Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 rapoluyum. Yetim maaşı alabilir miyim?

aslanlar1280@

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
%90 engelliyim erkekler yetim aylıgı alabilirmi
yetim maaşını kardeşim feragat etse yanlız alabilirmiyim

Malul Çocuk[FONT=Arial] : Bakıma muhtaç çocuk hangi yaşta olursa olsun yetim aylığı almaya hakkı vardır.[/FONT]

Yardım 4c emeklisi

Merhaba 3 ay önce yetim aylığına başvurdum Acaba ne zaman sonuçlanıyor babam 4c emeklisi Ben %90 engelliyim

@aslanlar1280@

bana 4 ay içerisinde bağlanmıstı.gerçi daha erken bağlanırdı ama raporun imzasız fotokopısını yollmaısım aslı gibidir onaylı olan rapor yerıne o yüzden tekrar raporun yollanamsı falan derken yakalsık 1 ay bi zaman geçti.sizin maaşın normalde bağlanamsı gerekıyor.ne zaman baglanırsa baglansın ilk müracaat tarıhınden öncekı(3 ay öncekı başvuru tarıhınden) itibaren birikmiş maaşları toplu olarak alırsınız.

kaç kişi yetim maaşını alamyı hakedıyo basvurdu evinizde.anne ya da babanız hangısı dul kaldı ıse onun maaşından ve yetım maaşı alan kızkardeşinizın maaşından kesıntı yapılrak baglanacagı için maaşınız. o kesıntı mıktarını alıyorlar fazlasını verıyorlar

ilk maaş ve sonrası hıcbir kesilme yapılmadan baglanan mıktar ödenıyor. ben 2300 lira cıvarı bırıkmıs maasdan ancak 400 lira alabilmiştim.

not: alo 170 i arayın durmunuzu anlatın size yardımcı olurlar ordan evrak takıbı ve hangı aşamada olduguna daır 3 gün içinde bazen daha da erken mesaj yoluyla sizi bilgilendırıyorlar.hatta evraklarla durumunuzla ılgılı izin verdıgınız takdirde adınıza kuruma dilekçe bile yazıyorlar. ben alo 170 sayesınde işlerımı hallettım
not: alo 170 ücrtsiz idi şimdi ücretlımı bılmıyorum

Acıl

Vefat eden babamın emekli maaşını 1800 lira biz bu maaşın ne kadarını alırız Babam memur emeklisi 4C

maaş nereden sorgulanır iletişim bilgileri nelerdir

aslanlar1280@

KİM NE KADAR YETİM AYLIĞI ALABİLİR?
5434 sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu Hükümlerinde Dul ve Yetim Aylık Yüzdeleri;
1-Dul eş % 75,
2-Dul eş % 50 (Memur olan veya memur emekli aylığı alan dul eş)
3-Bir Dul eş, bir çocuk % 60, % 30
4-Bir Dul eş, iki çocuk % 50, % 25 er,
5-Bir Dul eş, üç ve daha fazla çocuk Eş aylığın yarısını % 50, çocuklarda kalan yarısını eşit paylaşmaktadırlar.
6-Tek çocuk % 50,
7-İki çocuk % 40 ar,
8-Üç ve daha fazla çocuk % 100 ü geçmemek kaydıyla eşit paylaşmaktadırlar.

e devletten bakabilirsiniz
%90 raporunuz varmış bunda ağır engelli evet işaretli mi işaretli ise bakım maaşınada başvurabilirsiniz şartlarınız tutarsa.aynı anda hem yetim hem evde bakım maaşı alınabiliyor.evinize giren toplam gelir nedir.evde kaç kişsiniz.bu yetim maaşını kaç kişi alabilecek kaçınızın şartı tutuyor.

Yardım

Merhaba arkadaşlar yetim aylığı ile kamu emeklisi aynı mı

aslanlar1280@

emeklı ,emeklı olup maaşını almaya devam edendir.yetim aylığı ise.çalışırken yada emeklı ıken vefat eden memurun,işçinin geride kalanlarına(eş ve bekar kızları,erkek çocukların öğrı olanlarına tabi belli bi yaşa kadar ve engelli olan erkek çocuklarına)bağlanan maaşın adıdır yetim aylığı.

Yetim aylıgı başvuru süreci nasıl başlıyor ne yapmamız gerekli yardımcı olursanız sevinirim. hane geliri önemlimi ?

ayfer_bjk

SGK il müdürlüğüne başvurmanız yeterli
Onlar gerekli bilgi verir

hazırlıklı ve donanımlı gitmek istedim. Mesafe in çık çok zor

Vefat edenin ölüm belgesi götürülür SGK ve yetim olan kişide Gider tabii
Not: evli olan bayan kişiler yararlanamaz

Üst Alt