Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 raporla alınacak 2. el araç hakkında..?

ilker04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Dedemin %90 raporu var.Üzerine ÖTV den muaf sıfır bir araç aldık ve bandrol ödemiyoruz.
1-Şimdi başka bir engelliden 2. el araç alabilirmiyiz?
2-Aldığımız 2. el araca bandrol ödermiyiz ?
3-Aldığımız 2. el aracı tekrar satmak istesek nasıl bir yol izleriz.

Çok soru sordum gibi ama yardımlarınızı bekliyorum.Herkese şimdiden çok teşekkürler.

5 yıl dolmadan 2. araç alamazsınız sıfırda olsa 2. elde olsa istisnadan 5 yılda 1 defa faydalanabilirsiniz almış olduğunuz ikinci el aracı engelli birine satma durumunda sıkıntı olmaz ama aracı satsanız dahi 2. bir araçı 5 yılı doldurmadan alamazsınız

1. ÖTV'siz aldığınız aracı 5 yılı dolmamışsa:
Alacak olduğunuz 2. el aracın 5 yılının dolmuş olması gerekir.
Çünkü zaten üzerinizde ÖTV'siz alınmış bir araç varken, ikinci bir aracı alamazsınız.

2. ÖTV'siz aldığınız aracı 5 yılı dolmuşsa:
Alacak olduğunuz 2. el aracın 5 yılının dolup dolmaması önemli değil alabilirsiniz.

3. Eğer alacak olduğunuz aracın 5 yılı dolmamışsa, bu süre dolunca satabilirsiniz vergisiz olarak engelsiz birine. 5 yılı dolmuş olarak alacaksanız zaten satışında sorun yaşamazsınız.

4. Sadece bir araç için MTV'den muaf olabilirsiniz. Hangi aracı düşürüp, hangisinin MTV'sinden muaf olacağınızın kararını siz verebilirsiniz vergi dairesinden halledersiniz bunu.

Merhabalar engelli aracımı satıyorum. Ancak alacak arkadaşın üzerine de bir engelli aracı varmış sıfır almış babası kullanıyormuş. benim aracımı da almak istiyor. Sorum şu ve çok acil cevap almam lazım ona göre satış yapacağız çünkü konuyla ilgili bilgisi olanlar yazarsa cok iyi olur, ##üzerinde araç varken o aracı satmadan 2. El engelli aracı alırsa 2. El için ÖTV veya mtv ödemek zorunda kalırmı##mtv sorun değil ama ÖTV ödeyecekse olmaz bu iş. Şimdiden herkese teşekkür ederim...

Üst Alt