Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla araba alsam kimler kullanabilir, hangi vergileri ödemem?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
4
SELAM..

- %87 RAPORUM VAR %90 YAPMAYA ÇALIŞICAM ACABA OLUR MU ?
- eğer %90 rapor alırsam ablamın kocası arabayı bensiz kullanabilir mi ?
- arabayı alırsak 5 yıl sonra arabayı satmadan araba almam mümkün mü ?
- arabayı aldıgımızda taşıt pulu muayne ettirme gibi işlemlere para veriyor muyum?

cevaplarınızı bek.. çok teşekkürler..

Aracı üçüncü dereceye kadar akrabalar kullanabilir 5 yıl sonra satmadan ikinci arabayıda alabilirsin sanırım tam emin degilim aracın trafik sigortasının dışında hiçbir vergisi yok

Eğer %87 olan dereceyi %90 yaptırabilirseniz;

- Ablanızın kocasını şoför olarak tayin edebilirsiniz fakat sizsiz kendi özel işi için veya gündelik kullanamaz. Kullanır ama gayri resmi herhangi bir trafik kontrolünde problem yaratır.

- (Bu konu tartışmalı) Şu başlığı inceleyebilirsiniz http://www.engelliler.biz/forum/oze...an-vergi-muafiyetli-arac-almak-istiyorum.html

-Motorlu Taşıtlar Vergisinden muaf oluyorsunuz.

bakın şimdi eniştem hem beni götürüp getiricek hemde kendi işlerinide yapıcak, yanesı bu kanun biraz saçma degilmi adamın işi gücü yok + benim etim ne butumne şöför tutayım bununla ilgili bişi yokmu

ablamın kocası yane eniştem kullanamaz yane bunun bir yolu yokmu eşimin amcasına kadar kullanıyor ablamın kocası kullanamıyo ne kadar saçma bişi yaa buna göre eniştem daha yakın eşimin amcası uzak ya bunun bir yolu yoldamı yokmu. sayın BOĞA..

Kan hısımları

MERHABA

ÖZ ABLAMIN EŞİ KULLANABİLİYORMU BURDA ONUMU DEMEK İSTEMİŞ.İNŞ ÖYLEDİR..

İkinci Derecede Kan Hısımları
Kişinin;
- Kardeşleri [ve eşleri],

İkinci Derecede Kan Hısımları
Kişinin;
- Kardeşleri [ve eşleri], DEMEK ENİŞTEM DEMEK DEĞİLMİ ?

(raporda doğru ibare olması koşuluyla) YANE NE YAPMAM GEREKİYOR ENİŞTEMİN ARABAYI KULLANMASI İÇİN

BİRAZ AÇIKLARSANIZ SEWİNİRİM

Evet, kullanabiliyor.

Raporda "3. dereceye kadar kan ve sıhri yakınları kullanabilir" yazması yeterli.

Üst Alt