Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla ehliyet ve araç alıp kullanamaz mıyım?

kemalabay12

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Selamunaleyküm Benim %90 Raporla Aldığım Araç Var Ben Kullanmıyorum Ama Ehliyet Alıp Kullanmak İstiyorum Ama %90 Raporla Alamazsın Diyorlar Ne Yapmam Gerek Acaba Beni Aydınlatabilirmisniz ?

kemalabay12

Aracınızı sanki ehliyetiniz yokmuş gibi alın önce. Sonra var olan ehliyetinizle onu kullanabilirsiniz. Buna mani hiç bir durum yok.

Benim rapor oranın %90 H sınıf ehliyetim var. Kim demişse sallamış.

Üstüme Araç Var Ama Ehliyetim Yok Ehliyet Alamazmıyım raporum %90

Ehliyet için alınacak raporlar ile engelli sağlık kurulu raporları farklıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda oran yazar, ehliyet raporunda ise yazmaz. Ehliyet açısından belirleyici olan tek şey sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olunup olunamayacağıdır.

Yani Soruma Cevap Bulamadım Herkes Farklı Bişey Söylüyor Birileri Diyor %90 Raporla Ehliyet Alırsın Birileri Diyor Raporu Düşürüp Otomatik Vites Ve Tertibatlı Araç Kullanmak İçin Rapor Alman Lazım Diyorlar.

sürücü yönetmeliğinde kas hastlarına ehliyet verilmiyor diyor ben kas hastasıyım ama forumda birçok arkadaş almış ehliyet

% 90 ve üzeri ağır özürlü sınıfına girer ve bu nedenle o kişinin kullanmasına izin verılmez dediler ben ehlıyetı degıstırırken emnıyette . Ancak kullananlar var dıye duydum yasal mıdır değilmidir muamma sonucta ağır özürlü...

Merhaba, Benim kalp problemimden dolayi 2016 da aldigim %100 raporum var. Arac kullanmama teskil edicek bir problemim de yok. 30 yillikta ehliyetim var. Artik arac kullanamamam mi? yada H ehliyet mi almam gerekli ( H sinifi ehliyeti sadece ortopedist sorunlardami alabiliyoruz. )
Ilginiz icin tsk.

hocam benim 90 raporum var şimdi senin dediğine göre sürücü yönetmeliğine aykırı bir hastalığım yoksa ehliyet alabilirim şimdi benim ehliyet almam için napmam gerek nerelere gitmem lazım beni aydınlatırmısınız ?

laten kemalabay12

Yukarıda da yazdığım gibi, kimlerin sürücü olacağı sürücü yönetmeliği'nde belirlenmiştir. Buna baktığınızda sürücü olmanıza mani bir durum olmadığını düşünüyorsanız doğal olarak sürücü belgesi için başvurabilirsiniz

Eğer var olan bir ehliyetiniz varsa, bu ehliyet 5 sene daha geçerlidir. Hiç değiştirmek için uğraşmayın, değiştirseniz de bir işinize yaramaz zira.

Yeni bir ehliyet almak için sürücü kursuna gitmeniz yeterli. Onlar sizi bir hastaneye sevk ederler ve rapor alırsınız. sonra sınav vs. derken sıradan B sınıfı ehliyetine sahip olabilirsiniz

%90 Raporla Ehliyet Alma

Arkadaşlar %90 Raporla Ehliyet Alabilirmiyim. Almam İçin Neler Yapmam Gerek Yardım Edebilirmisiniz ? Üstüme Araç Var Bu Arada.

Üst Alt