Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla H sınıfı Ehliyet ve Özel tertibatlı araç hakkında..?

ahmet28

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sağlıklıyken aldığım B sınıfı ehliyetim var. Daha önce aldığım ve süresi dolmuş olan %91 engelli raporum var. Kollarımda herhangi bir sorun yok. Yürüyemiyorum. Ve şu an özel tertibatlı araç almak istiyorum. Sormak istediklerim, yeni alacağım rapor yine %90 ve üzeri olursa özel tertibatlı araç kullanmama engel olur mu? Yani özel tertibatlı araç kullanmak için rapor %90 dan düşük mü olması lazım?

Aile hekimine gitmeden devlet hastanelerine rapor için başvursam ve raporun açıklamasında ötv indiriminden faydalanır ve özel tertibatlı araç kullanabilir yazarsa bu rapor hem ehliyetimi değiştirmek hem de ötv siz araç almak için yeterli midir? Sorduğum bir hastane çalışanı bu şekilde rapor verilebildiğini ve aile hekimine gitmeme gerek olmadığını söyledi. Doğru mudur?

B sınıfı ehliyetimi, özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli ehliyetle değiştirirken sürücü kursuna gitmeye gerek var mıdır? Ve son olarak yeni gördüğüm bir düzenlemeye göre özel tertibatlı aracımı normal ehliyetli kardeşim kullanabilir mi?

Merhaba,
engelli kişinin bizzat kullanacağı araba için raporun % 90 dan küçük olması şart .
Diğer soruların hakkında az bilgi sahibi olduğumdan seni yanıltmak istemem .

ahmet28

%90 e üzeri oran olduğu için sürücü olmasında sorun çıkartılan arkadaşlarımız var. Çünkü trafik yönetmeliği'ndeki madde bu konuda çok saçma yazılmış. Eğer B-engelli ehliyeti alıp araç kullanacaksanız, %90'ın altında bir oran olması sizin için daha iyi olur.

Hayır, ehliyet için ayrı, araç için ayrı rapor alınması lazım.

Hayır, sürücü kursuna gitmeyeceksiniz. Raporunuzu alıp Emniyet'e gitmeniz yeterli.

Evet, TSE'den bir yazı alıp ruhsata gerekli ibareyi eklettiğinizde aracınızı yakınlarınız da kullanabilir.

Ehliyet değiştirmek ve ÖTV indiriminden faydalanmak için 2 ayrı rapor almak için muayenelerimi oldum.Ehliyet için İl sağlık müdürlüğünün arayacağını söylediler.

Diğer ÖTV indirimi için olan raporum için %88 rapor oranı verdiler. Fakat raporun açıklaması şu şekilde.

Durum Bildirir-Vergi İndirimi-Özürlü Aylığı-Bakım Hizmetleri-İşe Girmek-Özürlü Kimlik Kartı almak için kullanılabilir.

Eğer İl sağlık Müdürlüğü elden tertibatlı araç kullanabilir kodlu ehliyetimi onaylarsa, yukarıda ki açıklamalı raporuma istinaden elden tertibatlı aracı ÖTV indirimli alabilir miyim? Vergi dairesi herhangi bir problem çıkartır mı?

ahmet28

tam olarak sorun cıkmaması ıcın engellı sağlık kurulu raporunda yazması lazım kodlara bakanlar var bakmayanlar var durum karışık işliyor. durumunuz nedir engel durumunuz ?

raporda aslında ötv ındırımı yazsada %90 altında olupta ortopedik olmayan zaten alamaz yazsada farketmez yane bu malıyeye kalmıs bıse kanunen engelinden dolayı hakedıyorsan zaten tamam .

gürcan_balcı

Ortopedik engelliyim.Omurilik Felçliyim yürüyemiyorum.Rapora başvuru evrağımda ÖTV indirimi yazdığım halde gitmişler verilen raporda yukarıda yazdığım şeyleri yazmışlar.
Burada birisinin raporunu gördüm.%60 küsür raporu var ve raporunun açıklamasında da ÖTV ile ilgili bir şey yazmıyor.Fakat dediğine göre o indirimli araç almış.

dediğim gibi siz alabilirsiniz ama raporunuzda doktorların nasıl araba kullancagına dair otomatık vites elden gazlı vs boyle yazması gerekıyor ötv ındırımı ısaretlensede olur olmasada tabı ısaretlesınler de

ehliyetiniz de hangı kodlar var

gürcan_balcı

Hastane ehliyet raporuna elden tertibatlı araç kullanabilir ibaresini yazacak fakat son karar il sağlık kurulununmuş. Daha İl sağlık müdürlüğünden aramadılar.Onlar arayınca gidecekmişim. Eğer bir aksilik çıkmazsa elden gaz fren tertibat kodlu olacak.

ÖTV indirimi için aldığın rapora özel tertibatlı araç kullanır ibaresini olması lazım sen sağlık kuruluna şöyle muhtemelen değişiklik yaparlar

ahmet28

%88 rapor olduğunda vergi daireleri çelişkişi kararlar verebiliyor. Kimisi engelli raporunda ille de ötv'ye dair net değerlendirme arıyor, kimisi ise engelli raporu ile ehliyet raporunu birbirini tamamlayan raporlar olarak değerlendirip araç alımına onay veriyor.

İki raporu da alıp vergi dairesine götürün ve bir dilekçe ile resmi görüş isteyin. Sıkıntı çıkartmayacaklarını umalım...

Arkadaşım neden bilip bilmeden yanlış bilgi veriyorsunuz .?engelli kişinin bizzat kullanacağı araba için rapor oranı %90 altında olması şart diye birşey yok '.,kanun değişiyor sürekli haberiniz yok sanırım .-%92 raporum var b sınıfı ehliyetimi değişim için önce aile hekimine gittim Aile hekimi olur onayı verip beni tam teşekküllü devlet hastanesine ortopedi ve nöroloji ye sevk Etti ardından onlardan onay raporu alıp il sağlık müdürlüğünde (aynı gün benim şansıma kurul varmış )kurula girip otomatik vites araç kullanabilir elden güçlendirilmiş gaz ve fren tertibatlı araç kullanabilir diye kodlu raporu alıp emniyete gittim 15 gün sonra Yen'i ehliyetim adrese geldi .,Yen'i 0 km araç alıp proje çizzildi aparat takıldı ardından tüvtürk muayene sonra ruhsat için emniyete gittik olay bitti (takılan aparat aracın teknik donanımında değişiklik yapmadan takıldıysa 3 dereceye kadar akrabalardan herhangi biri kullanır bunun için TSE Ye gidip paradan onay raporu alıyorsunuz )benim gördüğüm heryerde karmaşıklık var çünkü memurların çoğu kanun değişikliği vs bihaber o yüzden bir sorun çıkartıyorlar ama sizin özellikle belirtip iyice araştırmalarını söyleyin

erkannavy
Gecmis olsun. Ellerde sıkıntı olmadığı için sorun çıkmamış. Benim kollarda güç var, el bileklerimde de var. Ancak parmaklarda nesneleri sıkmada sorun var. Aslinda son donemde cikan aparatlarla bu acikta kapatiliyor. Ancak hekimler olumlu yonde karar vermiyorlar :(

OturanBoğa

merhaba. Benim araç kullanımına engel ortopedik engelim yok ve normal b sınıfı ehliyetim var. Acanba %90 ve üzeri rapor aldığımda bende sorun çıkar mı kullanımda ?

Üst Alt