Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla araç alınınca 2022 maaşı ve yeşil kart iptal mi olur?

see_NON

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese merhabalar.

%98 raporu olan anneannem üzerinden ötv siz araç almayı düşünüyoruz. aracı annem adına alacağız ancak bu durumda yeşil kartı veya 2022 maaşı kesilir mi ?

şimdiden teşekkürler.

iyi akşamlar yalnışım yoksa ancak anneannenizin üzerinize alabilirsiniz

pardon yanlış yazmışım. anneannem üzerine alınacak yani.

o zaman olur anneannenizin üzerine alıp anneniz kullanabilir

Burda net birşey söylemek için alacağınız aracın miktarı çok önemli, ne kadarlık bir araç düşünüyorsunuz?

Aşkın_Gözyaşları;
sıfır araç alınacak. ama ne olacağı belli değil. eğe sıkıntı olmuyorsa ötv li fiyatı 50.000 TL civarı olan araçları alabiliriz. bu tutar yüksek mi kabul ediliyor ?

0 araç alldım 2009 da 35.000 tl(ötv-kdv dahil) 5 yıldan beri 2022 maaşı alamıyorum

Evet aracın yüksek fiyatta olması gerek hesaplamada sorun teşkil ettiği gibi 50 bin liralık araç vakıf için herşeyden önce gss kapsamından çıkartılmanıza yol açacağından 2022 maaşı almanız zorlaşacaktır, zaten 50 bin liralık araç için hesaplama yapıldıgında 120/1 oranı aylık 450- lira olacağından ve kişi başına düşen gelir miktarı epeyce düşük (270) olduğundan maaşı almanız epeyce zor olacaktır.

ÖTV indirimli alınan aracın vergiden indirilmiş tutarın 120'de biri gelire dahil edilir. bu gelirle birlikte hanede yaşayan herkesin geliri dikkate alınır. kişi başına düşen aylık gelir 270,23 lirayı geçerse 2022 aylığı ve beraberinde baglanan sağlık güvencesi iptal olur. yeşil kart yok artık onun yerine 2022 aylığı alanlar için 60/c 3 kapsamında GSS var.

sadece aracın 120'de birinin hesaplanması da değil sorun. bir de bu aracın hangi gelirle alındığı araştırma konusu olur. kişi başına aylık gelirin 270,23 olduğu bir hanede bu araç hangi gelirle nasıl alınmış incelenir kesinlikle. sonuçta hanede giderler de dikkate alınıyor. bunda harcamalarınıza da yoğunlaşırlar. hangisi yüksekse gelir olarak o dikkate alınır. bu durumda aylık kesilir.

evet melek hanım doğru söylüyor benim hane gelirim hesaplanıp kişi sayısına bölündüğünde 50 lira bile etmiyor bu benim belgelenebilir gelirim ancak kredi kartlarım ve ödemelerim fazla bu bakımdan beni g1 olarak tescillediler normalde kişibaşı düşen gelirim aylık belkide 50 tl bile değildir

Üst Alt