Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla alınan aracı yakını ile engelli kullanabilir mi?

Angara06

Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
5
% 90 engelli raporu ile yakınım kullansın diye araç alsam o racı bende sürebilirmiyim tertibat taktırıp ehliyetim var kendi adıma basvursam şimdi ehliyet yenilemem gerekecek acilen % 90 la yakınımın üstüne alsam en azından ehliyet için acele etmeme gerek kalmaz diye düşündüm ne dersiniz

aracı ötv indirimsiz başkasının üstüne alamazsınız. kendi aracınızı b sınıfı engelli ehliyeti almak koşulu ile kullanabilirsiniz.
veya bir veya birkaç yakınınızı vekil tayin edip ruhsata işletip onların kullanmasını sağlayabilirsiniz.

ozgurmeric74 YÜZDE 90 ENGELLİ AKRABASININ KULLANMASI KOŞULUYLA ÖTV SİZ ARAÇ ALABİLİYO ONU HASTANE VB. YERLERE GÖTÜRSÜN DİYE BEN BÖYLE Bİ ARACI KULLANABİLİRMİYİM

eğer 3. dereceye kadar akrabalığınız varsa ruhsata işletmek kaydıyla ewet kullanırsınız.

ötv indirimi kutucuğu x işaretli olmalı karşısına evet yazmalı. birde ağır engelli ibaresi bulunmalı.

ozgurmeric74 VEKİL TAYİN ETTİĞİM KİŞİİ İLE BEN ARACI KULLANABİLİRMİYİM SADECE VEKİL TAYİN ETTİĞİM KİŞİMİ KULLANIR YÜZDE 90 ÜSTÜ RAPORDA

sizin engelli ehliyetiniz varsa kullanırsınız.

birde raporunuzda araç kullanması uygunsuzdur ibaresi yok ise.

Ehliyetim var ama eski ben bu yöntemi ehliyet yenilemekle uğrasmayım diye deneyim diyorum aracı aldıktan sonra ehliyetimi yeniler sıkışmış olmam diye düşündüm yüzde 90 raporla alacağım aracı sürmesi için tayın edeceğim kişi sonra arabaya özel tertibat taktırıp benimde kullanmamı sağlıyaak tertibatsız kullanamam

eğer engelli aracı sizin üstünüze değilse ehliyetinizi değiştirmenize gerek yok. ruhsatta isminiz olsun yeter. eğer araç sizin üstünüze ise aracı kullanmanız için ehliyetinizi değiştirmeniz şart.

ozgurmeric74 AYNI GÜN HEM EHLİYET RAPORU HEMDE ÖTV SİZ ARAÇ KULLANIR RAPORUNA BASVURABİLİRMİYİM EĞER YÜZDE 90 RAPOR VERMEZLER SE YÜZDE 90 RAPOR ALAMAZSAM MECBUR EHLİYET YENİLEME İÇİNDE RAPOR ALACAM TESEKKÜR EDERİM BİLGİM OLMDIĞI İÇİN SİZİ RAHATSIZ ETTİM

aracı tertibatsız kullanamam diyorsunuz. engelli olan sizsiniz ve aracı başkasının üstüne alamazsınız.kendi üstünüze aldığınız aracı tertibat yaptırmak ve engelli ehliyeti almak şartıyla siz kullanırsınız.tertibat yaptırdığınız taktirde aracı sizden başkası kullanamaz.

ozgurmeric74 BASKASININ ÜSTÜNE DEĞİL YÜZDE 90 ENGELLİLER ARAÇLARINI 3. DERECEYE KADAR AKRABASINA KULLANDIRABİLİYO BEN İLK ETAPTA EHLİYET YENİLEMEKLE UĞRASMAMAK İÇİN YÜZDE 90 ÜSTÜ RAPOR ALIYIMMI ONU DÜŞÜNÜNÜYORUM KULLANACAĞIM ZAMAN TERTİBAT TAKTIRIRIM ŞİMDİ ACELESİ YOK DİYORUM EHLİYETİMİ NE ZAMAN YENİLERSEM O ZAMANA KADAR BİRİ KULLANSIN ARACI

valla %90 üzeri rapor alabiliyorsan al tabii o zaman dediklerin olur.ama sonradan tertibat yapılmasına izin çıkarmı orasını bilemiyorum.

elden gaz fren tertibatlı aracı akrabam kullanabilirmi

burdda okumuştum özel tertibatlı aracı akrabamızda kullanabiliyomuş doğrumu tse onaylarsa

Üst Alt