyetiniz iptal olur ve aracınızı siz kullanamazsınız.

//Ek: Zihinsel engelli vb kısıtlar varsa Halil hocamın belirttiği gibi vasi devreye girer. Engelli durumunuzu bilmediğim için bu konuda yazmadım.

Üst Alt