Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 rapor ve sonrasında araç alabilir miyiz?

Ayhan2131

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar arkadaşlar foruma yeni üye oldum.

Benim sorum annemin kronik rahatsızlıkları mevcut en başta obezite ancak 160 kg civarında ayrıca ayaklarında kıkırdak dokusu dejenerasyonu nedeniyle pek yürüyemiyor başka kronik hastalıkları da mevcut özel bir şirkette çalışırken sorun olmuyordu ama işten çıkartılınca maalesef aracı da verince hiç dışarı çıkartamıyorum en fazla 100 metre yürüyebiliyor o da değnekle.

Bende biriktirdiğim bir miktar parayla ötv indiriminden yararlanabilmek ve bu şekilde annem adına bir araç alıp en azından doktor kontrollerine rahat ve ekonomik gidebilmek istiyorum.

Bu konuda ne yapmayım obezite için ve diğer kronik sorunları da gözönünde bulundursak böyle bir destek alabilir miyim?
1-Nerden başlamalıyım ve süreç çok uzun sürer mi?
2-Annemin üzerine kayıtlı bir mal varlığı olması (arsa - daire gibi) engel durum teşkil eder mi?

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

İyi Forumlar...

Hani oranda rapor verileceği sakatlık oranı cetveli'ne göre belirlenir. İşgücü kaybında neden olan tüm durumlar bu cetvele göre tek tek tespit edilir ve sonra tüm oranlar balthazard formülü ile toplanıp toplam oran bulunur.

Bu oran % 90 ve üzeri rolabilirse evet, araç alımında ötv-mtv istisnasından yararlanabilirsiniz.

Üst Alt