Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla araç aldık. Şehir dışına babaannemi almaya gideceğim. Sorun olur mu?

ltatarrl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar

babaannemin uzerinden %90 raporla arac aldik arac onun uzerinde istanbulda hikamet ediyoruz 8 ay oldu araci sadece ben kullaniyorum
bugune kadar hic bir polis cevirmesiyle karsilasmadim babaannemi hastaneye goturuyorum hafta da bir kac kez bazende gidecegi yerler oluyor goturuyorum

simdi benim merak ettigim konu babaannem suan memlekette ve ben onu almaya gidecegim farkli bir sehirde yolda polis cevirmesinde karsilasirsam nasil bir durum olusacak yani bir cezai islem olur mu hani babaannem araba olmazsa?

Ruhsatta kullanim amaci : engelli ve hususi yaziyor . Arac uzerinde hak ve menfaaat kismi bos . Diger bilgiler kisminda NVVD IZIN ALMADAN 5 yil boyunca satilmaz diyo yardim edebilecek ??

ltatarrl

Hiç bir sorun olmaz. Ama önerim, trafik'e gidip ruhsata adınızı yazdırmanızdır.

OturanBoğa

Peki bunun için bir işlem yapmam gerekiyor mu ? Ruhsata isim yazdırmak için ?? Yardımcı olursanız sevinirim.

ltatarrl

Arabayı aldığınızda trafik tescil işlemlerinde ruhsata 3. derece yakın olarak adınızı yazdıracaksınız.

@OturanBoğa

%90 ve üzeri rapor ile alınmış araçlarda kullanıcı yönünden bir kısıtlama yoktur.

Kullanım amacının engellinin ihtiyacı ve konforu doğrultusunda olması gözetilmiştir, ki bu da uygulanmıyor zaten.

Yani demem o ki; amacında kullanılmadığını ileri sürecek olan memur, ruhsatta ismi yazsa da aynı yaptırımı uygular.

Kullanıcı yönünden bir kısıtlama olmadığı için ruhsata isim yazdırılıp verilmiş hakkı kısıtlamaya gerek yoktur diye düşünüyorum.

@ltatarrl
Bu yazdıklarımdan sizin kafanız karışmasın, sadece bir ayrıntı dile getirdim.
Hiç bir sıkıntıyla karşılaşacağınızı sanmıyorum.

Ufukalp

Evet, haklısın ama iki şey var:

1- Kötüye kullanım konusunda ucu açık bir tasarruf hakkı var polisin. Olası biri isim yazılması bu açıdan eli sağlamlaştırır
2- Kasko -aslında yasal dayanağı olmayan bir şekilde- kaza sonrası ruhsatta isim yazmamasını sorun haline getirebiliyor. Böyle bir örnek paylaşıldı geçtiğimiz günlerde. İsim yazdırmak bu riski de ortadan kaldırır.

@OturanBoğa
Kötüye kullanım konusundaki tasarruf hakkını polis her şekilde kullanır isterse. Yukarıda da onu belirttim. İsim yazdırmak, o ismin aracı istediği şekilde kullanabileceği anlamına gelmiyor.

2. şıkta evet siz haklısınız da, bunu sorun yapan kasko firmaları kesinlikle haksız bir ödemeden kaçınma tavrı içindeler.

Çünkü isim ya da 3. dereceye kadar kan ve sıhri hısımlar şeklinde şerh düşülmesi gerekenler TSE den uygunluk raporu alınmış tertibatlı araçlardır.

Ha bunlarla baş edebilmek bayağı bir baş ağrıtır o ayrı konu.

Çok tşk ederim acıklamalar için .. yardımcı oldunuz

Üst Alt