Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 özürlü raporum var. Diyaliz hastasıyım. Nakilde emekliliğim biter mi?

fikretyildiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
%90 özürlü raporum var ve 16 aydır diyalize giriyorum (haftada 3 gün). 10 ocak 2008'den beri malulen emekli olmak için uğraşıyorum.prim günlerim malulen emekliliğe yetiyor ama sürekli zorluk çıkarıp alınması imkansız raporlar istiyorlar.bağ-kur'luyum.eninde sonunda beni emekli yapacaklar.asıl merak ettiğim emekli olduktan sonra nakil olduğumda emkliliğimin neden bitecek olması...ssk ve emekli sandığında nakilden sonra emeklilik bitmiyor ama bağ-kur olunca emeklilik bitiyor.maaşını kesiyorlar ve yeniden prim ödemek zorunda kalıyorsun.bu arada prim ödesen bile sağlık karneni almak için 30 gün beklemen gerekiyor.yeni nakil olmuş birinin de ilaç ve hastane masrafları çok yüksek oluyor.acaba nakilden sonra emekliliğimin bitmemesi için bir yol varmı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Gerek SSK,gerek Bağ-Kur,gerekse emekli sandığı olsun,malulen emeklilikte hastayı kontrol muayenesine tabi tutup,emekliliğini iptal edebilir.çalışmaya ara vermemişsen 30 gün şartı yok.Erken emeklilik için,işe giriş tarihiniz kaç ve kaç prim gününüz var.sakatlık dereceniz.

İlk sigorta priminizin yattığı tarih nedir? Ne kadar priminiz var?

1999'da tarım bağ-kur u 2003'te işyeri açtığım için bağ-kur başlangıcım var.%90 özürlü raporum mevcut.prim günlerim malulen emeklilik için yeterli.benim merak ettiğim böbrek nakli olduğumda neden emekliliğimin biteceği.ssk ve emekli sandığında böyle bir uygulama yok.neden bağ-kur'da var...kontrollü emeklilik değilde sürekli emekli olmamın bir yolu yokmu....
saygılar...

ilginiz için teşekkürler.13 ay önce malulen emeklilik işlemlerimi başlattım ve halen devam ediyor.istekleri bitmiyor maalesef.işlemlerim devam ederken bu dediğinizi yapabilirmiyim.bilgilendirirseniz sevinirim.çünkü artık bunaldım.

Yaşlılık emekliliği için prim/gün şartlarınız tutuyorsa, yürüyen malulen emeklilik işlemlerinin durdurulması için başvurup, yaşlılık emekliliğine dönebilirsiniz. Ama doğrusu ben olsam bunu yapmam.
İŞlem tamamlansın, arada biriken maallarınızı da alarak malulen emekliliğiniz onansın. Sonra nakilden dolayı kontrol muayenesinde bıdı-bıdı yaparlarsa, malulen emekliliğin iptali değil, yaşlılık emekliliğine dönüşümü için dilekçe verirsiniz. Yeter ki yaşlılık emekliliği şartlarını da taşıyın...
Bu arada alacağınız emekli maaşları yanınıza kar kalır.

Merhaba,

Ben priemptif organ nakli olmuş yani diyalize girmemiş bir hastayım. Bağkurluyum ve prim ödeme süremi doldurdum. Yaş beklemeden emekli olabilir miyim? Ya da organ nakli sonrası malulen emeklilik için rapor alabiliyor muyum?

Türkan hanım, şu anda %40 ve üzerinde rapor alabilirseniz, Bağ-Kur'dan erken emeklilik şansınız var.
İşgücü kaybı oan Bağ-Kur'luların erken emeklilik koşulları:

%40-49: 18 yıl 4680 gün
%50-59: 16 yıl 4320 gün
%60 ve üstü: 15 yıl 3960 gün primle emekli olabilirler.
Bunun için sigorta müdürlüğüne bavurmanız yeterli.
Konuyla ilgili şu başlığa da bir gözatın lütfen: http://www.engelliler.biz/forum/eme...973-gunum-var-ne-zaman-emekli-olabilirim.html

Üst Alt